Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Σημίτης: Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος


Σημίτης: Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος


Παπαδημούλης: Ορθά τονίζει τις παθογένειες και την ανάγκη εκσυχρονισμού




Παρέμβαση μέσα από άρθρο του πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».
Στο άρθρο του με τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» ο κ. Σημίτης αναφέρει πως το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο, τονίζοντας πως «οικονομική κρίση, υψηλή ανεργία, χαμηλή παραγωγικότητα, υστέρηση σε όλους τους τομείς, αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα».
«Πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος. Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας. Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό. Διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές» αναφέρει ο κ. Σημίτης στο «Βήμα της Κυριακής».
Το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο, αναφέρει σημειώνοντας πως «πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους».
Σημειώνεται ότι πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάλεσε το κυβερνών κόμμα να προχωρήσει σε «mea culpa» για τη στάση που κράτησε το 2001 και τις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της επιχειρηθείσας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από τον τότε υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση.
Οι δηλώσείς του κ. Αθανασίου προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση υποχρεώνοντας το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει σε αποδοκιμασία των δηλώσεών του μέσω διαρροής κυβερνητικών κύκλων που προσπάθησαν να εξηγήσουν τη διαφορά των δύο μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό.
«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» δήλωσε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Μάλιστα σήμερα μέσω twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι ο κ. Σημίτης ορθά τονίζει τις παθογένειες και την ανάγκη εκσυχρονισμού, όμως απουσιάζει η αυτοκριτική για τα σκάνδαλα της θητείας του.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.