Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Mας μπήκε, με ελαφρά... πηδηματάκια...

Μας μπαίνει με ελαφρά… πηδηματάκια - MediaΕλπίζω αυτή την φορά ο νέος χρόνος να είναι γκέι γιατί οι τελευταίοι παλαιοί επτά ήταν στρέιτ και μας τα έκαναν...
αποκούπες... λέει ένα εύστοχο ανέκδοτο που παίζει τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και φαίνεται να μην έχει άδικο!!!

 Άλλωστε με την νέα χρονιά θα τον παντρέψουμε κιόλας με Ελεύθερο Σύμφωνο Κοινωνικής Συμβίωσης...

 Πέρα όμως από την πλάκα πλέον μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι και αυτός δεν θα  πολυφέρει καλά μαντάτα αφού σύμφωνα με το Economist το 2016, προβλέπεται  με ύφεση -1%,  με αποτέλεσμα η φορολογία  να χτυπήσει και πάλι κόκκινο. Την ίδια ώρα οι πλειστηριασμοί μας κάνουν ποδαρικό με τα σπίτια να έχουν ήδη χάσει το 50% της εμπορικής τους αξίας , ενώ οι συντάξεις  ψαλιδίζονται αλύπητα!!!

 Το ενθαρρυντικό πάντως είναι ότι το 2016 δεν φέρνει τον ίδιο  κίνδυνο χρεοκοπίας ή και εξόδου από την ευρωζώνη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, συμφώνα και με την  ετήσια πρόβλεψή για την Ευρώπη του αμερικανικού ινστιτούτου γεωπολιτικών ερευνών Stratfor.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, αφού η  ελληνική οικονομία πατάει το κατώφλι του νέου χρόνου με μηδενική ανάπτυξη και εξαιρετικά υψηλή ανεργία, γεγονός που οδηγεί από μόνο του με χαμηλές ταχύτητες την ανάπτυξη ενώ όπως αναφέρει η μελέτη-πρόβλεψη του ινστιτούτου  μειώνει και  την ταχύτητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων!!!

"Μιχαλου"

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.