Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Δεμένα τα πλοία Τετάρτη και Πέμπτη...


Σε 48ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα το...
ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου. Την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα ενώ στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ.

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, ανακοίνωσε την απεργία και υπογράμμισε πως ο κλάδος θα φτάσει μέχρι το τέρμα χωρίς υποχωρήσεις αφού με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θίγονται όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων και η ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, καθώς αυτή τη στιγμή το πρωτογενές μητρώο ασφαλισμένων τηρείται στο υπουργείο Ναυτιλίας και δεν θα μπορεί να ελέγχεται το εργασιακό και ασφαλιστικό βιογραφικό του ναυτικού.

«Αυτά που ως αντιπολίτευση πιστεύανε ότι οι άλλοι δεν τα κάνουν, τα κάνουν τώρα αυτοί εδώ», σημείωσε, λέγοντας πως σε όλα τα κράτη της ΕΕ αυτή τη στιγμή διατηρείται αυτοτελές και ανεξάρτητο ασφαλιστικό ταμείο για τους ναυτικούς, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, καθώς δεν υπάρχουν μόνο κατηγορίες πλοίων αλλά και μεγάλος αριθμός ειδικοτήτων που υπηρετούν σε αυτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.