Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε Τίτλους

tvxs.gr| 12 Ιαν. 2016
1. «Χρέος μου είναι να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της ΝΔ, αλλά και να πετύχω τη δημιουργική διεύρυνσή της», δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσημης παραλαβής των καθηκόντων του από τον απελθόντα μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. Τα τελικά αποτελέσματα έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ προσέλκυσε το ενδιαφέρον και του ξένου Τύπου,  με τη Le Monde να ερμηνεύει την εκλογή Μητσοτάκη ως το τέλος της κυριαρχίας Καραμανλή. Πώς ένας Μητσοτάκης έγινε ξανά πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και τί σηματοδοτεί η εκλογή Μητσοτάκη για Μαξίμου, ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι

2. «H ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία. Παράλληλα, ο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς  δήλωσε ότι «Η πρόταση των ελληνικών αρχών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την οποία παρέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, τελεί ακόμη υπό αξιολόγηση» επισημαίνοντας ότι κάθε αναφορά ως προς τη θέση της Επιτροπής σε αυτό το θέμα συνιστά «αβάσιμη εικασία».
3. Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι. Ο Λευκός Δούκας πέθανε σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο και η είδηση του θανάτου του ανέβηκε στην κορυφή του διεθνούς Τύπου, ενώ μόλις τρεις ημέρες πριν, ανήμερα των γενεθλίων του, κυκλοφόρησε το «προφητικό» βίντεο κλιπ του Lazarus. Το Tvxs ετοίμασε το δικό του αφιέρωμα για τον Ζίγκυ που τραγουδάει τώρα στις αράχνες του πλανήτη Άρη...
4. Σε πλήρη εξέλιξη είναι -για έκτη ημέρα- οι έρευνες στη Βόρεια Ελλάδα για τον εντοπισμό του 34χρονου που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του μπροστά στα παιδιά του, την ημέρα των Θεοφανείων, και άρπαξε τον μικρό τους γιο, τον 4χρονο Φοίβο, με τα ίχνη του από τότε να αγνοούνται. Τις έρευνες της αστυνομίας συνδράμουν και εθελοντές που ανήσυχουν για την τύχη του παιδιού.
5. Στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έχει προγραμματιστεί το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοιχτούν οι προσφορές για τον ΟΛΠ. Ο αριθμός των προσφορών είναι άγνωστος, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις η κινεζική Cosco θα είναι η μοναδική υποψήφια.
6. Δεν άντεξε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, όταν είδε κατηγορούμενα μέλη της Χρυσής Αυγής να συζητάνε και να γελάνε στο διάδρομο του δικαστηρίου και κατέρρευσε. «Μου έφαγαν δύο μέτρα παλικάρι και χασκογελάνε. Που είναι όλοι τους έξω κι έκαναν γιορτές και τώρα χασκογελάνε. Να ψοφήσουν όλοι τους», φώναζε κλαίγοντας. Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο διόρισε νέο συνήγορο του Γ. Ρουπακιά. 
7. Δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν σήμερα χωρίς θεραπεία στο «Λαϊκό» νοσοκομείο καθώς έχουν αδειάσει τα ράφια του φαρμακείου του, αλλά και άλλων δημόσιων Νοσοκομείων, όπως καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, που κάνει λόγο για πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη φαρμάκων, στα δημόσια νοσοκομεία.
8. Η Καταλονία εξέλεξε νέο πρόεδρο και βάζει πλώρη για την ανεξαρτησία. Ο νέος πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία.
9. Η «Επιστροφή» του Ινιαρίτου θριάμβευσε στις Χρυσές Σφαίρες. Εκτός από το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, τιμήθηκε και με το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία, για τον πρωταγωνιστή της, Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
10. Ο Μέσι νικητής της «Χρυσής Μπάλας» για 5η φορά! Διαβάστε τί έκανε το 2015 σε… αριθμούς, αλλά και τί είπε στην απονομή για τον Ρονάλντο και για τα όνειρα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.