Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο πάτος της δημοσιογραφίας Νο2

Τα δύο πρωτοσέλιδα 
Πολλοί ξαφνιάστηκαν με το σχόλιό μου για τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του Κ. Βαξεβάνη στο περιοδικό Hot Doc, σχετικά με την εμπλοκή πρώην βουλευτή σε κύκλωμα παιδεραστίας. Και θεωρήθηκε υπερβολή η άποψη που διατύπωσε ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων «υπόπτων» σε παρόμοιες υποθέσεις προτού καν επιληφθεί σχετικά η δικαιοσύνη ισοδυναμεί με τον «πάτο της δημοσιογραφίας». Υπερβολή; Αρκεί να δει κανείς ότι πανομοιότυπο «ρεπορτάζ» είχε δημοσιεύσει στο δικό του έντυπο που φέρει τον εύστοχο τίτλο «Μακελειό» ο συνάδελφος του κ. Βαξεβάνη Στέφανος Χίος, και μάλιστα μια βδομάδα νωρίτερα! Δημοσιεύουμε τα δύο εξώφυλλα για να συγκρίνετε.
Μάλιστα ο Χίος παραπονιέται σήμερα ότι τον αντιγράφει ο Βαξεβάνης! 
Οσο για εκείνους που πιάνονται από την αναφορά μου σε «ερωτικές προτιμήσεις», κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή αφορούσε την ομοφυλοφιλία και όχι βέβαια την παιδεραστία, η οποία είναι βαρύ ποινικό αδίκημα και όχι θεμιτή επιλογή.
Η ουσία του ζητήματος είναι ότι αν ευσταθούν οι καταγγελίες, τότε η υπόθεση έπρεπε να έχει αποκαλυφθεί και να έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη πριν από έξι χρόνια, όταν ήδη είχαν δημοσιευτεί αυτά τα στοιχεία, και όχι σήμερα και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Εκτός αν εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι η τιμωρία ενός παραβάτη, αλλά το χτύπημα με κάθε μέσον ενός πολιτικού αρχηγού.
Αλλά αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. 
                                                 Διαβαστε επισης: Ο πάτος της δημοσιογραφίας
από τήν  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.