Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ ...Για την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου...Η σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου έφερε άγρια κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της...
κυβέρνησης, με πυρά εκατέρωθεν.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε έπειτα από το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η πολιτική αβεβαιότητα ήταν αυτή που προκάλεσε τις μεγάλες απώλειες του Γενικού Δείκτη Τιμών.

«Μας ανησυχεί βαθύτατα η δραματική πτωτική πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου​. Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας» σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και συνεχίζει:

Συνδέεται, άλλωστε, με την αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας, που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική. Ειδάλλως, αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό» καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους, ήταν η απάντηση του γραφείου του πρωθυπουργού. «Ο κ. Κουμουτσάκος, δεν έχει προφανώς υπ’ όψιν του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ιστορικά χαμηλά 16μήνου, στη σκιά οικονομικών και πολιτικών συγκυριών παγκοσμίου βεληνεκούς» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται:

Όσο κι αν ο κος Κουμουτσάκος επιθυμεί να αποδώσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση, φοβούμαστε ότι η πραγματικότητα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν.
Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικός.

H κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για ανάκαμψη και τη σταθερότητα της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε δραματικές απώλειες 7,87%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 460,56 μονάδες (-8,60%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97,588 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 229.482.169 τεμάχια.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε σήμερα κατά 3 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.