Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Άγιοι Κωνσταντίνοι να βάλουν το χέρι τους!


Λάβαμε σέ  e-mail από τήν Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου (Κ.Ε.ΠΟ.Μ.) -καί ευχαρίστως αναρτούμε- τό παρακάτω άρθρο- καταγγελία πρός τούς πολίτες τού νησιού... 
"Ν.Μ." 

Οι Άγιοι Κωνσταντίνοι να βάλουν το χέρι τους!
by kepom
Αναρωτιόμασταν γιατί οι καταγγελίες, από μέλη της κίνησής μας καθώς επίσης μεμονωμένων πολιτών και συλλογικοτήτων της Μυκόνου που συχνά προωθεί και στηρίζει η  Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου για  τις καταπατήσεις στον αιγιαλό δεν έχουν τύχει ευήκοων ώτων.
Μα εδώ τα τελευταία χρόνια είναι ο ίδιος ο Δήμος που συστηματικά αυθαιρετεί!
Με την δικαιολογία της επιδιόρθωσης του οδοστρώματος στην περιοχή Άγιοι Κωνσταντίνοι στον Κόρφο που εδώ και χρόνια έχει σοβαρό πρόβλημα, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας  "προσφέρθηκε" να διαθέσει το συνεργείο του  για να αποκαταστήσει την ζημιά!
Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι δεν έχει μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία αν και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και έχρηζε μέτρων αντιστήριξης! Αλήθεια πόσο πιστεύουν ότι θα αντέξει μια τέτοια προχειροδουλειά;
Την ξέρουμε την απάντηση: Υποστελέχωση και φόρτος εργασίας!
Θα σταθούμε όμως στην παράνομη(!) επέμβαση επί του αιγιαλού.
Επέμβαση δηλαδή χωρίς την άδεια των αρμόδιων αρχών που εξαφάνισε το μικρό παραλιάκι  κάτω από την εκκλησούλα του Αγίου Κωνσταντίνου, στα Κανάλια. Ήταν ένα απάνεμο και βολικό για οικογένειες με μικρά παιδιά!
Ποιός όμως νοιάστηκε για το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε κολυμβητή να απολαμβάνει την αμμουδιά της ακτής;
Ποιός σκέφθηκε ότι ο Δήμος εκτός από την ανοχή του στην παραβατικότητα  δείχνει  έτσι τον δρόμο σε νέους επίδοξους καταπατητές  για το πως μπορούν να τα καταφέρουν!
Τέλος σεζόν και ημέρες εκλογών, κι επί πλέον ανήμερα την Κυριακή των εκλογών(!) σίγουρα έχουμε περισσότερες ελπίδες  να μην μας πάρουν χαμπάρι  μέχρι να τελειώσει.
Παραμένει εύκολη λύση να καταστρέφουμε το περιβάλλον και την ακτή συγκεκριμένα, προκειμένου να διανοίξουμε δρόμους.
Δεν ζητήθηκε από τους όμορους ιδιοκτήτες να προσφέρουν γη για τη διάνοιξη. Καταπατήθηκε η ακτή, που δεν έχει ιδιοκτήτη να την υπερασπιστεί.
Αναρωτιώμαστε: ποιος είναι ο ρόλος στην συγκεκριμένη υπόθεση αυτών ακριβώς που θα έπρεπε να την υπερασπιστούν, της Δημοτική Αρχής!
Και αλλού έχουμε σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα.  Ακόμα και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή. Υπάρχουν περιοχές που οι τρύπες έχουν εξελιχθεί σε  κρατήρες! Για αυτές, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων  και την συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας, τηρείται η νόμιμη διαδικασία!
Ευτυχώς που οι πολίτες δεν μασάνε πια!
Καταγγελία πολιτών στο ΑΤ Μυκόνου οδήγησε στη σύλληψη ενός εργαζομένου και το έργο σταμάτησε στην μέση.
Μένει τώρα να δούμε:
-εαν θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν,
-εαν οι πάντες μηδέ του Δήμου εξαιρουμένου, θα σέβονται τον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον και
-εάν θα αποκατασταθεί η ζημιά και θα επανέλθει η περιοχή στην προγενέστερη κατάσταση!
Η Κ.Ε.ΠΟ.Μ. βρέθηκε στην περιοχή το μεσημέρι της Κυριακής των Εκλογών,
ύστερα από ενημέρωση από πολίτες και κατοίκους της περιοχής που συχνά κάνουν χρήση
της συγκεκριμένης παραλίας για τα μπάνια τους. Είδαμε και καταγράψαμε φωτογραφικά
την κατάσταση μιας ακόμα αρπακολατζίδικης και εμφανώς παράνομης δουλειάς.
Εικόνα της περιοχής από την απέναντι ακτη, στον όρμο του Κόρφου. Όλη η περιοχή από τον Κόρφο και μέχρι τα Κανάλια (κυρίως γύρω και μετά την Αναβολούσα) έχει δεχτεί τεράστιο βάρος άτακτης και εν πολλοίς αυθαίρετης δόμησης.
Εικόνα της περιοχής από την απέναντι ακτη, στον όρμο του Κόρφου.
Όλη η περιοχή από τον Κόρφο και μέχρι τα Κανάλια (κυρίως γύρω και μετά την Αναβολούσα) έχει δεχτεί τεράστιο βάρος άτακτης και εν πολλοίς αυθαίρετης δόμησης.
Agioi Konstantinoi 4 Agioi Konstantinoi 3
Τη μέρα των εκλογών κραυγαλέα αυθαιρεσία σε δημόσιο χώρο.
Τη μέρα των εκλογών κραυγαλέα αυθαιρεσία σε δημόσιο χώρο.
Και λίγο πριν, το οδόστρωμα με το οποίο περάσαμε έναν χειμώνα και ένα καλοκαίρι ολόκληρο (και ποιος ξέρει πόσο ακόμα) δεν έτυχε ευαισθησίας.
Και λίγο πριν, το οδόστρωμα με το οποίο περάσαμε έναν χειμώνα και ένα καλοκαίρι ολόκληρο (και ποιος ξέρει πόσο ακόμα) δεν έτυχε ευαισθησίας.

Πάγκαλος: Χέσ'το το "Ποτάμι"..



Η κουβέντα στο ΒΗΜΑ FM, για τις τυχόν συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πάγκαλος όταν ηρθε η ώρα του "Ποταμιού", είπε στους συνομιλητές του (Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο), "χέσ'το το Ποτάμι. Εξαφανίστηκε. Και...
στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει".
Εύοσμον σχόλιον...  

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει χωρίς την Τουρκία τα σύνορα της ΕΕ


Στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον...
φινλανδό πρωθυπουργό, Γιούχα Σίπιλα.

Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε πως «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει». Μάλιστα, η ίδια προ ημερών είχε δηλώσει ότι «και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», όσον αφορά στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ενόψει και της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη να σεβαστούν την ηθική τους υποχρέωση και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ενώ ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση «συντεταγμένης διαδικασίας».

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με την Τουρκία»

«Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα. Πρέπει, όμως, να τα καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πεπεισμένοι, και για αυτό πάντα λέω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε την ανάγκη να συζητηθεί η συνολική κατάσταση και με την Τουρκία προκειμένου να αποκατασταθεί μια συντεταγμένη διαδικασία.

«Πρέπει να δούμε τους λόγους της φυγής των ανθρώπων. Αλλά νομίζω ότι ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος. Η παγκοσμιοποίηση έχει ως αποτέλεσμα ότι...

Αντώναρος: Όλοι οι νεοδημοκράτες να συνταχθούν με τον Μεϊμαράκη...


Την στήριξή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος."Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με πολύ αυθεντικό, πειστικό τρόπο επανατοποθέτησε την...
Νέα Δημοκρατία στον κεντροδεξιό χώρο με κεντροδεξιό στίγμα με λόγο ενωτικό, με λόγο ηπιότητας με λόγο συναίνεσης, όπως έκανε παλιότερα και ο Κώστας Καραμανλής και όπως έκανε καταρχάς ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής" δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.
"Εγώ εκείνο το οποίο θέλω αυτή τη στιγμή είναι να συνταχθούν όλοι οι νεοδημοκράτες που αγαπούν αυτό το χώρο πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να του ζητήσουν να είναι υποψήφιος" τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος.Σχολιάζοντας όσα έγραψε στο twitter που στάθηκαν αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ευάγγελος Αντώναρος είπε: "Έχω διαφωνία όταν κάποιοι προερχόμενοι από τις παρυφές της άκρας δεξιάς προσπαθούν τις δικές τους απόψεις να τις επιβάλουν ως κρατούσα άποψη στη ΝΔ" προσθέτοντας πως "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται".Ο κ. Αντώναρος σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι "τον Μάιο του 2012 επί ηγεσίας του κ. Σαμαρά η ΝΔ έφτασε στο ιστορικό της χαμηλό" και πρόσθεσε πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρέλαβε ποσοστό κάτω από 20% και το έφτασε στο 28%....

Η Κομισιόν μελετά το ενδεχόμενο να επιτρέψει τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων όγω προσφυγικού

«Δεν είναι κίνητρο για δημοσιονομική χαλάρωση»

Μοσκοβισί: «Εξετάζουμε χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας λόγω προσφυγικού

Μοσκοβισί: «Εξετάζουμε χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας λόγω προσφυγικού»

Η Κομισιόν μελετά το ενδεχόμενο να θεωρήσει ως «εξαιρετική περίσταση» την μεταναστευτική κρίση, το οποίο θα επιτρέψει τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων, δήλωσε την Τρίτη ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Η Αυστρία και η Ιταλία ζητούν από τις Βρυξέλλες να εφαρμόσει μια διάταξη του Συμφώνου Σταθερότητας που επιτρέπει το δημόσιο έλλειμμα σε περιπτώσεις «εξαιρετικών περιστάσεων» να ξεπεράσει το όριο του 3% του ΑΕΠ, χωρίς να επιβάλλονται κυρώσεις.

Είναι αλήθεια ότι τα κείμενα του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης «προβλέπουν την ύπαρξη εξαιρετικών περιστάσεων», δήλωσε ο Μοσκοβισί στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε εάν συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις, κατά την έννοια του Συμφώνου, και εάν μπορεί κανείς να προβλέψει ένα είδος ρήτρας ευελιξίας, σε κάποια αναλογία» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

«Θα θέσουμε αυτό το θέμα. Θα δώσω τα στοιχεία που θα επιτρέπουν στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο να διαμορφώσει άποψη» είπε ο Μοσκοβισί υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα πρέπει να είναι «κίνητρο για δημοσιονομική χαλάρωση».

Ενώ οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν σήμερα, Τρίτη, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για την κατανομή των προσφύγων, ο Μοσκοβισί είπε επίσης ότι το ενδεχόμενο να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ που αντιδρούν στο σύστημα κατανομής δεν είναι «ένας μηχανισμός που υποστηρίζει η Κομισιόν».
tanea.gr

Ορκίστηκε εκ νέου πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας


ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε λίγο μετά τις 20:00, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρώην υπουργός Επικράτειας Ν. Παππάς και η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο. Μετά την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου.
Η κα Θάνου συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του κόμματός του και για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης. «Ο λαός, σας περιέβαλε και πάλι με εμπιστοσύνη και σας αναθέτει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας, μέσα σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού καλείσθε να αναλάβετε το δύσκολο έργο, δια της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που έχουν  ψηφισθεί, να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και στην οικονομική ανάπτυξη», είπε στον πρωθυπουργό η Βασιλική Θάνου και τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Ο λαός έχει ανάγκη από ενότητα και ομοψυχία, ώστε όλοι μαζί να πορευθούμε προς ένα καλύτερο μέλλον».
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του συνεχάρη την κα Θάνου για την ουσιαστική και αποτελεσματική θητεία και για το γεγονός ότι ως υπηρεσιακή κυβέρνηση χειρίστηκε μια οξυμένη κατάσταση και στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και όλα τα τρέχοντα ζητήματα της διακυβέρνησης και κυρίως την προεκλογική περίοδο. Επεσήμανε παράλληλα στην κα Θάνου ότι κατέγραψε «μια ιστορική πρωτιά, ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός και αυτό είναι ένα μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει και στα αξιώματα της πολιτείας ίση συμμετοχή και των δύο φύλων». Τέλος, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όταν θα αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου «οι αναμνήσεις μιας δύσκολης εποχής θα έχουν αντικατασταθεί από καλύτερες και πιο δημιουργικές». 
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΠτΔ
Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε στις 18:00 την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Κατά την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Mέγαρο ο κ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε ότι «ήταν μια εκλογική αναμέτρηση που έγινε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού. Δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του». Μάλιστα ο πρόεδρος του Σύριζα, στηριζόμενος και στις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμενου, για την στήριξη κυβέρνησης, ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Φρονώ ότι υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στον κ. Τσίπρα επισήμανε ανάμεσα στα αλλά, με αφορμή το κλίμα των εκλογών πως «η ποιότητα της Δημοκρατίας μας βελτιώνεται παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση και αυτό είναι παρήγορο». Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ακόμη πως «με βάση τη δύναμη των κομμάτων, όπως μου ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί διερευνητική εντολή. Σας παρέχω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας προτείνω να γίνει η ορκωμοσία σήμερα το βράδυ στις 20:00 και η ορκωμοσία της κυβέρνησης στο χρόνο που θα προτείνετε».
Ο κ. Τσίπρας, ευχαρίστησε τον κ Παυλόπουλο «γιατί όλο αυτό το διάστημα μαζί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό είχατε την ευθύνη συντονισμού για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα» και επισήμανε ότι λόγω της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και όπου επίσης προγραμματίζεται να πάρει μέρος, ο ίδιος θα ήθελε να μην καθυστερήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Ο κύριος Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο την δύναμη των κομμάτων στην Βουλή, που πρόεκυψε από τις χθεσινές εκλογές.
Ο Πρόεδρος δέχθηκε την κα Κωνσταντοπούλου στις 15:10 το μεσημέρι, για να του ανακοινώσει επισήμως την δύναμη των κόμματων στην νέα Βουλή, όπως προβλέπεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 37 του Συντάγματος.
Η νέα κυβέρνηση, στην οποία ο βασικός κορμός αναμένεται να παραμείνει εκείνος της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ~ΑΝ.ΕΛ. θα ορκιστεί την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας πρόκειται να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό και την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν στην Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
από kathimerini.gr

Συνεχείς συσκέψεις για την οριστικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος

Στη θέση του στο υπουργείο Οικονομίας αναμένεται να επιστρέψει ο κ. Γιώργος Σταθάκης. Μία παράμετρος που θα επηρεάσει το κυβερνητικό σχήμα είναι η επιλογή του νέου προέδρου της Βουλής, με τους κ. Γιάννη Δραγασάκη και Νίκο Βούτση να εμφανίζονται ως επικρατέστεροι.

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  Από το πρωί της Δευτέρας ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του και το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό αντικείμενο την οριστικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον κ. Πάνο Καμμενο στις 15:00, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, με τον οποίο συζήτησε το κυβερνητικό σχήμα και τη συμμετοχή στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως «ξεκινούν οι διαδικασίες πλέον σχηματισμού κυβέρνησης» και ότι «εντός της ημέρας, απ' ό,τι φαίνεται, θα ορκιστεί ο πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο ή την Τετάρτη το πρωί θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση» και προσέθεσε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική, που θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες».
Ανέφερε, ακόμη, πως ελπίζει «οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνικού λαού για εθνική ομοψυχία, σημειώνοντας πως «εμείς (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε- και ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή, που είναι κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός».
Για το εάν ο ίδιος θα κρατήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είπε ότι αυτά τα αποφασίζει και τα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός και πως αυτό το προνόμιο δεν θα του το πάρει κανείς. Σε ερώτηση αν θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπως γράφτηκε, είπε: «Όχι, όχι. Εμείς είχαμε μια άριστη συνεργασία όλον αυτόν τον καιρό και δεν διαπραγματευόμαστε με καρέκλες ή με οφίτσια». «Συνεργαζόμαστε», συμπλήρωσε, «με βάση τη συνεργασία και την αγάπη που είδατε χτες στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ. Είμαστε ένα κίνημα που είμαστε στον χώρο του κέντρου, με ανθρώπους και από την κεντροδεξιά και από την κεντροαριστερά».
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο κ. Σουλτς δυστυχώς ακόμα μια φορά κάνει παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Ήταν ο συνομιλητής του κ. Βορίδη, πρώην αρχηγού ενός ακροδεξιού κόμματος, του κ. Γεωργιάδη και των υπόλοιπων υπουργών της ΝΔ που προέρχονται από την ακροδεξιά». «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την ακροδεξιά. Και αυτό να το καταλάβει ο κ. Σουλτς, όπως πρέπει να καταλάβει και ότι ο θεσμός τον οποίο εκπροσωπεί τον υποχρεώνει να σέβεται τις αποφάσεις των λαών», συμπλήρωσε.
από kathimerini.gr

Σκίτσο του Ηλία Μακρή

                                                                                                                από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (21.09.15)

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας...

...Τρίτη ή Τετάρτη η ορκωμοσία της κυβέρνησης

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας - Τρίτη ή Τετάρτη η ορκωμοσία της κυβέρνησης
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας έγινε η ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκε, με πολιτικό όρκο, για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι στενοί συνεργάτες του Νίκος Παππάς και Ολγα Γεροβασίλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε στην τιμή και τη συνείδησή του να τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη την κ. Θάνου για τον άψογο τρόπο που διαχειρίστηκε τα κρίσιμα κυβερνητικά θέματα και ιδιαιτέρως το προσφυγικό. Επίσης, υπογράμμισε την ιστορική πρωτιά της κ. Θάνου στη θέση της Πρωθυπουργού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου, καθώς και την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με βάση την αξία της αλληλεγγύης και ως κοινό ευρωπαϊκό θέμα.

Υπογράμμισε ότι οι ευθύνες σε ένα κοινό σπίτι πρέπει να μοιράζονται και δήλωσε αισιόδοξος ότι το κλίμα αλλάζει το τελευταίο διάστημα.

«Επιστρέφω μετά από σχεδόν ένα μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας την ανάμνηση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης πίσω μου, έχοντας όμως και την αισιοδοξία ότι όταν κάποια στιγμή, όταν θα φεύγω κι εγώ από εδώ, θα έχουν φύγει αυτές οι αναμνήσεις και θα έχουν αντικατασταθεί με καλύτερες στιγμές. Στόχος μας είναι η Ελλάδα θα γίνει ισότιμος εταίρος στην ΕΕ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Βασιλική Θάνου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του στον Πρωθυπουργό.
tanea.gr

Τρεις φορές θριαμβευτής

Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
  Δεδομένων των συνθηκών, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι θρίαμβος. Ο δε Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται σε μέγα πρωταγωνιστή του πολιτικού σκηνικού: είτε υπόσχεται συντριβή των μνημονιακών πολιτικών, είτε υπογράφει ένα σκληρό μνημόνιο, είτε εξαγγέλλει σαρωτικές ελαφρύνσεις σε φόρους και αυξήσεις για τους έσχατους, είτε δηλώνει ότι αδυνατεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του, κάτι περισσότερο από δύο εκατομμύρια πολίτες, εξακολουθούν να τον ψηφίζουν. Ο κ. Τσίπρας κέρδισε τρεις εκλογές σε εννέα μήνες, είναι κυρίαρχος σε μία χώρα όπου η αντισυστημική ψήφος, σε ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Λεβέντη, ΛΑΕ κ.λπ., πλησιάζει το 20%. Οσοι απορούν με το ποσοστό των χθεσινών εκλογών, αδυνατούν δηλαδή να κατανοήσουν πώς κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει από αυτό το κολασμένο επτάμηνο της διακυβέρνησης με ελαφρότατες αμυχές μόνο, μάλλον δεν υπολογίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει δει να ξεθεμελιώνονται όλα τα δεδομένα της ζωής του. Η ψήφος αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να ερμηνευτεί με παραδοσιακά αναλυτικά εργαλεία. Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων της κρίσης, όταν δεν οδηγείται σε ακραίες επιλογές, διαλέγει ΣΥΡΙΖΑ, όχι κυρίως γιατί γοητεύεται από τον χαρισματικό τακτικιστή Αλέξη Τσίπρα, αλλά γιατί απεχθάνεται με σφοδρότητα αυτό που εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., οι πάλαι ποτέ κραταιοί εκπρόσωποι του δικομματισμού. Στο ελαφρώς κοινότοπο, για τους κορέκτ, δίλημμα με «το παλιό ή το καινούργιο;», που έθεσε με επιμονή κατά την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος διάλεξε το καινούργιο.

Το ποσοστό, ωστόσο, που έλαβαν οι δύο σύμμαχοι, που όπως φαίνεται θα κυβερνήσουν την Ελλάδα, είναι πολύ μικρό για το βαρύ έργο της εφαρμογής της συμφωνίας, τόσο στο δημοσιονομικό και μεταρρυθμιστικό σκέλος, όσο και στην προσπάθεια για ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Αν αυτήν τη φορά αποτύχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό δεν θα είναι μια ευκαιρία για την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως θα συνέβαινε σε μια άλλη εποχή, αλλά πιθανόν μια καταστροφή ανεπίστρεπτη για την ήδη βαριά δοκιμαζόμενη χώρα. Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, πρέπει με τις ιδέες, τον έλεγχο και την ψήφο τους στη Βουλή, να «συγκυβερνήσουν» εκτός κυβέρνησης. Είναι καθήκον πατριωτικό, αλλά είναι επίσης όρος ύπαρξής τους, καθώς πρόσωπα και κόμματα θα τελούν το επόμενο διάστημα υπό την αμείλικτη κρίση ενός εξουθενωμένου εκλογικού σώματος, το οποίο προσδοκά λύσεις.

kathimerini.gr

«Ασφαλείς» προβλέψεις...

...από το fimotro στο ΔΟΛ

Εκλογικό τμήμα

Αντα Ψαρρά

Το γνωστό «έγκυρο» ιστολόγιο fimotro αποκαλύπτοντας τα χθεσινά αποτελέσματα λίγο πριν τα exit poll έγραφε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του «δεν θα πάει ο Τσίπρας στο...
εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ όπως μας ενημέρωσαν οι συνεργάτες του (sic!) διότι πληροφορήθηκε ότι οι διαφορές είναι οριακές και θα περιμένει να δει τη συγκεντρωτική εκτίμηση από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Η απολύτως εσφαλμένη αυτή πληροφορία δεν έκανε το αυτί του ιστολογίου να ιδρώσει κι έτσι λίγη ώρα μετά δεν δίστασε να κάνει την παρακάτω ανάρτηση:

«ΕΣΚΙΣΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Δεν τον έχουμε σε καμία υπόληψη τον Μουρούτη του Σαμαρά, ούτε θεωρούμε πως πρόκειται για κανένα σοβαρό στέλεχος που έχει άποψη για την πολιτική. Ο άνθρωπος δεν είναι απλά άσχετος, πραγματικά είναι εντελώς αλλού!...»

Φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγω να υπερασπιστούμε τον γνωστό αυτό κύριο της ΝΔ αλλά είναι κάπως απροκάλυπτη αυτή η πλήρης αντιστροφή.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν βέβαια και οι... ασφαλείς προβλέψεις-επιθυμίες του κίτρινου Πρώτου Θέματος που προανήγγειλε μάχη ψήφο με ψήφο σε ολονύχτιο θρίλερ.

Ποιος όμως ασχολείται με τα φοβικά αυτά ιστολόγια όταν ολόκληρος διευθυντής του εγκύρου ΔΟΛ και συγκεκριμένα ο Βασίλης Χιώτης έγραφε την παραμονή των εκλογών μεταξύ άλλων ότι «Πολλοί σπεύδουν να παρομοιάσουν το εκλογικό τοπίο με εκείνο του 2000, που το ΠαΣοΚ του Κ. Σημίτη επικράτησε της ΝΔ του Κ. Καραμανλή με μόλις μία μονάδα διαφορά και 72.000 ψήφους». Και παρακάτω: «Σε ό,τι αφορά τη μάχη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι πλέον σαφές από τις δημοσκοπήσεις και ιδίως από τα ποιοτικά τους στοιχεία ότι ξεκίνησε σαν ένας... περίπατος για τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε στο απόλυτο ντέρμπι. Από την άλλη πλευρά, οι ρυθμοί συσπείρωσης της ΝΔ άρχισαν να αυξάνονται πολύ περισσότερο από τους αντίστοιχους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς άρχισε να παρατηρείται και πάλι για πρώτη φορά μετά το 2000 το φαινόμενο να πλησιάζουν τη ΝΔ ψηφοφόροι, όχι γιατί την εμπιστεύονται, αλλά γιατί φοβούνται τους αντιπάλους της».

Τέλος, προέβλεπε σημαντικές απώλειες για τη Χρυσή Αυγή αλλά και ανάκαμψη της ΛΑ.Ε..

Σε όλα...μέσα έπεσε ο κ. Χιώτης αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι άλλο οι ευσεβείς πόθοι κι άλλο η πραγματικότητα!
από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το "παραμύθι" των δημοσκόπων...





...ξεσκεπάζει το ανεξάρτητο Ευρωπαϊ'κό think tank ''Bridging Europe'', που  στις 4/9 έδινε τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, στο 7,1%...

Στις 4/9 είχε δημοσιευτεί η παρακάτω έρευνα για την πρόθεση ψήφου, από το ανεξάρτητο Ευρωπα'ι'κό think tank ''Bridging Europe'', το οποίο έχει έδρα την Αθήνα.
Την είχα...
ποστάρει κι εγώ τότε στον τοίχο μου, σχολιάζοντας τη χειραγώγηση που γίνεται στην κοινή γνώμη από τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσκόπους, οι οποίοι παίρνουν εντολές από τους νταβατζήδες τους.
Η έρευνα τότε έδινε διαφορά μεταξύ Σύριζα κ ΝΔ, στο 7,1%!!
Όσο ήρθε και χθες, παρά λίγα εκατοστά..! Επαναλαμβάνω, από τις 4/9!
Αν μάλιστα διαιρέσουμε με το 2 το ποσοστό των αναποφάσιστων της έρευνας και το προσθέσουμε στα ποσοστά Σύριζα κ ΝΔ, μας προκύπτουν τα χθεσινά ποσοστά τους!!!
Όσο για τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, ναι η έρευνα δεν τα εντόπιζε ακριβώς, αλλά αν κάνουμε μία αναδιανομή των ποσοστών τους, πάλι παίρνουμε τα χθεσινά ποσοστά τους..!
Τι συμπεραίνουμε από όλα αυτά?
Ότι από τέλος Αυγούστου δεν υπήρχε κανένα ντέρμπι!
Υπήρχε μία ξεκάθαρη διαφορά, που ναι είχε μειωθεί από τις 20 μονάδες πριν την προκήρυξη των εκλογών, αλλά ήταν στις 7 μονάδες και παρέμεινε εκεί!
Οι αναποφάσιστοι μοιράστηκαν λόγω πόλωσης στα δύο πρώτα κόμματα, και τα μικρότερα κόμματα (σε χαραχτήρα ντέρμπι) αντάλλαξαν μεταξύ τους ποσοστά, για να καθήσει τελικά η μπίλια στο χθεσινό αποτέλεσμα..!
Παρατηρούμε δε ότι, όπως έγραψα και πριν 15 μέρες, αν ο Λαφαζάνης είχε επιδιώξει να γίνουν εκλογές στις 13/9 όπως ήθελε ο Αλέξης και δεν έκανε καθυστερήσεις όπως κ ο Με'ι'μαράκης, θα είχε καλύτερη τύχη.! Με την πάροδο του χρόνου έχασε τη δημοσκοπική μαγκιά του, κι ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι έχει να κάνει με αχάριστους, καρεκλοκένταυρους αποστάτες και γι αυτό τους άφησε εκτός Βουλής..!
Αυτή η μικρή εκλογική ιστορία, πρέπει να μας γίνει μεγάλο μάθημα, σε όλους μας ανεξάρτητα ιδεολογίας, για το ότι κάποια κέντρα εξουσίας μας θεωρούν χάπατα και μας χειραγωγούν διαρκώς..!
Με όλους αυτούς πρέπει να τελειώνουμε. Και η χθεσινή ψήφος μας, ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα..!

ΥΓ. Πολύ σημαντικό είναι και το ότι, στην ίδια έρευνα μπορείτε να δείτε πόσο ''δημοφιλής'' ήταν στην πραγματικότητα ο Με'ι'μαράκης. Τουλάχιστον 20% πιο δημοφιλής ο Αλέξης, όταν οι γκαλοπατζήδες μας έλεγαν για ισοπαλία ή και για ''πιο δημοφιλής ο Με'ι'μαράκης''.

Babis Nikopoulos