Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr | 20 Ιαν. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:10 | 20 Ιαν. 2016
1Μπάιντεν από το Νταβός: Να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση. Θετικό μήνυμα από την Ουάσιγκτον για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης στέλνει το πρώτο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, αυτό με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 'Ωρα Νταβός για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Νταβός με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι κρίσιμες συναντήσεις του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου. Νωρίτερα, αύριο το πρωί, θα γίνει το debate Τσίπρα – Σόιμπλε, με τη συμμετοχή τους στο πάνελ του Νταβός για το «Μέλλον της Ευρώπης».
2WSJ: Ο Σόιμπλε θέλει να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για το Grexit. Μηνύματα συναγερμού, από και προς το Νταβός, φέρνει η νέα κόντρα Αθήνας – ΔΝΤ, με την Wall Street Journal να προειδοποιεί ότι ο Σόιμπλε επιθυμεί να ξανανοίξει, εντός του 2016, η συζήτηση περί Grexit. Καταλύτης ο ρόλος του ΔΝΤ: «Ζητά μείωση συντάξεων κατά ένα τρίτο...»
3. Το περίφημο «Plan B» είχε την κωδική ονομασία «Plan Χ», είχε επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη και προέβλεπε αναδιάρθωση των ομολόγων που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ και την ενεργοποίηση ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών στην περίπτωση που η ομάδα Σόιμπλε επιχειρούσε να εξωθήσει την Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωζώνη. Η αφήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη για το 7μηνο των δραματικών διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη έως το δημοψήφισμα και τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, στη χειμαρρώδη συνέντευξή του χθες το βράδυ, στον ΣΚΑΪ, απασχόλησε εκτενώς τον Τύπο. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν κληθείσα να σχολιάσει τη συνέντευξη Βαρουφάκη, κατά την οποία ανέφερε ότι ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι εν λόγω συνεδριάσεις είναι «απόρρητες». Αλλά, το twitter τρολάρει τον Βαρουφάκη για τους κοριούς και τα plans του. 
4Ανεβάζουν στροφές στις μηχανές τους οι αγρότες. Παρά την κακοκαιρία αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Επεισόδια στην Κομοτηνή έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, όταν αγρότες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο για να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος παραμένει από το πρωί εγκλωβισμένος μέσα στο κτίριο «όμηρος» των αγροτών
5O «όμηρος της διαπλοκής κύριος Μητσοτάκης» και οι άδειες των καναλιών. Σε ηχηρό ναυάγιο κατέληξαν οι, όποιες, νέες προσδοκίες συναίνεσης μετά το χθεσινό ραντεβού Τσίπρα - Μητσοτάκη, με φόντο το πολιτικά εκρηκτικό τοπίο της αδειοδότησης των καναλιών. Η κυβέρνηση χρεώνει ευθέως στον νέο αρχηγό της ΝΔ συστράτευση με τους...
 
 συνέχεια
... «εργολάβους της τηλεοπτικής ενημέρωσης» και τον χαρακτηρίζει «όμηρο των συμφερόντων της διαπλοκής» με στόχο την ακύρωση του διαγωνισμού. Σχολιάζοντας μάλιστα, συνέντευξή του Κωστή Χατζηδάκη, αντιπροέδρου της ΝΔ στον ρ/σ σταθμό PARAPOLITIKA FM σύμφωνα με την οποία, τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατέληξαν σε υπερβολικό για τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας αριθμό καναλιών και μάλιστα υπερχρεωμένων, το Μαξίμου «βλέπει» ομολογία Χατζηδάκη για τα κανάλια
6Δεκτή η νέα προσφορά της COSCO για τον ΟΛΠ.: 368,5 εκατ. ευρώ για το 67% του λιμανιού. Επωλήθη. 
7Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές. Με απόφασή της η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίνει οριστικά άκυρη την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με την οποία, τον περασμένο Αύγουστο, είχε ανακαλέσει τις τεχνικές άδειες σε Σκουριές και Ολυμπιάδα στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. 
8Στην Εισαγγελία η υπόθεση Παπασταύρου. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς τον αποκαλούμενο «φάκελο Παπασταύρου» για την υπόθεση του λογαριασμού που εντοπίστηκε, μέσω της λίστας Λαγκάρντ, στην ελβετική τράπεζα HSBC, ώστε να ξεκινήσουν για τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, άλλοτε σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο. Ο Παπασταύρου πρέπει να πληρώσει 3,5 εκατ. ευρώ. 
9. Βρετανία όπως Ναζί: Βάφουν κόκκινες τις πόρτες των σπιτιών που μένουν πρόσφυγες. Εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στη Βρετανία, κατοικούν σε σπίτια με τις πόρτες βαμμένες σε κόκκινο χρώμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail. Στο δημοσίευμα η «τακτική» συγκρίνεται με το κίτρινο αστέρι που ανάγκαζαν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι.
10Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Εττόρε Σκόλα. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο «μεγάλος ποιητής» του ιταλικού κινηματογράφου, όπως τον αποκαλούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.