Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΝΔ...

Μαύρη τρύπα 210 εκατ. ευρώ στη Ν.Δ, με μόλις 650.000 έσοδα!

Η εικόνα των οικονομικών της Ν.Δ. που αποκαλύπτεται σιγά – σιγά έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ των σκόρπιων εικόνων για τους απλήρωτους εργαζόμενους, τα...
χρωστούμενα νοίκια, τα δανεικά (και πρακτικώς αγύριστα) από τις τράπεζες.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο λογαριασμός που παρέλαβε, μαζί με το κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσεγγίζει τα 210 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει η Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές προς τις τράπεζες φτάνουν τα 197 εκατομμύρια, από 5 περίπου εκατομμύρια οφείλονται στον ιδιοκτήτη της Συγγρού (πρώτα ο Βωβός, πλέον Τράπεζα) και σε διαφόρους άλλους προμηθευτές ενώ στους 6 στην καλύτερη έως 9 στη χειρότερη φτάνουν οι μισθού που οφείλονται στους περίπου 200 εργαζόμενους του κόμματος.

Έναντι αυτών των οφειλών, που βέβαια τρέχουν καθώς προστίθενται καθημερινά χρεολύσια αλλά και νέες οφειλές για προσωπικά και άλλες δαπάνες, η Ν.Δ. θα πάρει το 2016 καθαρά στα χέρια της μόλις 650.000 ευρώ. Αυτό το ποσό απομένει από το περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ κρατικής χρηματοδότησης που της αναλογεί (σ.σ. αν η κυβέρνηση δεν αυξήσει την επιχορήγηση των κομμάτων) αφού πρώτα πάρουν το μερίδιό τους τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες.

Οι συνεργάτες του Μητσοτάκη ναι μεν γνώριζαν ότι θα πέσουν στα βαθιά ωστόσο δεν πίστευαν, μέχρι που το είδαν με τα μάτια τους, πόσο μεγάλη είναι η οικονομική τρύπα που θα πρέπει να διαχειριστούν. Πώς θα τα καταφέρουν; Με οικονομική εξόρμηση προκειμένου να συγκεντρώσουν, ιδανικά, 1 – 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πληρώσουν κάποιους εκ των προμηθευτών για να μην υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές και, κυρίως, να βρουν χρήματα για τις απολύσεις και αποχωρήσεις εργαζομένων από το κόμμα. Και, όπως προκύπτει, οι απολύσεις θα είναι πολλές...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.