Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους


tvxs.gr| 07 Ιαν. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:21 | 07 Ιαν. 2016
1. Πράσινο φως από τους εργοδόπτες για την αύξηση των εισφορών. Τη συμφωνία των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ) για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών  σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι αυτό θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στη «μάχη» για το ασφαλιστικό. Υπενθυμίζεται ότι οι θεσμοί έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην ελληνική πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις. Στην «κοινωνική ευθύνη» που έχουν κυβέρνηση και φορείς να βρουν τις βέλτιστες επιλογές για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Βασίλης Κορκίδης εκ της ΕΣΕΕ, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις για το ασφαλιστικό, αλλά περισσότερο και λιγότερο επώδυνες. Τα αρνητικά στοιχεία του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς κατά τη συνάντηση των εργοδοτικών φορέων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

2. Με αφετηρία αύριο τη Ρώμη και με τελικό σταθμό το Βερολίνο και το γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκινά η ευρωπαϊκή «εκστρατεία» του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς αναζήτηση πολιτικής συμφωνίας για το ασφαλιστικό και ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή, ο συνήθης ύποπτος Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιχειρεί πάλι να δυναμιτίσει το κλίμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, καθώς μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων, εκτίμησε πως η διαδικασία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα διαρκέσει μήνες και όχι εβδομάδες.
3. Το ερώτημα τίθεται ρητορικά στα στέκια της πολιτικής ζύμωσης και, μετ’ επιτάσεως, στον παρασκηνιακό και υπόγειο πόλεμο των γαλάζιων μαχαιριών: Ποιόν ψηφίζει για αρχηγό της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας; Η Wall Street Journal ψηφίζει Κυριάκο Μητσοτάκη πάντως, την ίδια στιγμή που η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει άνετη νίκη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
4. Ένα χρόνο μετά από τη σφαγή στο Charlie Hebdo, συναγερμός σήμανε και πάλι στο Παρίσι, όταν ένας άντρας οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ζωσμένος με ψεύτικα εκρηκτικά επιχείρησε να εισβάλλει σε αστυνομικό τμήμα. Ο επίδοξος τρομοκράτης έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.
5. Με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επικρότησε τη συγγνώμη που ζήτησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης για τις ανακρίβειες που έγραψε σχετικά με το μέγεθος των μελλοντικών συντάξεων. Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε: «Αντίθετα με τον Καμπουράκη, η ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης “Πρώτο Θέμα”, συνεχίζει το παραμύθι για σφαγή συντάξεων. Δημοσιογράφος v. Παπαγάλων!».
6. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών που θα ξεκαθαρίζει τι θα πρέπει να κάνουμε με τις παλιές αποδείξεις. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας πάντως ότι, μέχρι να αποσαφηνιστεί για ποιες χρονιές και για ποιες κατηγορίες θα αφορούν, θα πρέπει να κρατάμε όλες τις παλιές αποδείξεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούμε για φορολογικό έλεγχο.
7. Με – ένα ακόμη – εκτός ελέγχου παραλήρημα, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» και «αθλιότητα», επειδή ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παραβρέθηκαν στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.
8. Επίθεση από ακροδεξιούς δέχτηκε ένα 18χρονο μέλος της Die Linke, του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, στην πόλη Βίσμαρ της Γερμανίας. Οι δράστες μαχαίρωσαν τον Julian Kinzel 17 φορές.
9. Πρώην δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Συρίας, σήμερα η Μαντάγια, είναι μια πόλη υπό πολιορκία, όπου οι υποσιτισμένοι κάτοικοί της πεθαίνουν από την πείνα.
10. Σε ηλικία 87 ετών άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή η μεγάλη Ελληνίδα τραγωδός Άννα Συνοδινού.
Κι ακόμα: To Τvxs προτείνει: Οι καλύτερες ταινίες της νέας εβδομάδας
* Σκίτσο του Γιώργου Μιτίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.