Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τους βγήκε από τα... αριστερά (σημ."Ν.Μ." : ο ...Βορίδης!!!)


Μάκης Βορίδης EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τον πόλεμο που ξεκίνησε ο ΔΟΛ σε όλα τα πεδία εναντίον της κυβέρνησης διεξάγουν καθημερινά τα στελέχη του. Με προμετωπίδα τη λέξη «χάος» ξεκινάνε οι καθημερινές μάχες σε όλα τα Μέσα που διαθέτει το συγκρότημα. 
Ηταν χαρακτηριστικό ότι, σε χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή του BHMA FM αυτήν τη φορά, με θέμα το «χάος» του προσφυγικού, οι δημοσιογράφοι που στηλίτευαν τις άλλες χώρες, και ειδικά την Αυστρία, για την αντιπροσφυγική στάση της, περιέγραφαν σχεδόν έντρομοι την παρουσία προσφύγων στους δρόμους και στην εθνική οδό, που προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα, ενώ έχουν παράλληλα έχουν γεμίσει κέντρα υποδοχής και πλατείες. 
Λες και οι άνθρωποι αυτοί είναι φορείς κάποιου θανατηφόρου ιού που προκαλεί μεταξύ άλλων χάος! 
Σε μια δημοσιογραφική προσπάθεια αποτύπωσης του εκρηκτικού κλίματος στο προσφυγικό, οι δημοσιογράφοι του ΒΗΜΑ FM απευθύνθηκαν στον Μάκη Βορίδη, που βρισκόταν τη στιγμή εκείνη στη Βιέννη. 
Οποία όμως απογοήτευση: Σε πλήρες ευρωπαϊκό mood, ο σκληρός δεξιός πολιτικός απάντησε ότι η στάση της Αυστρίας είναι λάθος, η πρωτοβουλία της ήταν λάθος και υπάρχει ανάγκη να μοιραστούν σε όλες τις χώρες οι πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο. 
Μάλιστα συμπλήρωσε ότι επιβάλλεται «η μεγιστοποίηση της πίεσης στο εξωτερικό με ελληνικές πρωτοβουλίες ώστε να απομονωθεί η Αυστρία». 
Ο δημοσιογράφος επέμεινε, ρωτώντας με νόημα αν η Αυστρία αυτενέργησε ερήμην της Γερμανίας, υπονοώντας προφανώς ότι υπήρχε κάποια συνεννόηση. 
Ο Μ. Βορίδης όμως απάντησε: «Ναι, από μόνη της λειτούργησε» και συμπλήρωσε ότι, αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες και αν δεν πιέσει η Ελλάδα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν στη χώρα για μεγάλο διάστημα μετανάστες. 
«Η Αυστρία με την άτυπη συνάντηση που διοργάνωσε έδειξε την πρόθεσή της να διαμορφώσει ένα πεδίο συμμαχιών για να περιορίσει τις ροές από τον βαλκανικό διάδρομο. Εξαιρέθηκε η Ελλάδα κι αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά πάντως κάτι λέει για τη στάση της Αυστρίας και το επιχείρημά της είναι ότι η Ελλάδα δεν θέλει να περιορίσει τις ροές, αλλά αντίθετα τις εντείνει. Οταν όμως αποφασίστηκε η παρουσία του ΝΑΤΟ δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την πρόθεση της Ελλάδας. Είναι τελείως εσφαλμένη προσέγγιση της Αυστρίας. Το ζήτημα είναι ότι εμείς χώρες Σένγκεν δεν έχουμε γύρω μας και στην πραγματικότητα οι ευρωπαϊκές πολιτικές είναι ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα. Η απάντηση βρίσκεται στο να κουβαλήσουν όλες οι χώρες το δικό τους μερίδιο στην κατανομή των προσφύγων», συμπλήρωσε ο Μ. Βορίδης. 
Στη συνέχεια ο ίδιος είπε ότι πέρα από την πίεση στο εξωτερικό θα πρέπει να δοθεί όμως το μήνυμα της «αποτροπής» και από την Ελλάδα.
«Οι πολιτικές αποθάρρυνσης, με πρώτη τα κλειστά κέντρα μόνο για μετανάστες κι όχι για πρόσφυγες, και δεύτερη, να διευρυνθεί και να ενταθεί η επιτήρηση στα νερά του Αιγαίου. Όχι αποτροπή, αλλά επιτήρηση, έγκαιρος εντοπισμός και σταμάτημα πριν μπουν οι βάρκες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό θα γίνει με αύξηση της δύναμης του λιμενικού» τόνισε ο κ. Βορίδης. 
Ο δημοσιογράφος όμως συνέχισε, ρωτώντας αν είναι αρνητικό σε αυτό να εμπλακεί και ο στρατός! «Δεν μπορεί να εμπλακεί ο στρατός, όχι για ιδεολογικούς αλλά για τεχνικούς λόγους», απάντησε ο Μ. Βορίδης.
Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι λίγη ώρα νωρίτερα, και πριν ο κ. Βορίδης κατακεραυνώσει τη στάση της Αυστρίας για τη συνάντηση και για την πρόθεση κλεισίματος των συνόρων, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης δήλωνε στο REAL FM:  «Εμείς (σ.σ. η κυβέρνηση Σαμαρά) τα είχαμε κλείσει τα σύνορα»!
από τήν
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.