Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

"Kαθαρές δουλειές"...

Στέλεχος του Μπέπε Γκρίλο έγινε δήμαρχος με τη βοήθεια της Μαφίας

Καμόρα


tvxs.gr | 11 Ιαν. 2016
Το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων, καθώς δήμαρχος προαστίου της Νάπολης, η οποία είναι στέλεχος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, εκλέχθηκε με την υποστήριξη τοπικής συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος, κοινώς της Μαφίας.

Στην αποκάλυψη έφτασε η Αστυνομία, ενώ διενεργούσε έρευνα για τη Μαφία. Οι υποκλοπές έδειξαν ότι, δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος στο Κουάρτο είχε δεσμούς με την Καμόρα, τη Μαφία της Νάπολης και εξελέγη χάρη στις ψήφους των μαφιόζων και όσων υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τη γραμμή τους.
Η Ρόζα Καπούτσο, δήμαρχος του Κουάρτο, εκλήθη σε παραίτηση από την ηγετική ομάδα του M5S (του Κινήματος των Πέντε Αστέρων).

Το M5S έχει ήδη αποπέμψει τον σύμβουλο από τις τάξεις του, αλλά η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα απόπειρας εκβιασμού της δημάρχου προκειμένου να παραχωρήσει σε επιχειρηματίες οι οποίοι συνδέονται με τη Καμόρα μια δημόσια σύμβαση για τη διαχείριση ενός σταδίου.
Η δήμαρχος υποστηρίζει ότι, είναι το θύμα της υπόθεσης. Όμως, καθώς η ιστορία κλιμακώνεται- με τα ιταλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «χάος στο Κουάρτο» - το κόμμα αποφάσισε να αποσύρει την υποστήριξή του στο πρόσωπο της.
Η υπόθεση ενδέχεται να έχει συνέπειες σε εθνικό επίπεδο, ενόψει των δημοτικών εκλογών της άνοιξης στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας -Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη.
Η αντίδραση Ρέντσι
Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι κατηγόρησε το Κίνημα Πέντε Αστέρων για υποκρισία αναφερόμενο στις επιθέσεις του εναντίον των άλλων κομμάτων για ευνοιοκρατία.
Η αντίδραση Γκρίλο
«Καλούμε σθεναρά τη Ρόζα Καπούτσο να παραιτηθεί για να διεξαχθούν νέες εκλογές στο Κουάρτο», ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ο ιδρυτής του M5S, ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο.
Η δήμαρχος δεν έχει ακόμη παραιτηθεί. Η αστυνομία έκανε έρευνα σήμερα στο σπίτι και στο γραφείο της στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος του συμβούλου που φέρεται να την είχε εκβιάσει.
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι εξαιρετικά ισχυρό στη νότια Ιταλία -όπου οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος επιχειρούν να επηρεάσουν ή, να ελέγξουν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.