Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Στις πρόβες της Φιλαρμονικής της Βιέννης για τη συναυλία της Πρωτοχρονιάς [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Παράδοση

tvxs.gr| 31 Δεκ. 2015
Τελευταία ανανέωση 23:04 | 31 Δεκ. 2015
Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016, στις 12:15, η Ευρώπη -και όχι μόνο- στρέφει το βλέμμα στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης.
Είναι ο τρόπος με τον οποίον δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε 100 χώρες του κόσμου υποδέχονται μουσικά τη νέα χρονιά το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου. 
Στο Golden Hall της Musikverein, τη «Χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα (το οποίο είχε δωρίσει ο έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας), η διάσημη ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Mariss Jansons (είναι η τρίτη φορά που διευθύνει την πρωτοχρονιάτικη συναυλία, μετά το 2006 και το 2012) ερμηνεύει ένα εορταστικό πρόγραμμα με έργα των Johann, Josef και Eduard Strauss, του Carl Michael Ziehrer, του Emil Waldteufel και του Josef Hellmesberger.

Σε όλη την πορεία της – από το 1892 οπότε και ουσιαστικά καθιερώθηκε, αλλά επίσημα στη σημερινή της μορφή αναφέρεται από το 1946 και μετά – η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, διευθύνθηκε από τους μεγαλύτερους αρχιμουσικούς όλων των εποχών.

Μια ματιά στα παρασκήνια, στις ώρες της πρόβας, αλλά και της χαράς, μέσα από φωτογραφίες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.