Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
tvxs.gr | 21 Ιαν. 2016
Τελευταία ανανέωση 23:13 | 21 Ιαν. 2016

1Η αναμέτρηση Τσίπρα - Σόιμπλε στο Νταβός κυριάρχησε στη σημερινή ειδησεογραφία. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο debate για την οικονομική κρίση και το προσφυγικό στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, επανέλαβε τη θέση του Βερολίνου πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη. Όπως εξήγησε δεν μπορεί να πει στο γερμανικό κοινοβούλιο πως δεν θα συμμετάσχει το Ταμείο. Στην τοποθέτησή του ο Σόιμπλε ανέφερε πως στόχος για όλη την Ευρώπη πρέπει να είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας κάθε κράτους-μέλους, λέγοντας πως «πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα». «Για εμένα, αλληλεγγύη σημαίνει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να ισχυροποιήσουμε την Ευρώπη, και αυτό γίνεται τηρώντας τους κανόνες και υλοποιώντας τις συμφωνίες». «Είναι η εφαρμογή ηλίθιε…», είπε παραφράζοντας το προεκλογικό σλόγκαν του Μπιλ Κλίντον: «Είναι η οικονομία ηλίθιε». Όσο για τον «θόρυβο» που προκλήθηκε από την φράση του Σόιμπλε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είναι η εφαρμογή ανόητε», το Μαξίμου σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός δεν το θεωρεί προσβλητικό. Βεβαίως, εκείνο που, παρεμπιπτόντως, δεν θυμήθηκε ο δρ. Σόιμπλε – για λόγους προφανούς… αβρότητας ― είναι το... άμεμπτο ιστορικό της Γερμανίας, στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων, δεσμεύσεων και συμφωνηθέντων. Με άλλα λόγια, It’s the democracy, stupid... Σε μια σπάνια στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Σόιμπλε στο Νταβός για το προσφυγικό: Έχει δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας.  «Δεν είναι η ώρα για «exits», φράχτες και διχασμό στην Ευρώπη», ήταν το τελικό μήνυμα που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο πάνελ του Νταβός για «Το Μέλλον της Ευρώπης», τονίζοντας την ανάγκη «εμβαθύνουμε τη δημοκρατία, να ενισχύσουμε τον κοινοτικό προϋπολογισμό για μείωση ανισοτήτων, και την αλληλεγγύη».
2Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού και ελάφρυνση χρέους ζητά το ΔΝΤ. Δυο προϋποθέσεις μία προς την Ελλάδα και μία προς τους ευρωπαίους εταίρους βάζει το ΔΝΤ προκειμένου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως έκανε σαφές στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός, η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Ο όρος για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις με το βάρος να πέφτει στο ασφαλιστικό και για τους εταίρους η σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τί ειπώθηκε στο τετ α τετ...
 
συνέχεια
3Στήριξη Λιου σε Τσίπρα για το χρέος. Στήριξη για το ζήτημα του χρέους παρέσχεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου στη συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός
4Άκαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου - αγροτών. Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τη συντονιστική επιτροπή αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. «Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής μετά τη συνάντηση. Σε θέσεις μάχης οι αγρότες: Πού έχουν στηθεί τα μπλόκα
5Εισαγγελική έρευνα μετά τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το Νίκο Γεωργιάδη σε παιδεραστία. Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελία με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να ενεπλάκη ο πρώην βουλευτής, Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος είναι πλέον γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ. Ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης αρνείται τις κατηγορίες και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη. Λίγο αργότερα έκανε γνωστό ότι βρίσκεται πλέον εκτός ΝΔ
6Η σκιώδης κυβέρνηση του Κυριάκου. Ανακοινώθηκαν οι νέοι συντονιστές και τομεάρχες της ΝΔ. Με τον Σταύρο Θεοδωράκη συναντήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά των αναταράξεων που έχουν προκληθεί στο Ποτάμι μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή Ιάσων Φωτήλα για συμπόρευση του κόμματος με τη ΝΔ ώστε να ενισχυθεί ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως τα δύο κόμματα θα συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις. 
7Οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων [ΠΙΝΑΚΕΣ]: Μειώσεις αντικειμενικών τιμών έως 20,59% προκύπτουν από τον πίνακα του υπουργείου Οικονομικών με τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που θα ισχύσουν αναδρομικά από 21 Μαΐου 2015. 
8Έδιωξαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ από διαδήλωση ενάντια στο ασφαλιστικό. Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του ασφαλιστικού. Τα αίματα άναψαν όταν την εμφάνιση του έκανε ο πρόεδρος της  ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, στον οποίο μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε φραστικά ζητώντας του να φύγει. Ο κ. Παναγόπουλος έφυγε τελικά μέσα σε έναν κλοιό δημοσιογράφων. Από την άλλη, οι δικηγόροι διαδήλωσαν με τις γραβάτες ανά χείρας. Ορισμένοι τις ανέμιζαν φωνάζοντας «κάτσε καλά Κατρούγκαλε», ενώ λίγο αργότερα τις κρέμασαν σε δέντρο στο Σύνταγμα. 
9Ένα μνημείο για τους «μάρτυρες» της Λαμπεντούζα στο Βρετανικό Μουσείο. Η ιστορία του Ιταλού ξυλουργού Φραντσέσκο και ο σταυρός που σκάλισε για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τα συντρίμμια των ναυαγίων που ξεβράζονται στις ακτές του νησιού του. 
10To Τvxs προτείνει: Οι καλύτερες ταινίες της νέας εβδομάδας. Ξεχωρίζουν η «Επιστροφή» του Ινιαρίτου και ο «Στιβ Τζομπς» του Μπόιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.