Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Μαξίμου: Χωρίς συμβιβασμούς και εξαιρέσεις η διερεύνηση των υποθέσεων φοροδιαφυγής

«Η φοροδιαφυγή και η διακίνηση μαύρου χρήματος δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, και όποιος έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό, θα πρέπει να μπορεί να εξηγήσει και πού τα βρήκε», σημειώνει το Μαξίμου
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, επικαλούμενες την αναφορά του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές διότι πλέον υπάρχει μια κυβέρνηση με πολιτική βούληση», το Αθηναικό Πρακτορείο αναφέρει σήμερα πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διερεύνηση όλων των υποθέσεων φοροδιαφυγής «χωρίς καμία εξαίρεση και κανέναν συμβιβασμό».

«Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη συγκέντρωση στοιχείων για κεφάλαια που έχουν κατευθυνθεί στο εξωτερικό, έχει κάνει αρκετούς να χάσουν τον ύπνο τους και πολλοί ανησυχούν με τις εξελίξεις, αλλά κάποιοι το εκδηλώνουν κιόλας», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

«Επώνυμα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά - και μάλιστα πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό - δυσκολεύονται να κρύψουν την αγωνία τους στα κοινωνικά μέσα» συνεχίζουν. «Να, λοιπόν, γιατί επί κυβερνήσεως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα στικάκια με τις λίστες χάνονταν στα συρτάρια» τονίζουν.

Με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης, η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι «αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα για τη διερεύνηση των στοιχείων αυτών διότι προβλέπει τη δυνατότητα αξιοποίησης αποδεικτικών μέσων, η χρήση των οποίων, με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, θα μπορούσε να εμποδιστεί με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό διερεύνησης και τιμωρίας πράξεων μεγάλης απαξίας όπως κακουργημάτων φοροδιαφυγής».

«Αίρεται έτσι ένα νομικό εμπόδιο που καθιστούσε αδύνατη την διερεύνηση τέτοιων αποδεικτικών μέσων (λίστα Λαγκάρντ, λίστα Φαλτσιανί κ.λπ.), και ανοίγει ο δρόμος για τον έλεγχο της προέλευσης των κεφαλαίων που έχουν διοχετευτεί στο εξωτερικό», αναφέρουν τέλος οι κυβερνητικές πηγές. 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.