Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Δραγασάκης "αδειάζει" Βαρουφάκη...

dragasakis-adeiazei-baroufaki-prospathei-na-ksanagrapsei-tin-istoria
«Γίνεται μια προσπάθεια από κάποιους να ξαναγραφτεί η Ιστορία».
Με την φράση αυτή ο Γιάννης Δραγασάκης απαντάει τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη, περί «πολεμικού συμβουλίου», που συγκλήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος για να...

συζητήσει τα «αντίμετρα» στην περίπτωση των capital controls: την αναδιάρθρωση των κρατικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ, την εισαγωγή παράλληλου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών και την ανάκτηση ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οπως δηλώνει ο κ.Δραγασάκης στην «Καθημερινή» δεν υπήρξε κάποια συνάντηση της ομάδας στην οποία αναφέρεται ο κ.Βαρουφάκης. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών πράγματι έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της 28ης Ιουνίου και επανέλαβε ιδέες που είχε χρησιμοποιήσει και άλλες φορές, αλλά - κατά τον κ.Δραγασάκη- ο ίδιος ο κ.Βαρουφάκης ανέφερε πως δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, γιατί δεν είχε γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.

«Είχα πει -και το επανέλαβα εκείνες τις μέρες του Ιουνίου- ότι μια παράταση της κατάστασης μη συμφωνίας θα μας οδηγούσε ξανά στην ανάγκη προσφυγής στο ΔΝΤ, αφού δεν θα είχαμε συνάλλαγμα για εισαγωγές» προσθέτει ο κ. Δραγασάκης, ενά αναφορικά με τον κ.Βαρουφάκη λέει με νόημα: «Γίνεται μια προσπάθεια από κάποιους να ξαναγραφτεί η Ιστορία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.