Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στη ΝΔ...

ΝΔ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκλογή νέου προέδρου - Media

Έχει ξεκινήσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, αφού την Κυριακή στις 7 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για το...
δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή. Η εικόνα για το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περίπου στις 11 το βράδυ της Κυριακής.

Στην διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης, εξηγώντας: «... Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο ξεπεραστεί αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Σημασία έχει όμως η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Γύρω στις 23.00 θα υπάρχει εικόνα εκτός αν παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο κι έχουμε τέτοια προσέλευση, δηλαδή κλείσουν οι κάλπες 22.27, όπως έκλεισαν την προηγούμενη φορά».

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά. Αυτή τη φορά δε θα καταβάλλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και δεν θα συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, κάτι που θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.

Οι επικεφαλής των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά κέντρα, μόλις θα έχουν το αποτέλεσμα της κάλπης θα επικοινωνούν με την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκλογική διαδικασία ή θα στέλνουν mail, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα όσα τραγελαφικά έγιναν στον πρώτο γύρο.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως εκ τούτου έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αν και όπως έχει εξελιχθεί η αναμέτρηση,τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται. Εξάλλου μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι 140.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο στήριξαν Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Απ. Τζιτζικώστας απέφυγε μέχρι τελευταία στιγμή να πάρει σαφή θέση για το ποιον από τους δύο στηρίζει, ωστόσο η εμφάνιση του στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη «φωτογράφισε» την επιλογή του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντως όπως είπαν συνεργάτες του κ.Μητσοτάκη με αφορμή δημοσκόπηση της Opinion που έδινε προβάδισμα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη «Κυριακή κοντή γιορτή».
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.