Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κακλαμάνης εναντίον Βενιζέλου, και λίγο ΓΑΠ

Δριμύτατη επίθεση κατά του του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Απόστολος Κακλαμάνης κατηγορώντας τον ότι πρωτοστατεί στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση από τον κ. Βενιζέλο (σ.σ. χθες) θέματος «καρατόμησής» του από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενέργεια την οποία χαρακτηρίζει «νέα ασχημία» από την πλευρά του προέδρου του κόμματος, τον οποίο αποφεύγει να αναφέρει με την ιδιότητά του.
Ο κ. Κακλαμάνης κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι «πρωτοστατεί» στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ «με τους Ηρακλείς του Στέμματός του», τονίζοντας ότι τον έναν από αυτούς τον προορίζει να είναι «αντ΄ αυτού», για την «ολοκλήρωσή της. Παράλληλα αναφέρει ότι και ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι άμοιρος ευθυνών στη «διάλυση».
Αναγνωρίζει ότι στην πολιτική του διαδρομή έκανε λάθη, ένα από τα οποία ήταν, όπως σημειώνει, «η προσπέλαση του κ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, προερχόμενου από άλλο πολιτικό χώρο» και στην οποία συνέβαλε ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας.
Όπως αναφέρει, ο κ. Βενιζέλος δεν του συγχωρεί ότι ήταν πάντα κατά της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, για την οποία διάσπαση όπως σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μεθόδευσε, ήδη, από την επομένη των εκλογών του Ιουνίου 2012» και αποκαλύπτει ότι, τότε, ο κ. Βενιζέλος του είπε, επί λέξει, ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι πια ένα μικρό κόμμα».
Κατηγορεί, επίσης, τον κ. Βενιζέλο ότι «με διαρροές στο γνωστό ΔΟΛιο συγκρότημα για "σπατάλες" και "χρέη" και "ελέγχους" από "πέντε ελεγκτικές εταιρείες", διέσυρε καθημερινά το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος, με αυτό τον τρόπο, είχε «αποκλειστικό σκοπό να συντηρεί την προσωπική του κόντρα με τον Γ. Παπανδρέου», για τον οποίο, αν και αναφέρει ότι «δεν ήρξατο χειρών αδίκων», δεν είναι «άμοιρος ευθυνών για τη διάσπαση και τη δημιουργία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ στις τελευταίες εκλογές».
Αποδίδει στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Σαμαρά ότι για προσωπικούς λόγους επέσπευσαν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αδιαφορώντας, ακόμα και σήμερα, «για τη βλάβη, ενδεχομένως ανήκεστη, που θα υποστεί η κοινή μας πατρίδα». Όπως αναφέρει, αυτό δείχνει και η ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκούν, «που προβοκάρει τη νέα κυβέρνηση, με την οποία συναγωνίζονται σε ανεύθυνες λαϊκίστικες μπαρούφες, επαναλαμβάνοντας την εγκληματική πολιτικά στάση, τόσο της ΝΔ όσο και της Αριστεράς το 2010, κατά της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν και τότε η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού».
Για την προσωπική του στάση αναφέρει ότι διαβλέποντας την εξέλιξη των πραγμάτων για το ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να γίνει «σημαιοφόρος της μιας ή της άλλης πλευράς σε έναν καταστροφικό "εμφύλιο" και αμοιβαίο δημόσιο "ξεκατίνιασμα", κηρύσσοντας την καταλλαγή».
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες και μετά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, υπήρξαν δημοσιεύματα σχετικά με την «εκκαθάριση» του καταλόγου των μελών του οργάνου, στο οποίο, πλέον, δεν μετέχει αριθμός πρώην βουλευτών, που ήταν μέχρι πρότινος μέλη του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κακλαμάνης, λόγω του ότι δεν ήταν υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές.
Χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα δημοσιεύματα αυτά, εξήγησε τους λόγους αλλαγής της σύνθεσης της ΚΠΕ, επισημοποιώντας με αυτό τον τρόπο την «καρατόμηση», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος, του κ. Κακλαμάνη και άλλων πρώην βουλευτών.
thepressproject.gr

«Φρένο» του ΣτΕ στην επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
 Μη νόμιμο σε σημαντικά σημεία κρίθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την επένδυση που επρόκειτο να γίνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ειδικότερα, κρίθηκε μη νόμιμο ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών («καμπάνες») και την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου.
Στο ΣτΕ είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλέπεται η έγκριση «του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα και ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης».
Μετά την απόφαση-γνωμοδότηση του ΣτΕ (Ε’ Τμήμα) το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να προσαρμόσει τις διατάξεις του διατάγματος για την επένδυση, σύμφωνα με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.
Αναλυτικά το διάταγμα:
Με το σχέδιο διατάγματος επιχειρήθηκε:

Οι νέες διοικήσεις των Υγειονομικών περιφερειών της χώρας


Τις νέες διοικήσεις των Υγειονομικών περιφερειών της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στην 1η ΥΠΕ Αττικής, διοικητής αναλαμβάνει ο Αγγελος Παπαδόπουλος και υποδιοικήτριες οι Ιωάννα Διαμαντοπούλου και Χρυσάνθη Κισκήρα.  
Στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου διοικητής αναλαμβάνει ο Νικόλαος Καρβούνης και υποδοικητές οι Ιωάννα Τσαπαρίκου και Χαράλαμπος Πλάτσης, 
στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας οι Γεώργιος Κίρκος (διοικητής), Παύλος Παπαδόπουλος και Αγάπιος Γαβριηλίδης (υποδιοικητές), στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης οι Στρατής Πλωμαρίτης (διοικ.), Ηλίας Θεοδωρίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης (υποδιοικ.). Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας νέος διοικητής είναι ο Νέστορας Αντωνίου και υποδιοικητές οι Μιχαήλ Βενιζέλος και Αγγελική Βαγενά, στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας οι Γεώργιος Γιαννόπουλος (διοικ.), Μιλτιάδης Ζαμπάρας και Δημήτρης Κωστακιώτης (υποδιοικ.) και στην 7η ΥΠΕ Κρήτης οι Νικόλαος Ηγουμενίδης (διοικ.), Αννα Τριχοπούλου και Στυλιανός Δημητρακόπουλος (υποδιοικ.).
από kathimerini.gr

Κομισίον: Η τρόικα θα αλλάξει με ένα πιο δημοκρατικό σχήμα...

Η Κομισιόν εργάζεται για την αντικατάσταση της τρόικας από ένα σχήμα με...
μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση, είπε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπροβσκις, υπενθυμίζοντας σχετική δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup”, πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η αρμόδια Επίτροπος για την απασχόληση, Μ. Τίσεν, είπε πως η υπαγωγή μιας χώρας σε πρόγραμμα δεν είναι απαγορευτική για την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου, τον οποίο μάλιστα, όπως υποστήριξε, η Κομισιόν ενθαρρύνει. Η Τίσεν προέτρεψε τους κοινωνικούς εταίρους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες...
tvxs.gr

Δραγασάκης: Ερωτώ τους θεσμούς...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, είπε πως το 2012, αμέσως μετά τις εκλογές, η τότε κυβέρνηση είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την πληρωμή ενός ομολόγου που έληγε. 
Τότε, όμως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέτρεψε την έκδοση εντόκων ομολόγων, πράγμα που σήμερα μας το αρνείται. 
Και κοιτώντας την κάμερα (ΑΝΤ-1) είπε, ερωτώ τους "θεσμούς" γιατί αυτή η διαφορετική μεταχείριση?  
Ο κ. Δραγασάκης ξέρει βεβαίως την απάντηση (όπως κι όλοι μας)...
 

Αυξημένες κατά 12,8% οι τουριστικές κρατήσεις από τη Γερμανία για φέτος

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Ο αριθμός των αφίξεων για το σύνολο του έτους αναμένεται ότι θα κινηθεί σε θετικό έδαφος, σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Αύξηση κατά 12,8% καταγράφουν οι τουριστικές κρατήσεις από τη γερμανική αγορά για την προσεχή σεζόν στη χώρα μας, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν, χθες, η Marketing Greece και ο ΣΕΤΕ στο Βερολίνο, στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ που ανοίγει σήμερα τις πύλες της.

Η ανοδική τάση σε διψήφιο ποσοστό διατηρήθηκε παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο ο ρυθμός των κρατήσεων επιβραδύνθηκε, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό μόλις 3%. Ο κ. Ανδρεάδης, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κατά περίπου 10% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από τη Γερμανία προς τη χώρα μας, φέτος, προσδοκά ότι ο αριθμός των αφίξεων για το σύνολο του έτους θα κινηθεί σε θετικό έδαφος. Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής μετέφερε πρόσφατη αναφορά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Επίσης, ο κ. Ανδρεάδης τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μηχανισμών αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της «μαύρης» απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε πιλοτικά σε τουριστικές περιοχές της χώρας την απαγόρευση πληρωμών σε μετρητά για ποσά άνω των 100 ευρώ και την υποχρεωτική πληρωμή των υπαλλήλων από τις επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών. Στην τοποθέτηση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Αegean Airlines κ. Δημήτρης Γερογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φέτος η εταιρεία συνδέει επτά γερμανικές πόλεις με απευθείας πτήσεις προς Αθήνα, αλλά και περιφερειακές βάσεις της σε Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα και Καλαμάτα. Συνολικά, η Aegean Airlines προσφέρει 25 απευθείας δρομολόγια από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην εμπειρία που προσφέρει ένας ιδιαίτερος και αγαπημένος προορισμός για τη γερμανική αγορά, όπως είναι η Κεντρική Μακεδονία και ο διευθύνων σύμβουλος της Εnterprise Greece Στέφανος Ησαΐας διαπίστωσε αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα μέσω του τουρισμού.

Eξάλλου, με αφορμή την έκθεση η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο. Κατά την παραμονή της στη γερμανική πρωτεύουσα, η κ. Κουντουρά έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι, με τον δήμαρχο του Βερολίνου Μίκαελ Μίλερ και υψηλόβαθμα στελέχη διοικήσεων μεγάλων τουριστικών οργανισμών.
από kathimerini.gr

Καρχιμάκης: Με το Βενιζέλο είχαμε λογικές Προκρούστη ή ακορντεόν...



Σφοδρά πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου έριξε το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Από την ώρα που ο κ. Βενιζέλος ανέτρεψε τον κ. Παπανδρέου και κατέλαβε με πραξικοπηματικό τρόπο υπήρξε η αρχή του ενός ανδρός. Είχαμε ...
λογικές Προκρούστη ή ακορντεόν» είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή στον "Real Fm".

«Στον Απόστολο Κακλαμάνη απαιτείτο μεγαλύτερος σεβασμός. Ποτέ ο κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να βλέπει ανθρώπους που τιμούσαν ή στήριζαν το όνομα Παπανδρέου. Θεωρούσε ότι ο ίδιος ήταν η σούπερ φυσιογνωμία. Τον χρησιμοποιούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου» σχολίασε και συνέχισε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

Απαιτούντο συγκρούσεις που θα έδιναν μήνυμα και συμβολισμό. Δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά με όλους. Ο κ. Βενιζέλος ήθελε πάντα να τα έχει καλά με όλους, δεν ήθελε να σπάσει αυγά.

Για την κυβέρνηση είπε ότι «θα παρακολουθήσουμε διακριτικά την προσπάθειά γιατί είναι θέμα της χώρας και των ανθρώπων» και προσθεσε ότι διαφωνεί με την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και «με τις ατυχείς και άστοχες δηλώσεις που δεν βοηθούν στην διαπραγμάτευση». Και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να μην διακινδυνεύσει ούτε η χώρα ούτε οι άνθρωποι. Δεν θα κάνουμε αυτά που μας κάνανε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Εξεταστική για το Μνημόνιο δεν θα πρέπει να αρχίζει από τo 2009 αφού αυτό θα δείξει «εμπάθεια της κυβέρνησης προς τον Γιώργο Παπανδρέου».

Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι «το ζήτημα ήταν το δάνειο. Μπήκε στην περιπέτεια γιατί παρέλαβε περιπέτεια. Δεν δημιούργησε την χρεοκοπία ο Παπανδρέου σε 4 μήνες. Να αρχίσει από το 2004 η έρευνα. Μπορεί να είναι κινήσεις για δημιουργία κλίματος για να στραφεί η προσοχή των πολιτών που δε θα έχει να κάνει με τα προβλήματα του τόπου».

Για το Κίνημα είπε «ετοιμαζόμαστε οργανωνόμαστε, θα ξεκινήσουμε επαφές σε όλη την Ελλάδα, θα προχωρήσουμε. Θα μας δείτε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση».
 

ΕΚΤ: Με το «σταγονόμετρο»...

Ντράγκι σε Παπαδημούλη: «Χώρες υπό πρόγραμμα θα συμμετέχουν στο QE εφόσον περνούν τις αξιολογήσεις»...αυξήθηκε η χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω ELA.
Μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ...
Σε αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 500 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ σύμφωνα με πληροφορίες. 
Πλέον το όριο για την παροχή ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού τίθεται στα...
68,3 δισ ευρώ. 

Η αύξηση αυτή αν και οριακή υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA ειδικά σε μια περίοδο που οι τράπεζες έχουν μειώσει σημαντικά την καταθετική τους βάση, ενώ και το δημόσιο παρουσιάζει αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες. 

Η ΕΚΤ θα επανεξετάσει το αίτημα των ελληνικών τραπεζών για επανακαθορισμό των ορίων του ELA σε 15 μέρες (βάσει του κανονισμού της) χωρίς να αποκλείεται εν τω μεταξύ έκτακτη παρέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα. Κι αυτό, διότι θα έχει προηγηθεί το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου και ακολουθούν την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου νέες λήξεις εντόκων γραμματίων. 

Συνολικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα εκτιμάται ότι προσεγγίζει στην παρούσα φάση τα 100 δισ. ευρώ. 
newmoney.gr

Σταθάκης: Αποκλείεται το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος...


ΗΧΗΤΙΚΟ...
Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πιστωτικού γεγονότος τον Μάρτιο, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε συγκεκριμένα: «Το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτη πρέπει να αποκλειστεί. Εμείς προσερχόμαστε στο Eurogroup με το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων και φυσικά θα θέσουμε και το θέμα της ομαλής χρηματοδότησης μέχρι τον Ιούνιο».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός, ο υπουργός Οικονομίας, απάντησε: «Η απάντηση είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές ανανεώσεις που υπάρχουν μπροστά μας. Η πρώτη πήγε πολύ καλά. Θα υπάρξει ομαλή ροή και για τη δεύτερη και για την τρίτη και η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...
enikos.gr

Θρίλερ και διαψεύσεις για την απόρριψη των μέτρων Βαρουφάκη...

Θρίλερ και διαψεύσεις για την απόρριψη των μέτρων Βαρουφάκη
Θολό τοπίο για το Eurogroup της Δευτέρας...
Σε θρίλερ εξελίσσεται και το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες μιλούν για απόρριψη του πακέτου Βαρουφάκη, ωστόσο...
το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι έχει γίνει έστω και συζήτηση επί των προτάσεων. 
Συγκεκριμένα πηγές της ευρωζώνης έλεγαν το πρωί της Πέμπτης ότι δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης, ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και μάλιστα άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.
Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.
Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν υπήρξε απόρριψη των 6 προτάσεων Βαρουφάκη, αλλά αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όσα λένε οι πηγές των Βρυξελλών, καθώς έστειλαν το πακέτο πίσω ζητώντας να είναι ολοκληρωμένες οι προτάσεις.
Στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group δεν συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει επίσης ότι οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας.
Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι το πακέτο των 6 μέτρων που πρότεινε ο Έλληνας υπουργός δεν ικανοποιεί τους Ευρωπαίους που πιέζουν για εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και βέβαια για έλεγχο από τους θεσμούς.
Η ελληνική πλευρά, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Βαρουφάκη ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, επιθυμεί να γίνει εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ ή μέρους της δόσης για να πάρει ανάσα.
Η νέα διαπραγμάτευση ξεκίνησε με την συνεδρίαση του Euro Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία ο Ελληνας εκπρόσωπος Γ. Χουλιαράκης φέρεται να παρουσίασε τις έξι μεταρρυθμίσεις, αν και επισήμως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα.
Ωστοσο οι μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν δεκτές με... ενθουσιασμό.
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι ζητούνται διευκρινήσεις και αναλυτικότερη κοστολόγηση των προτάσεων.

newsbeast.gr

Σταϊνμάιερ: Η Ελλάδα για πολλούς λόγους πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη...


 Σοβαρές συνέπειες, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη εξωτερική πολιτική, θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τονίζει ότι υπάρχουν... πολλοί λόγοι εκτός της οικονομίας για τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
 
«Θα ήταν μια τεράστια απώλεια γοήτρου, αν η Ευρώπη με την οικονομική της δύναμη και την πολιτική εμπειρία της στους συμβιβασμούς δεν καταφέρει να συνοδεύσει επιτυχώς ένα κράτος- μέλος της στον δρόμο προς την οικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση» δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ στην σημερινή «Handelsblatt» και προσθέτει ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας έχουν ήδη δείξει ότι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και νέες ιδέες, εναπόκειται ωστόσο στην ελληνική κυβέρνηση, να δείξει «ότι είναι σοβαρή».
 
Με όλη την κατανόηση προς τις επιθυμίες της νέας κυβέρνησης, να καταστήσει τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις κοινωνικά ισορροπημένες, η δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει απαραίτητη, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει ότι οι ευρω-χώρες έχουν κατ' αρχήν συμφωνήσει να επεκταθεί το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά, προτού δοθεί περαιτέρω βοήθεια, πρέπει η νέα κυβέρνηση της χώρας να συγκεκριμενοποιήσει και να εφαρμόσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Ισπανία: Σχεδόν 100 σπίτια κατάσχονται ημερησίως...

Σχέδον 35.000 πρώτες κατοικίες κατασχέθηκαν το 2014 στην Ισπανία από ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν πλέον να αποπληρώνουν τα δάνειά τους, αριθμός που δείχνει μια ετήσια αύξηση κατά...
7,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Το 2014 κατασχέθηκαν για να πωληθούν 34.680 πρώτες κατοικίες, δηλαδή 95 την ημέρα, σύμφωνα με το Εθνικο Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας (INE).

Οι ένοικοι αυτών των κατοικιών δεν εκδιώχθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, όμως αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και να παραδώσουν τα κλειδιά τους στην τράπεζα για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους ή να φύγουν πριν από την άφιξη των δικαστικών κλητήρων.

Αν ληφθούν υπόψη οι δευτερεύουσες κατοικίες, τα γραφεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 9,3% το 2014, φθάνοντας τις 119.442.

Η Ισπανία δέχθηκε διπλό χτύπημα το 2008 από την οικονομική κρίση και το σκάσιμο της φούσκας της αγοράς ακινήτων: σχεδόν ένας στους τέσσερις (23,7%) που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας είναι άνεργοι, οι εξώσεις ιδιοκτητών που δεν μπορούν πια να αποπληρώνουν τα δάνειά τους προκάλεσαν τα τελευταία χρόνια αγανάκτηση στην κοινή γνώμη.

Την αγανάκτηση ενισχύει το γεγονός ότι ο ισπανικός τραπεζικός τομέας αποτέλεσε το 2012 αντικείμενο ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης ύψους 41,3 δισ. ευρώ, το οποίο επιβαρύνει ακόμη τα δημόσια οικονομικά και τους ισπανούς φορολογουμένους.
 

Ντράγκι: Ξεκινάει στις 9 Μαρτίου η αγορά ομολόγων...


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ανακοίνωσε ότι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα ξεκινήσουν στις 9 Μαρτίου και θα ανέρχονται σε ...
60 δισ. ευρώ μηνιαίως.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ντράγκι ανέφερε ότι  το πρόγραμμα θα τρέξει έως τον Σεπτέμβριο του 2016 ή έως ότου η ΕΚΤ δει τα επίπεδα του πληθωρισμού να επιστρέψουν στο επίπεδο που έχει ορίσει κοντά στο 2%.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας στην Ευρωζώνη, δήλωσε πως  η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,5% το 2015, στο 1,9% το 2016 και στο 2,1% το 2017.

Επίσης, ανέφερε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα ενισχύσει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι αρκούσε μόνο η εξαγγελία του προγράμματος για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την οικονομία της Ευρωζώνης.  

thepressproject.gr

"Σκληρό" μήνυμα Ντράγκι στην Αθήνα...

Σκληρό μήνυμα Ντράγκι στην Αθήνα
Μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε ο Μάριο Ντράγκι στην συνέντευξη Tύπου μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας στην Λευκωσία. 
Συγκεκριμένα ο κ  Ντράγκι δήλωσε ότι...
«πρέπει να σημειωθούν άμεσα διαδικασίες για ολοκλήρωση αξιολόγησης και ότι μόνο τότε θα υπάρξει αποκατάσταση της ρευστότητας». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι  «Δεσμευόμαστε από κανόνες και απαγορεύεται η νομισματική ενίσχυση κράτους».
enikos.gr

Ο καιρός στή Mύκονο από Ε.Α.Α. - (χάρτης υπερύθρων : allmetsat)

Ενημέρωση τού χάρτη κάθε 15 λεπτά περίπου2000 Ko(Ευγενική χορηγία: Sat24.com    
O παραπάνω “μετεωρολογικός χάρτης” τμήματος τής Ευρώπης -πού επικεντρώνεται στήν Ελλάδα- δέν είναι τίποτα άλλο παρά μία δορυφορική φωτογραφία (υπερύθρων) πού αποτυπώνει τή νέφωση στήν ευρύτερη περιοχή μας. Ανανεώνεται αυτόματα κάθε 15΄ περίπου*** καί επιτρέπει, στούς μετεωρολόγους, νά προβλέπουν εγκαίρως -σέ συνδυασμό καί μέ άλλα στοιχεία- τίς βροχοπτώσεις καί μερικά ακόμη καιρικά φαινόμενα. Η αναγραφόμενη ώρα (UTC) είναι η παγκόσμια ώρα. Προκειμένου νά έχουμε σωστή αντίληψη τού χρόνου απεικόνισης πού νά ανταποκρίνεται στήν παρούσα ώρα Ελλάδας : Στήν αναγραφόμενη παγκόσμια ώρα (UTC) προσθέτουμε 2 ώρες. Τό άθροισμα είναι η Χειμερινή ώρα*** Ελλάδας. Δηλαδή η ώρα πού ισχύει τώρα  στήν Ελλάδα***
***Μέ προσέγγιση ενός τετάρτου τής ώρας λόγω μικρής καθυστέρησης γιά τή συλλογή, επεξεργασία καί αποστολή τών στοιχείων από τό δορυφόρο  
Kλίμακα Beaufort : 1-3kt = 1beaufort, 4-6kt = 2bf, 7-10kt = 3bf, 11-16kt = 4bf, 17-21kt = 5bf,   22-27kt=6bf,  28-33kt = 7bf, 34-40kt = 8bf, 41-47kt = 9bf, 48-55kt = 10bf, 56-63kt = 11bf, >64kt=12beauforts                                                               ( kt knots,   bf = beauforts 
μετρήσεις : allmetsat - (αεροδρόμιο)
           ***Ώρα Ελλάδας = ώρα UTC + 2ώρες
 Γιά τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες από Εθν.Αστερ. Αθηνών -μετρήσεις στό παλιό λιμάνι (κτίριο Μαύρου)- κάντε κλίκ στό :
         Μετεωρολογικός Σταθμός (ο σταθμός, προσωρινά, έχει υποστεί βλάβες καί δείχνει περιοδικά, σέ ακανόνιστα χρονικά διαστήματα, τίς μετεωρολογικές ενδείξεις. Οι αναγραφές τού βροχομετρικού σωλήνα έχουν τελείως λανθασμένα στοιχεία, μέ εξωπραγματικές ενδείξεις) 
Ώρα Ελλάδας (χειμερινή) = ώρα UTC + 2ώρες  

γιά  10ήμερη πρόβλεψη τών ανέμων από allmetsat πιέστε : ΕΔΩ
Παρών καιρός 
Η αναφορά έγινε στις  16:50 μ.μ. τής Πέμπτης 5/3/2015 
μετρήσεις : allmetsat - (αεροδρόμιο)
Άνεμος 10 kt Ανατολικός/ΝΑ   3 beauforts
Θερμοκρασία 15° C
Υγρασία 67%
Πίεση 1018 hPa 
Ορατότητα: 10 χλμ. καί άνω
Λίγα νέφη σέ ύψος 610 μ, Αρκετά νέφη στά 2438 μ
Πρόβλεψη εννιαώρου
Η πρόγνωση ισχύει από 17 μ.μ. έως 02 π.μ. τής Παρασκευής 6/3/2015 
Άνεμος 17 kt Νότιος/ΝΑ   5 beauforts
Ορατότητα 10 χλμ. καί άνω
Λίγα νέφη σε ύψος 549 μ, Αρκετά νέφη στά 1219 μ
Καθιστάμενος
μεταξύ  21 μ.μ. καί  23 μ.μ. τής Πέμπτης 5/3/2015
Άνεμος 17 kt Νότιος/NΑ μέ ριπές έως 30 kt 5-7 beauforts


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
Γιά πρόβλεψη τριημέρου (από meteo.gr) πιέστε ΕΔΩ
γιά 10ήμερη πρόβλεψη τών ανέμων από allmetsat πιέστε : ΕΔΩ

Η Σελήνη τών Μεγαρέων... ορατή απ' τ' ανώγια αλλά καί απ' τά κατώγια...

Αναλογιζόμενος ώρες-ώρες, σέ  στιγμές πλήρους νηφαλιότητας, τό βίο καί τήν πολιτεία ορισμένων πού εμπλέκονται ή ενεπλάκησαν στήν καθημερινή ζωή τών πολιτών, μέ τήν επιλογή τους νά  αφήσουν διάφορες άλλες ασχολίες γιά νά "ασκήσουν" (χωρίς, συχνά, στοιχειώδες υπόβαθρο) ένα, οποιοδήποτε, μαχητικό λειτούργημα, κυρίως αιρετό -αλλά όχι απαραιτήτως- προσβλέποντες  στόν "έπαινο τού Δήμου καί τών Σοφιστών, στά δύσκολα καί τ’ ανεκτίμητα Εύγε"... 
...πρωτίστως, όμως, προσβλέποντες στά οφέλη καί στόν ανέμελο βιοπορισμό πού ανέκαθεν -αφειδώς- προσέφεραν, στό ρωμέϊκο, αυτού τού είδους οι "πατριωτισμοί"...
...Αναλογιζόμενος, λοιπόν, όλα αυτά καί όλους αυτούς, μού ήρθε στό μυαλό -ποιός ξέρει μέσω ποιών συνειρμών;- εκείνη η ιστορία τού Πλούταρχου σύμφωνα μέ τήν οποία υπήρχαν κάποιοι Μεγαρείς (ενθαρρυμένοι καί ...παροτρυνόμενοι, μάλλον, καί από άλλους Μεγαρείς, καί βεβαίως, καί Μεγαρίτισσες) πού πίστευαν πώς τό φεγγάρι στά Μέγαρα είναι μεγαλύτερο από αυτό τών Αθηνών...

Έτσι, χοντρικά, πέρασαν 2.500 χρόνια καί συνεχίζουμε ακάθεκτοι νά τραβάμε ξανά καί ξανά πρός τή δόξα... 
...στ' όνομα τής οποίας τ΄ανώγια δέν κατέχουν τί συμβαίνει στά κατώγια...  
...εντός τών οποίων... 
...ο Μανώλης "προφορικά" χτίζει κι απ' τά μέν, 
χτίζει κι απ' τά δέ......

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

Ακούμπησε «εκεί που πονάει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

undefined 

Σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση, επειδή έθεσε θέμα εγκυρότητας μνημονιακών νόμων και νομιμότητας του δημόσιου χρέους. Την κατηγορούν για …υποστηρικτή τηw Χρυσής Αυγής! 

Στην καρδιά του πολιτικού και οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, δηλαδή το Μνημόνιο και το δημόσιο χρέος που αιτιολογεί την ύπαρξή του, εστίασε – στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε- η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έθεσε θέμα ευθείας αμφισβήτησης της νομιμότητας του δημόσιου χρέους αλλά και ακυρότητας κάποιων μνημονιακών νόμων. Αυτό εξηγεί την – πολύμορφη- επίθεση που ξεκίνησε να εκδηλώνεται  εναντίον της πολιτικής της επιχειρηματολογίας, αμέσως μετά την λήξη της συνέντευξης, με «αιχμή του δόρατος» το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.


Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Η Πρόεδρος της Βουλής, (στην συνέντευξη που μετέδωσε live το TPP) επισήμανε πώς υπάρχει θέμα ακυρότητας συγκεκριμένων μνημονιακών νόμων, αφού η κοινοβουλευτική διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν υπήρξε σύννομη. Αιτιολογώντας την θέση αυτή σημείωσε ότι υπήρξαν μνημονιακοί νόμοι που ψηφίστηκαν με λιγότερες από 151 ψήφους και τελικά θεωρήθηκαν ψηφισμένοι με μία πλειοψηφία που βασίζονταν στην απουσία των έγκλειστων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει για το θέμα σειρά πρωτοβουλιών που αναμένεται να ληφθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Νωρίτερα είχε επισημάνει πώς «κάποιοι ανησυχούν μήπως ακυρωθούν ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν με λιγότερους από 150 βουλευτές». Να σημειωθεί ότι η Ζ.Κωνσταντοπούλου είχε χρησιμοποιήσει την ίδια επιχειρηματολογία ζητώντας αιτιολόγηση από τον εισαγγελέα για την απουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την διαδικασία για το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι αναφορές της Ζ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που την κατηγόρησε ότι αναγορεύει σε ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα κύκλοι προσκείμενοι στην Ν.Δ επισήμαιναν ότι δεν υπήρξαν ψηφοφορίες όπου η παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμά τους. Το θέμα έσπευσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά και η Χρυσή Αυγή εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο τοποθέτηση της ΠτΒ «σύμφωνη με το Σύνταγμα».

Παράλληλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην δημιουργία επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους. Αυτή επισήμανε ότι θα αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους σε διεθνές επίπεδο σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα στις διεκδικήσεις της χώρας για απομείωση του χρέους. Τόνισε ότι πρόκειται για μία «κοινοβουλευτική διαδικασία» που «δεν έρχεται σε αντίφαση» με τις τακτικές κινήσεις του πρωθυπουργού ή του υπουργείου Οικονομίας. Συνόδευσε μάλιστα την ανακοίνωσή της με την πολιτική εκτίμηση ότι το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους είναι «επαχθές και επονείδιστο». Επιπρόσθετα σημείωσε πως θα υπάρξει «ειδική αντιστοίχηση» των ύποπτων συμβάσεων για μίζες και διαφθορά, όπως αυτές για τα εξοπλιστικά και την Siemens, προκειμένου να γίνει γνωστή η «συμμετοχή» τους στο ύψος του δημόσιου χρέους.

Ακόμη και αυτή η πρωτοβουλία προκάλεσε την αντίδραση κύκλων της Νέας Δημοκρατίας που επισήμαναν ότι η πρόεδρος της Βουλής, ανοίγει τέτοιο θέμα την ίδια στιγμή που ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την ύπαρξη του δημόσιου χρέους και έχει δεσμευθεί για τη αποπληρωμή του.

Από τα όσα είπε η Πρόεδρος της Βουλής, αξίζει να εστιάσουμε και στην αναφορά της στο θέμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αφού τόνισε πως «δεν θα μπει στον παραμορφωτικό φακό των συμφερόντων όταν ενοχλεί η λειτουργία της Βουλής». Επίσης στο θέμα της εξέτασης συγκεκριμένων δικογραφιών που έχουν "αραχνιάσει" στα συρτάρια της Βουλής, και κατά δήλωσή της είναι "εκατοντάδες".

Μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε την Πρόεδρο της Βουλής, ως …υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, καθότι δεν συνάδουν – προφανώς- με κάτι τέτοιο ούτε οι πολιτικές της θέσεις ούτε η πολιτική πρακτική της. Μάλιστα ή ίδια επιχειρηματολόγησε υπέρ της ανάγκης να «αφοπλιστεί» η Χρυσή Αυγή από το «εχέγγυο» αντισυστημικότητας που της προσφέρει η αναιτιολόγητη απαγόρευση της συμμετοχής της σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αποψη που είναι συζητήσιμη.

Αποτελεί μάλλον πιο λογική εξήγηση το να παρατηρήσει κανείς μια προσπάθεια διαδικαστικής ή νομικής υπονόμευσης της μνημονιακής νομοθεσίας που ψηφίστηκε τον τελευταίο χρόνο, από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Άλλωστε αυτό είναι και το μοναδικό πεδίο αρμοδιότητάς της και στο οποίο αναμένουμε (με μεγάλη περιέργεια ομολογουμένως) τις πρωτοβουλίες της. Το «πολιτικό» σκέλος της αμφισβήτησης ή κατάργησης της μνημονιακής νομοθεσίας ανήκει στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης. Αν μάλιστα αυτά συνδυαστούν και με το θέμα της τεκμηριωμένης αμφισβήτησης του δημόσιου χρέους, τότε έχουμε προφανώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της ουσίας του πολιτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Μία προσέγγιση σαφώς πιο συμβατή με το αίτημα για κατάργηση του μνημονίου και διαγραφή του χρέους (που επαγγέλονταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ) από όσο η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική…

Υ.Γ : Οι αναφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου , στα «απουσιολόγια» των βουλευτών, στην κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις διαρκείς κοινοβουλευτικες επιτροπές καθώς και στις αλλαγές στην λειτουργία της Βουλής γενικά, αν και είναι σημαντικά δεν είναι «η είδηση» της συνέντευξης τύπου. Πάντως την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνια θα μπορέσετε να την δείτε στις οθόνες των υπολογιστών και των τηλεοράσεων σας όπως ανακοίνωσε. 

από thepressproject.gr 

Η νέα ηγεσία σε ΕΛΑΣ και Ενοπλες Δυνάμεις


Παραμένει στη θέση του ο νυν Αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης. Το Συμβούλιο Κρίσεων αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του να παραμείνουν στο βαθμό του αντιστράτηγου ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας (έως πρότινος Επιτελάρχης) και ο Μανόλης Κατριαδάκης, ο οποίος ήταν Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος. Επίσης, αποφασίστηκε η αποστρατεία του μέχρι χθες υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Σπύρου Παπασπύρου, και του Ηλία Γεωργόπουλου, ο οποίος ήταν Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος. Μολονότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Τσουβάλας θα αναλάβει τη θέση του υπαρχηγού και ο κ. Κατριαδάκης τη θέση του Επιτελάρχη. Το Συμβούλιο Κρίσεων συνεχίζει τη συνεδρίασή του προκειμένου να κρίνει τους υποστρατήγους.
Παράλληλα, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης, Διοικητής 1ης Στρατιάς: Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αρχηγός Στόλου: Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας: Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, Διοικητής Δ Σώματος Στρατού: Αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιναύαρχος Σπυρίδωνας Δημητρίου, Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ : Αντιπτέραρχος Γεώργιος Παρασχόπουλος, Διοικητής ΑΣΔΕΝ: Αντιστράτηγος Μενέλαος Μεϊμάρης, Διοικητής Γ Σώματος Στρατού: Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού: Αντιναύαρχος Ηλίας Δημόπουλος, Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Γεώργιος Βορρόπουλος, Γενικός Επιθεωρητής Στρατού: Αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, Α Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος, Β Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου, Διοικητής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού: Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπαλαφούτης, Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου: Αντιστράτηγος Νικόλαος Ζαχαριάδης, Διοικητής ΣΕΘΑ: Αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης, Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης: Υποπτέραρχος Συμεών Αστρεινίδης.
από kathimerini.gr