Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Bloomberg: Συνάντηση με Τσίπρα σχεδιάζει η Λαγκάρντ


Εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες όσο πλησιάζει η ώρα για την έναρξη του πρώτου ελέγχου των δανειστών, με την Αθήνα να επιδιώκει να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη και τους δανειστές να ξεκαθαρίζουν ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και ότι η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι απαραίτητη.
Μετά την περιοδεία του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ευρώπη για επαφές με τους ομολόγους του, φαίνεται ότι και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει σε κατ' ιδίαν συναντήσεις να διαμορφώσει ευνοϊκές συνθήκες ενόψει του ελέγχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, h γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας (World Economic Forum). Η συνάντηση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου - αν και τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν, δήλωσε η πηγή την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τρόποι για τον περιορισμό του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, κάτι που το ΔΝΤ θεωρεί προϋπόθεση για να συνεχίσει τη χρηματοδότησή του στην Ελλάδα, δήλωσε η ίδια πηγή. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμα, περιλαμβανομένων των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα είναι επίσης πιθανότατα στην ατζέντα των συζητήσεων.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.