Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr | 04 Ιαν. 2016
1. Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό αποστέλλεται σήμερα στους εκπροσώπους των θεσμών, αφού πρώτα παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Κατρούγκαλο στους πολιτικούς αρχηγούς. Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις. Σαφές μήνυμα προς τους εταίρους ότι το ασφαλιστικό αποτελεί την καρδιά του κοινωνικού δικαίου και είναι πυλώνας των ευρωπαϊκών αρχών επομένως οι λύσεις που θα προκύψουν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην έννοια της δικαιοσύνης απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως στο προσεχές διάστημα θα δοθεί μια πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.
3. Με το δίλημμα «λαϊκή δεξιά» ή «νεοφιλελευθερισμός» και με πολύτιμο διακύβευμα τους 120.000 ψηφοφόρους που στον πρώτο γύρο επέλεξαν Τζιτζικώστα ή Γεωργιάδη, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνουν στην τελική ευθεία της διεκδίκησης της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας.
4. Δεκαπέντε εκατ. ευρώ μετρητά βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι ορκωτοί λογιστές για την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος.
5. Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια. Πτώση σημείωσαν τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου λόγω του «κραχ» στο κινέζικο χρηματιστήριο και υπό το φόβο μιας παγκόσμιας ύφεσης. Την ίδια στιγμή, η αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου είναι η πρώτη επίπτωση από την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας έπειτα από την επίθεση κατά της σαουδαραβικής πρεσβείας στην Τεχεράνη και την ιρανική αντίδραση στην εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ - Νιμρ.
6. Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο μέσα σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή Κατοχή Μεσολογγίου, βρέθηκαν οι δύο άνδρες που αγνοούνταν από την Πρωτοχρονιά στην Αιτωλοακαρνανία.
7. Σε ανακριτή Διαφθοράς διαβιβάζεται ακόμα μία δικογραφία για εξοπλιστικά προγράμματα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος στελεχών του υπουργείου Άμυνας , το έτος 2003, για κακουργηματική απιστία, ενώ η υπόθεση παίρνει τον δρόμο για την Βουλή προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
8. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φιλοδοξεί μέσω του νέου κόμματος να βάλει τέλος στον «κατακερματισμό στην Ευρώπη», να προσφέρει έναν «τρίτο δρόμο» στους Ευρωπαίους πολίτες, μια εναλλακτική ανάμεσα στην επιστροφή στο «κουκούλι του έθνους - κράτους» και στις «αντιδημοκρατικές δομές των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών». Διαβάστε πως θα λέγεται.
9. Το Ισλαμικό Κράτος «κακοποιεί» την ιστορία προκειμένου να αυξήσει την απήχηση του στους οπαδούς του. Πώς μπορούμε λοιπόν να αποδυναμώσουμε την απήχηση του; Αποκαλύπτοντας τις αντιφάσεις και την πολυπλοκότητα των πολωτικών αφηγήσεων του κι εκθέτοντας πόσο μεροληπτική και ανισοβαρής είναι στην πραγματικότητα η ανάγνωση της ιστορίας από τπλευρ'ας του. Γιατί για να κερδίσεις το Ισλαμικό Κράτος, πρέπει να το καταλάβεις...
10. Αυτή η δήλωση ίσως της δώσει περισσότερες ψήφους από οποιαδήποτε άλλη. Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, έπαιξε το ισχυρό χαρτί… των εξωγήινων κατά την περιοδεία της στο New Hampshire. Διαβάστε ποιό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα αποκαλύψει αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
* Σκίτσο του Αρκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.