Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε Τίτλους

tvxs.gr | 18 Ιαν. 2016
1. Το γάντι στο ΔΝΤ πετά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το μπαράζ των διαρροών που φέρουν το Ταμείο να απορρίπτει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, να καθυστερεί την αξιολόγηση και να ζητά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Η κυβέρνηση «δεν θα κάνει διαπραγμάτευση μέσω διαρροών» είπε και κάλεσε το ΔΝΤ «να ξεκαθαρίσει εάν αυτές οι διαρροές είναι δικές του». Παράλληλα προειδοποίησε πως εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση και το θέμα του χρέους σε 2 με 3 μήνες «δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα». Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση πίεσης και φθοράς από τη φράξια Σόιμπλε

2. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι σε τρικυμία μεταξύ δεξιάς και κέντρου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει «ρεαλιστική πρόταση εξουσίας» στην «κοινή πορεία» με το Ποτάμι και στο «προοδευτικό κέντρο», η Φώφη Γεννηματά οραματίζεται νέα «Ελιά» και απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης σε άπασες τις κεντροαριστερές (;) δυνάμεις κι ο Σταύρος Θεοδωράκης ψάχνει ισορροπίες πολιτικής επιβίωσης ανάμεσα στα πολικά νούμερα των δημοσκοπήσεων και τον ιδεολογικό διχασμό του κόμματός του. Και οι τρεις μαζί, δε, μετρούν δυνάμει απώλειες και υπόγεια φλερτ με τη νεόκοπη γοητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του νεοδημοκρατικού φιλελευθερισμού.
3. ’Ηταν ο «αδελφός της Ντόρας», το αουτσάιντερ του «αγωνιστή» Μεϊμαράκη» και του «ανερχόμενου» Τζιτζικώστα, μέσα σε μια εβδομάδα έγινε ο νέος Μεσσίας, ο «καταλληλότερος» και ο «μελλοντικός πρωθυπουργός», ο στιβαρός απόφοιτος του Χάρβαρντ και συνειδητός φιλελεύθερος αντικρατιστής που θα αλλάξει εάν όχι τον ρου της… ιστορίας, τουλάχιστον τον ρου της μνημονιακής Ελλάδας μεταλαμπαδεύοντάς της την άδολη ιδεολογική καθαρότητα και ανωτερότητα του νεοφιλελευθερισμού. Η αποθέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα media, εγχώρια και μη, δεν είναι ένας ξαφνικός πολιτικός έρωτας.
4. Αντιπρόεδροι της ΝΔ ορίστηκαν με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Β' Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο βουλευτής Β' Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου. Για ένα εκρηκτικό μίγμα νεοφιλελευθερισμοί και ακροδεξιάς έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
συνέχεια
5. Λιμενικοί αναγκάζουν Τούρκο διακινητή να δει τα πτώματα παιδιών [ΒΙΝΤΕΟ]. Τον σηκώνουν από το σημείο όπου τον έχουν αφήσει δεμένο με τις χειροπέδες, τον πηγαίνουν μέχρι τις σορούς των πνιγμένων παιδιών και του λένε «Κοίταξε!» Οι άνδρες του Λιμενικού θέλουν, πριν τον παραδώσουν στον εισαγγελέα Σάμου, να είναι σίγουροι ότι, θα δει το έγκλημα του με τα ίδια του τα μάτια. Η στιγμή είναι, χωρίς υπερβολές, συγκλονιστική.
6. Εξήντα δύο κροίσοι έχουν τόσα χρήματα όσα 3,5 δισ. άνθρωποι. Μόλις 62 άνθρωποι κρατούν στα χέρια τους πάνω από τον μισό πλούτο του κόσμου! Το μέγεθος της ανισότητας αναφορικά με την διανομή του πλούτου παγκοσμίως, αλλά και τη μάχη των φύλων στην αγορά εργασίας καταδεικνύει έκθεση της Oxfam.
7. Η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, τόσο σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα προσαρμογής, όσο και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με την Καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ. Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Γερμανό ομόλογό του Γιοάχιμ Γκάουκ. Στην κοινή συνέντευξή Τύπου ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα προς τους δανειστές ζητώντας τον τερματισμό της λιτότητας και την ελάφρυνση χρέους
8. Το Βήμα παραδέχτηκε τη συκοφαντία κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου. Η εφημερίδα «Το Βήμα» παραδέχτηκε πως είχε γράψει ανακρίβειες και αναλήθειες σχετικά με τουςδήθεν διορισμούς που υποσχόταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος με προμήθεια 12%. Το θέμα είχε παρουσιαστεί από την εφημερίδα, αλλά και από άλλα μέσα ενημέρωσης, κανάλια και ιστοσελίδες, ως «μέγα σκάνδαλο», με τη ΝΔ μάλιστα, και προεξέχοντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητάει την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ή την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό. Διαβάστε επίσης: Υπ. Οικονομίας προς «Το Βήμα»: Είστε για γέλια…
9. Τα ρομπότ θα «κόψουν» 5,1 εκατ. θέσεις εργασίας σε 5 χρόνια. Καθαρή απώλεια 5,1 εκατ. θέσεων εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια σε 15 μεγάλες χώρες προβλέπει ανάλυση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Νταβός. Αυτή θα προκύψει από τις αλλαγές που ήδη έχουν έρθει στην αγορά εργασίας ενώ θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο από την αυξημένη χρήση των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή. 
10. Πόλεμος κατά των ναρκωτικών: Η ήττα και η αποποινικοποίηση της κάνναβης. Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών είναι δεδομένο πως έχει αποτύχει και πλέον η μία χώρα μετά την άλλη αναζητούν νέα γραμμή πλεύσης. Χώρες της Δύσης, όπως η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, αλλά και τις Λατινικής Αμερικής αναθεωρούν του κανόνες σχετικά με την ποινικοποίηση της κάνναβης και άλλων ναρκωτικών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ασθενείς ή ακόμη και για ψυχαγωγικούς λόγους.

* Σκίτσο του Αρκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.