Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Άρθρο τής Δέσποινας Νάζου : "Το Μονακό"

Μύκονος, Χειμώνας 2015-2016 Την ώρα που δεν γίνεται ούτε μια τόση δα προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα στο χειμερινό σουλτανάτο της Μυκόνου η φαντασίωση για ένα θερινό(;) πριγκηπάτο γίνεται καραμέλα στα επίσημα χείλη.
Μύκονος, Χειμώνας 2015-2016
Την ώρα που δεν γίνεται ούτε μια τόση δα προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα στο χειμερινό σουλτανάτο της Μυκόνου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας, η φαντασίωση για ένα θερινό(;) πριγκηπάτο γίνεται καραμέλα σε επίσημα χείλη.

Το «Μονακό» ευτυχώς ή δυστυχώς μας διδάσκει ότι κανένα σχήμα λόγου δεν είναι ιδεολογικά ουδέτερο γιατί στηρίζεται σε πραγματικότητες που έχουν πολλά και αδιαφανή σημεία. Μας δείχνει επίσης ότι πέρα από τις πραγματικότητες που το υποστασιοποιούν, ακόμη περισσότερη βαρύτητα έχουν οι δικές μας φαντασιώσεις και επιθυμίες για αυτό που νομίζουμε, ή θέλουμε ή εσκεμμένα προβάλλουμε ότι 'είναι' και 'είμαστε' και εμείς μαζί του. Ατυχώς εμφανιζόμαστε τότε ως 'ψώνια' 'φαντασιόπληκτοι' και 'ξιπασμένοι' ενώ ο ίδιος ο τόπος μας στη σύγκρισή του με πολυδιαστάτους προορισμούς και νησιά με καλές τουριστικές πρακτικές θα μπορούσε να μας δείξει περισσότερο χρήσιμες διαδρομές.

Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο τής Δέσποινας Νάζου
κάντε κλίκ ΕΔΩ :  https://kepom.wordpress.com/2016/01/11/monaco/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.