Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

"Εφυγε" ο γλύπτης Γιώργος Λάππας...


Ο γλύπτης Γιώργος Λάππας πέθανε την Κυριακή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν, από οξύτατη κρίση χολής, σε ηλικία 66 ετών. 

Ο...
Έλληνας γλύπτης γεννήθηκε στο Κάιρο το 1950. Σπούδασε κλινική ψυχολογία και εργάστηκε εθελοντικά σε ψυχιατρεία στο Όρεγκον (1969 - 1973) και την Καλιφόρνια. 

Με υποτροφία  του Ιδρύματος Watson ερεύνησε τo 1974 τη γλυπτική των ινδικών ναών. Παρακολούθησε μαθήματα αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο και στη συνέχεια μπήκε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε γλυπτική με Καθηγητές τον Γ. Παππά και τον Γ. Νικολαΐδη (1966 - 1981). 

Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα πήγε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού με υποτροφία του Γαλλικού κράτους. Το 1991 πήρε υποτροφία του Ιδρύματος Cartier στο Παρίσι. 

Πραγματοποίησε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Η ανακοίνωση της ΑΣΚΤ

Η ακαδημαϊκή κοινότητα της ΑΣΚΤ (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) θρηνεί για το χαμό του Δασκάλου, διεθνώς διακεκριμένου Γλύπτη, και πολυαγαπημένου συναδέλφου Γιώργου Λάππα. Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύντροφό του Αφροδίτη, στην κόρη του Ελένη και στους οικείους του.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.