Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πάμε Κυριάκο, μπας και...

Το Ποτάμι είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - μια σειρά από βουλευτές του δεν κλείνουν απλώς το μάτι, αλλά ραντεβού με τον Μητσοτάκη, και το όλον κόμμα ρυμουλκείται προς τα κει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εν τω μέσω νευρικής κρίσης - ο Γρηγοράκος διεγράφη για άσεμνες πράξεις με τον Μητσοτάκη και οι λεγάμενοι βενιζελικοί φλερτάρουν πίσω από τον σοσιαλιστικό φερετζέ μαζί του. Έτσι που να δίνεται η εντύπωση ότι η χιλιοφίλητη και χιλιοπαινεμένη Κεντροαριστερά παραπατάει και σκουντουφλάει. Για τα μάτια του Κυριάκου!
Για σταθείτε όμως. Για σταθείτε. Αυτός ήρθε εν χορδαίς και οργάνοις για να βάλει χέρια στα κακά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι να βάλει στο χέρι τα καλά παιδιά του Κέντρου. Μετά από τόσες πράξεις, συμπράξεις, αναταράξεις και συμπαρατάξεις για τη γέννηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, είναι δυνατόν τώρα ένας Μητσοτάκης -πάλι;- να τους κάνει φύλλο και φτερό; Και να διαλυθούν τόσα όνειρα για κάτι το ωραίο μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποκαθιστούσε την πολιτική τάξη και θα προωθούσε μεταρρυθμίσεις - μετάξι;
Και όμως είναι, το βλέπουμε. Θέλετε και το ακόμα χειρότερο; Τρίγωνα, κύκλοι, κυκλώματα, που έλουσαν με χρώματα κι αρώματα τις προσπάθειες για Ελιές και κεντρώες αγκαλιές, τώρα στρέφουν τη λατρεία τους στο καινούργιο κοσκινάκι. Λατρεία όχι απλώς πολιτική, αλλά και αισθησιακή που λέει ο λόγος. Διαβάζεις τους χτεσινούς σημιτιστές, εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές και εν γένει εκκοκιστές του ελληνικού βάμβακος και κατανοείς τι σημαίνει πηγαίο γέλιο. Ούτε τσίπα, ούτε ντροπή οι μπαγάσηδες. Ιδού ο νυμφίος ήρθε!
Ήθελαν και τα παθαίνουν, θα πεις. Οι βαρόνοι δεν αναγνωρίζουν μονιμότητες. Προσελήφθης με σύμβαση έργου, κύριε - ή κυρία. Ρίξαμε χρήμα, εκπομπές, παπαγάλους, μονταζιέρες, αλλά έργο μηδέν. Τραβιέται ακόμα ο Ψυχάρης στις εισαγγελίες, ο Παπασταύρου στις εφορίες κι η Ελντοράντο στις εξορίες. Πάμε Κυριάκο λοιπόν, μπας και. Και όσοι πιστοί προσέλθετε, μπας και. Ευελιξία επενδύσεων, μπας και. Κι έτσι καρπαζώνονται ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για να γίνουν και επισήμως συνιστώσες της Ν.Δ.
Δεν είναι, όπως καταλάβατε, θέμα νυμφίου, είναι θέμα σαρκίου. Να τους μαζέψουν όλους από 'κει, μπας και τελειώσουν τους από 'δω. Σπρώχνουν λοιπόν προς τα δεξιά, ξεχνώντας ότι και στην πολιτική, όπως και στη Φυσική, σε κάθε δράση αντιστοιχεί πάντα μια αντίθετη αντίδραση. Που έρχεται, θα το δείτε...

Θανάσης Καρτερός

1 σχόλιο:

  1. Nα κοιτάξει τον συνεταίρο του Καμμένο ο Καρτερός πρώτα και την επικείμενη πτώση με θόρυβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.