Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Kαι η Renault «μαγείρευε» τα στοιχεία των ρύπων ...

Kαι η Renault «μαγείρευε» τα στοιχεία των ρύπων όπως η VW;

...όπως η VW;...
Οι μετοχές της Renault καταγράφουν πτώση 20% μετά την αποκάλυψη του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για έφοδο των γαλλικών αρχών στα γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατάσχεσης...
υπολογιστών της εταιρείας, ως μέρος έρευνας για τις εκπομπές καυσαερίων.

Σύμφωνα με το AFP, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του συνδικάτου CGT, μέλη του υπεύθυνου γραφείου απάτης του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Renault τα οποία ασχολούνται με τα τεστ εκπομπών ρύπων και την πιστοποίηση των μηχανών της  αρχικά, στις 7 Ιανουαρίου.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg κάτι τέτοιο αποτελεί ένδειξη πως η έρευνα σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της Renault, το οποίο ακολουθεί το γνωστό παγκόσμιο σκάνδαλο της Volkswagen.

Η «σκιά» του σκανδάλου ρύπων πέφτει βαριά για το σύνολο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς το σύνολο των μετοχών των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφει μεγάλη πτώση μετά τις νέες αποκαλύψεις. Μάλιστα το Χρηματιστήριο του Μιλάνου αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FIAT. Απώλειες 8% και για την PSA Peugeot Citroen.  
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.