Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΝΔ: Ποια ονόματα ακούγονται...

ΝΔ: Ποια ονόματα ακούγονται για αντιπροεδρία και Βουλή - Συνεχίζονται οι συναντήσεις Μητσοτάκη με στελέχη - Media
... για αντιπροεδρία και Βουλή...
Τη νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ  συγκροτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω εκτεταμένων επαφών με στελέχη, πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και...
βουλευτές.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και ως εκ τούτου, «κλειδώνουν» τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά πόστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας θα προταθεί ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ για τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου προκρίνεται ο Νίκος Δένδιας.

Για τις άλλες δύο θέσεις ως φαβορί εμφανίζονται ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Στον κρίσιμο τομέα της ανασυγκρότησης του κόμματος και της προετοιμασίας του Συνεδρίου κατευθύνεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πιθανοί αντιπρόεδροι

Διαφορετικές εισηγήσεις για το θέμα των αντιπροέδρων δέχεται ο αρχηγός της ΝΔ. Η πρώτη προβλέπει τον διορισμό 2 αντιπροέδρων, ένας εκ των οποίων θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ωστόσο άλλοι επισημαίνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μια τέτοια κινηση είναι πιθανόν να προκαλέσει τριβές και γκρίνια, κάτι που αρχικά θα ήταν καλυτερο να αποφευχθεί.

Μπαράζ επαφών

Μεταξύ όσων είδαν τον νέο πρόεδρο, συγκαταλέγονται η  Όλγα Κεφαλογιάννη που, κατά πληροφορίες, αναλαμβάνει επικεφαλής των τομέων Εξωτερικών και Αμυνας της Ν.Δ., αρκετοί ακόμη βουλευτές αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σ. Ιωαννίδης.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την αδελφή του,  Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολος Τζιτζικώστα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το θέμα των αντιπροέδρων.

Τέλος, τις επόμενες ώρες αναμένεται και η συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη, πιθανότατα με πρωτοβουλία του νικητή ως ένδειξη πολιτικής αβροφροσύνης.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.