Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Exit Poll: Δεν κερδίζει καμία περιφέρεια η Λεπέν

Ήττα

tvxs.gr | 13 Δεκ. 2015
Τελευταία ανανέωση 21:35 | 13 Δεκ. 2015
Πολιτική ήττα για την Μαρίν Λεπέν και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας. Παρά τις πολύ καλές επιδόσεις στον πρώτο γύρο και παρά τις προβλέψεις που ήθελαν το κόμμα να καταλαμβάνει έως και πέντε περιφέρειες τα exit poll δείχνουν ότι τελικά η Μαρίν Λεπέν είναι η μεγάλη χαμένη.
Δεν κερδίζει καμία από τις 13 περιφέρειες ενώ τελικά το Εθνικό Μέτωπο έρχεται τρίτο σε εθνικό επίπεδο. Πρώτη δύναμη είναι οι Ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί και δεύτεροι οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ. 
Καταλυτικό ρόλο στην ήττα της Λε Πεν διαδραμάτισε η απόσυρση των σοσιαλιστών υποψήφιων και η έκκληση του προέδρου Ολάντ για στήριξη του κεντροδεξιού κόμματος του Νικολά Σαρκοζί στις περιφέρειες που προηγούνταν το Εθνικό Μέτωπο ώστε να ανακοπεί η πορεία της ακροδεξιάς. 
Στη βόρεια περιοχή, οι Ρεπουμπλικάνοι του Σαρκοζί κερδίζουν το 57,5% των ψήφων έναντι 42,5% του Εθνικού Μετώπου. Στα νοτιοανατολικά, όπου υποψήφια είναι η ανιψιά της Λε Πεν, Μαριόν, ο κεντροδεξιός υποψήφιος προηγείται με 54,5%. Στα ανατολικά, η κεντροδεξιά προηγείται με 48,4% έναντι 36,4% του Εθνικού Μετώπου.
Η συμμετοχή και στις δύο περιφέρειες υπερβαίνει το 61% - σημαντικά αυξημένη έναντι του πρώτου γύρου. Το ποσοστό της αύξησης οφείλεται στην μαζική προσφυγή των νέων στις κάλπες προφανώς για να εμποδίσουν τη νίκη της Λεπέν. Στον πρώτο γύρο η μεγαλύτερη αποχή είχε παρατηρηθεί στις ηλικίες από 18 - 25. 
Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο, το Εθνικό Μέτωπο προηγούνταν σε έξι περιφέρειες, η κεντροδεξιά σε τέσσερις και οι σοσιαλιστές σε τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.