Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ Σεπτεμβρίου 2015...

Νά μήν ξεχάσουμε ότι αύριο Κυριακή έχουμε εκλογές
Η συμβουλή τού Μπόστ γι αυτή τή σπουδαία μέρα είναι η εξής :

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                        από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"  (19.09.15)

"Guardian": Αυτός είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας..


Όποιος κι αν είναι ο ένοικος στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, άλλος θα διοικεί πραγματικά τη χώρα, επισημαίνει σε άρθρο του ο Guardian, μιλώντας για έναν «κοστουμαρισμένο Ολλανδό με εξουσίες άνευ προηγουμένου”
  Πρόκειται για τον...
Maarten Verwey, έναν ανώτερο δημόσιο υπάλληλο στο Ολλανδικό Υπουργείο Οικονομικών ο οποίος εισήλθε στην Κομισιόν το 2011 και οδήγησε το πρόγραμμα της Κύπρου. 
Ο  Verwey,  με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων είναι αυτός που αποφασίζει ποια ποσά θα διατεθούν στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στη χώρα ελάχιστοι έχουν ακούσει το όνομά του. 

Σάν σήμερα στή Γένοβα τό 1970 : «VIVA LA GRECIA LIBERA»...

1970: Στη Γένοβα της Ιταλίας, ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται, κραυγάζοντας 
«VIVA LA GRECIA LIBERA»  
(Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα), 
σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

Νικολακόπουλος: Μη σπεύσετε να πανηγυρίσετε, με τα EXIΤ POLL...

Στις 20:00 η ασφαλής πρόβλεψη...
"Τα EXIT POLL είναι μια δημοσκόπηση. Και σαν δημοσκόπηση έχει το περιθώριο σφάλματος", είπε ο Ηλίας ΝΙκολακόπουλος και μας συνέστησε να μην σπεύσουμε να πανηγυρίσουμε στις 7 το βράδυ, οταν οι 6 εταιρείες που τα έχουν αναλάβει θα δώσουν το αποτέλεσμα.
Στις...
8 το βράδυ, μια ώρα αργότερα, μπορεί να έχουμε μια ασφαλή πρόβλεψη, ενώ επισήμως, η πρώτη εκτίμηση θα γίνει στις 9 το βράδυ...

Δούρου: Η χώρα πρέπει να κινηθεί μακριά από τις παλιές συνταγές...


Η χώρα πλέον οφείλει να κινηθεί μακριά από τις παλιές βολονταριστικές «συνταγές», υποστήριξε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή».
Η κυρια Δούρου αποσαφήνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε...
έναν σοβαρό αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό, με πρόταγμα τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου αυτός να καταστεί μοχλός ανάπτυξης, αξιόπιστος εταίρος των παραγωγικών φορέων.

Τα ξόρκια, οι κραυγές, τα εύκολα ρητορικά διλήμματα του τύπου «Δημοκρατία ή ...» αποτελούν τον «ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού, δεξιού και αριστερού», υπερθεμάτισε η κ. Δούρου και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε να επιλέξουμε τον δύσκολο δρόμο, μέσα από την οικοδόμηση ενός νέου προτύπου εξουσίας – ακριβώς όπως πράττουμε στην Περιφέρεια Αττικής, επιχειρώντας έναν διμέτωπο αγώνα. Αφενός μέσα από την προώθηση ενός νέου υποδείγματος άσκησης εξουσίας στη βάση των αρχών της χρηστής διοίκησης. Αφετέρου με την εγκαθίδρυση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με τη βοήθεια ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία απασχόλησης»

Αυτά δεν είναι επιχειρήματα του χαρτιού ή του μπαλκονιού, κατέληξε, είναι χειροπιαστά παραδείγματα του πώς μπορούμε να κάνουμε την πολιτική αξιόπιστη, απορρίπτοντας την παγίδα της ιδιώτευσης.
 

Ρεζίλι έγινε γνωστός πολιτικός...

... που είχε σχέση με ανερχόμενη τραγουδίστρια...
Ρεζίλι έγινε γνωστός πολιτικός που διατηρούσε σχέση με νεαρή και ανερχόμενη τραγουδίστρια, με αποτέλεσμα να το φυσάει και να μην κρυώνει.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν...
ο πολιτικός -που είναι γνωστός για τις ερωτικές του «αταξίες»- είχε ραντεβού με την νεαρή τραγουδίστρια σε διαμέρισμα που διατηρεί κρυφά από τη σύζυγό του στο Κολωνάκι.

Η τραγουδίστρια πήγε πριν από τον πολιτικό στο διαμέρισμα και τον περίμενε να έρθει αλλά τότε της χτύπησε την πόρτα ο διαχειριστής και της ζήτησε τα κοινόχρηστα.

Η τραγουδίστρια του είπε να έρθει αργότερα αλλά αυτός την αναγνώρισε και της ζήτησε αυτόγραφο.

Επειδή η τραγουδίστρια δεν είχε αυτόγραφα μαζί της, ο διαχειριστής την παρακάλεσε να υπογράψει στο δεξι του κ...μέρι.

Την ώρα που η τραγουδίστρια υπέγραφε στον ποπό του διαχειριστή, άνοιξε η πόρτα του διπλανού διαμερίσματος και βγήκε μια κυρία με ένα σκυλάκι, η οποία είδε την σκηνή και έκανε τον σταυρό της.

Τότε εμφανίστηκε και ο γνωστός πολιτικός, ο οποίος οπλοφορούσε, αλλά πες μου κάτι : 
Πιστεύεις πως θα έγραφα ποτέ για τις γκομενοδουλειές κάποιου πολιτικού;
Με έχεις για τόσο τελευταίο;
Όμως έχω δει άπειρα τέτοια κείμενα σε πολλά σάιτ, που δεν λένε απολύτως τίποτα και είναι ολοφάνερο πως είναι φανταστικές ιστορίες με φανταστικά πρόσωπα, με μοναδικό σκοπό να προσελκύσουν αναγνώστες και να βγάλουν χρήματα από τα χάπατα.
Οπότε, είπα να το κάνω μια φορά κι εγώ.
Τέλειο;

(αναδημοσίευση τής σχετικής ανάρτησης στή "Ν.Μ." τής  26/5/'15 από τόν "pitsirikos")

Δευτέρα 21/9 : Έκθεση ζωγραφικής "Παρά Πέντε" στή Δημοτική Πινακοθήκη

                    
                
            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Σούζη (Σουλτάνα) Κολγιώνη, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής με τίτλο :

                             "Παρά Πέντε" 

στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, "Μαρία Ιγγλέση", Ματογιάννι.

Εγκαίνια : Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 καί ώρα 9 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης, από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Ώρες λειτουργίας : 11 π.μ. έως 3 μ.μ. & 6 μ.μ. έως 12 μ.μ.
                               Τηλ. επικοινωνίας : 6974315418 

Τή φράση τού μήνα είπε, χθές στόν Καμπουράκη, ο Σκουρλέτης : "Έβηξε η διαπλοκή και έγινε το κόμμα του κ. Θεοδωράκη"!

Τή φράση τού μήνα - άν όχι τού εξαμήνου- είπε, χθές στόν Kαμπουράκη, ο Σκουρλέτης : "Έβηξε η διαπλοκή και έγινε το κόμμα του κ. Θεοδωράκη"! 

Μέ βεβαία τήν αυτοσυγκράτηση πού επιβάλλει τό "γυαλί" (στούς εξ ενστίκτου αυτοσυντηρούμενους πολιτικούς μας) 
...είναι σίγουρο ότι ο γλαφυρός αυτός σχολιαστής τών πολιτικών διεργασιών καί τών "σοβαρών"  ...πολιτικών εξελίξεων 
...όταν βρίσκεται σέ πιό "στενό καί οικείο" περιβάλλον 
...αντί τού "έβηξε", χρησιμοποιεί έτερον ενεργητικό ρήμα  
..."βιαίας -άμα τε καί δυσώδους, πολλάκις- αερίου εκπομπής τού οργανισμού" 
...προκειμένου νά εξηγήσει πώς η διαπλοκή δημιούργησε τό κόμμα τού κ. Θεοδωράκη... 

Mή μού πείτε : Έχει καί τά ωραία της, πότε-πότε, η λυσσάρα η ...επικαιρότητα!
Δ.Ν.Α

Δείτε τό VIDEO

Χθεσινό ρεπορτάζ τού ΒΒC : Κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Δραγασάκη...

ΒΒC: Κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Δραγασάκη - MediaΤο σενάριο κυβέρνησης συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Γιάννη Δραγασάκη "φέρνει στο τραπέζι" το BBC, σε εκτενές ρεπορτάζ για τις ελληνικές εκλογές.
Όπως επισημαίνει στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις ελληνικές εκλογές, αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ένα ισχυρό αποτέλεσμα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και πάλι πρωθυπουργός, αλλά ουδείς θα μπορεί να προβλέψει τις συνεργασίες στις οποίες θα προχωρήσει. Αντίθετα, μια οριακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε πιο παρατεταμένες και περίπλοκες διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό.
 
 
Σε αυτή την περίπτωση είναι άγνωστο ποιο θα μετέχουν στην κυβέρνηση,με ποιους όρους και ποιος θα ηγηθεί του όλου σχήματος.  Κάπου εδώ μπαίνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ως μετριοπαθής, θα μπορούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία και να συνενώσει τα μικρότερα κόμματα και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το παράδοξο σημειώνει είναι ότι αν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, τότε η αποσταθεροποίηση θα είναι εντονότερη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αντιπολίτευσης πλέον, θα νιώθει ταπεινωμένος και θα ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή αντι-λιτότητας.

Το BBC  σημειώνει  επίσης ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πόση θα είναι η συμμετοχή του κόσμου, καθώς μιλάμε για έναν λαό που έχει προσέλθει στις κάλπες ήδη δύο φορές μέσα στο 2015 και τώρα του ζητείται να το πράξει για άλλη μια φορά. Το βρετανικό δίκτυο θεωρεί μάλιστα πως η κόπωση του εκλογικού σώματος αναμένεται να επηρεάσει τις εκλογές.

«Ο κόσμος είναι κουρασμένος και εξουδετερωμένος από τη λιτότητα. Επιπλέον, δυσπιστούν με αυτά που ακούν από τα κραταιά ΜΜΕ και τους πολιτικούς. Επομένως, όλα αυτά μπορεί να συνωμοτήσουν ώστε το ποσοστό της αποχής να είναι μεγάλο. Είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτή τη φορά θα ψηφίσουν λιγότεροι από ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, όμως, αυτό που πρέπει να δημιουργήσουν τούτες οι εκλογές είναι λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό», αναφέρει.

Εκλογική κόπωση βλέπουν στην Ελλάδα αναλυτές του LSE...


18.9.15

Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα σημαδευτούν από τη χαμηλή προσέλευση, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές του London School of Economics, οι οποίοι κάνουν λόγο για εκλογική κόπωση των ψηφοφόρων.
Εκλογές θα διεξαχθούν, κάλπες θα στηθούν, όλος ο μηχανισμός του κράτους θα είναι επί ποδός. Οι μόνοι που αναμένεται να μην δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό είναι οι...
ψηφοφόροι.
Αυτό προδικάζουν οι πολιτικοί αναλυτές του London School of Economics που σημειώνουν ότι οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα σημαδευτούν από τη χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων. Όπως επισημαίνουν, η προσέλευση των ψηφοφόρων θα είναι ιδιαιτέρως χαμηλή, εξαιτίας εκλογικής κόπωσης.
«Αυτή την Κυριακή, πραγματοποιούνται οι τέταρτες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα από το 2012, μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Η εκλογική κόπωση των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι μεγάλη», σχολιάζουν οι πολιτικοί παρατηρητές του London School of Economics. Μάλιστα, σπεύδουν να προβλέπουν πως η αποχή δεν θα είναι απλά υψηλή, αλλά δεν αποκλείεται να κινηθεί στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας.

Αναμέτρηση - θρίλερ
Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αναφέρουν πως επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η αναμέτρηση της Κυριακής θα είναι αναμέτρηση - θρίλερ, αφού ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση. Ωστόσο, σύμφωνα με το London School of Economics, το εκλογικό αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό, σε όποια κυβέρνηση και αν οδηγήσει, θα είναι ικανό να επιφέρει τη σταθερότητα που τόσο χρειάζεται στην Ελλάδα.
Στο μέτωπο της οικονομίας, οι αναλυτές καθιστούν σαφές πως η ανάκαμψη θα έρθει μέσα από την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την ενίσχυση των επενδύσεων.
 

Εκλογές υπό τό σύνθετο ζήτημα τού προσφυγικού-μεταναστευτικού...

Εκλογές με φόντο το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού...
EIKONES9Και ενώ στην Ελλάδα επικρατεί προεκλογικός πυρετός, το σύνθετο μεταναστευτικό ζήτημα φαίνεται να παραγκωνίζεται προς το παρόν χάριν των εκλογών της Κυριακής. Η Ευρώπη διχασμένη παρακολουθεί...
τις εξελίξεις και την πορεία ελπίδας πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, με εμφανή την απουσία σχεδίου και λήψης μέτρων αντιμετώπισης.

Οι μεταναστευτικές ροές είναι πλέον ασταμάτητες, όμως η υπηρεσιακή κυβέρνηση αθόρυβα δεν σταμάτησε στιγμή να εργάζεται, ενώ εκείνος που θα αναδειχθεί νικητής αυτής της τρίτης εκλογικής μάχης, θα πρέπει σε λίγες ώρες μόλις να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Την Τετάρτη μάλιστα ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού που αναδεικνύεται πλέον σε ευρωπαϊκό πρόβλημα και απασχολεί ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.

Ανείπωτες τραγωδίες στο Αιγαίο για ψυχές που χάνονται στο μακρύ τους ταξίδι για μία καλύτερη ζωή. Ένα δράμα χωρίς τέλος, τη στιγμή που καθημερινά πλέον έρχονται στο φως εικόνες – γροθιά στο στομάχι ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις χώρες τους, τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα σε μία αφιλόξενη Ευρώπη.

Η εικόνα του μικρού Αϊλάν να κείτεται νεκρός στην ακτή της Αλικαρνασσού προκάλεσε οργή και οδύνη. Όμως χθες, ένα ακόμα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του. Ένα 4χρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε την Παρασκευή ανοικτά των ακτών της Τουρκίας σε ναυάγιο σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα.

Ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών φέτος στην Ευρώπη

Αριθμός ρεκόρ συνολικά 473.887 προσφύγων και μεταναστών έχει περάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, εκ των οποίων περίπου 182.000 είναι Σύροι, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η αστάθεια επικρατεί και η ευρύτερη γειτονιά μας είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Η Κροατία κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία, η Ουγγαρία υψώνει νέο φράχτη

Παράλληλα, στην Ε.Ε. η Κροατία έκλεισε τα σύνορα με τη Σερβία, ενώ η ύψωσε νέο φράχτη για να προστατέψει τα σύνορά της.
Η αστυνομία της Κροατίας ανακοίνωσε πως απαγόρευσε την κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν σε επτά συνοριακά περάσματα με τη Σερβία. «Το μέτρο είναι σε ισχύ μέχρι νεωτέρας», ανέφερε ανακοίνωση την Αρχών την ώρα που η χώρα γίνεται το νέο επίκεντρο του προσφυγικού δράματος που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη.

Μετά τη σκληρή στάση της Ουγγαρίας που ύψωσε φράχτες στα σύνορα της-και πλέον άρχισε να ορθώνει φράχτη και στα σύνορά της με την Κροατία- και αντιμετώπισε τους πρόσφυγες με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού, το προσφυγικό κύμα στράφηκε προς την Κροατία για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τους κύριους προορισμούς του, τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.

Ωστόσο η κατάσταση γίνεται έκρυθμη και εκεί και είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές χάους που επικράτησαν με πρόσφυγες και μετανάστες να πηδούν στα τρένα από τα ανοιχτά παράθυρα για να φύγουν για Σλοβενία ή Αυστρία.
newsbeast.gr

Αποχή και αναποφάσιστοι κρίνουν τον νικητή...


Η προεκλογική αυλαία έπεσε. Αν και σύντομη δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι, οι σκληρές αντιπαραθέσεις και οι επιθέσεις πάνω αλλά και κάτω από την ζώνη. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια η σκανδαλολογία δεν απουσίασε ούτε σε αυτή την αναμέτρηση.
Τα διαφημιστικά σποτ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων κινήθηκαν σε ρηχά νερά καθώς απουσίαζαν η έμπνευση και η φαντασία. Στα θετικά αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι και οι δύο τηλεμαχίες που πραγματοποιήθηκαν μετά από έξι χρόνια, ενώ είχαμε και δύο πρωτοεμφανιζόμενους πολιτικούς αρχηγούς.
Πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων έχουν ξεχυθεί στις εκλογικές περιφέρειες με πρωταρχικό στόχο να πείσουν τους πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες.
Άλλωστε αυτό ήταν το κοινό μήνυμα όλων των πολιτικών αρχηγών στις κεντρικές τους προεκλογικές ομιλίες καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν το ποσοστό των αναποφάσιστων να κυμαίνεται από 15% έως 20%.
Επίσης, στα κομματικά επιτελεία εκφράζεται ο φόβος ότι η αποχή θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλά ποσοστά (στο 34% ήταν στις εκλογές του Ιανουαρίου) καθώς πρόκειται την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε επτά μήνες, γεγονός που θα κάνει αρκετούς ετεροδημότες - λόγω και οικονομικής κρίσης – να σκεφτούν πολύ σοβαρά να προσέλθουν την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας.
Το ότι το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο δεν τίθεται τόσο έντονα όσο στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από την πλειοψηφία των κομμάτων, είναι ένα στοιχείο για το οποίο εκλογολόγοι, εκτιμούν ότι θα αποτρέψει ορισμένους να πάνε στις κάλπες.
Το «πρέσινγκ» από τα στελέχη των κομμάτων αναμένεται να είναι ασφυκτικό, τις ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα, σε όσους δεν έχουν αποφασίσει αν θα ψηφίσουν και στην συνέχεια ποιο ψηφοδέλτιο θα ρίξουν στην κάλπη. Όλα τα κόμματα για τους δικούς τους λόγους το καθένα, επιχειρούν να πολώσουν τους ψηφοφόρους, τονίζοντας την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης.
Το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα κόμματα που υπέγραψαν μνημόνιο (συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), αλλά και η δημιουργία ενός ακόμη κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, έχουν ανακατέψει αρκετά την «τράπουλα» των εκλογών. Όπως επίσης άγνωστο παραμένει πως θα αντιδράσουν οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί από το κύμα των μεταναστών. 
real.gr