Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Διαφαινόμενη διχογνωμία ...για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα…

Αγρότες στα Τέμπη

Μπορεί η πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας να αποφάσισε τη μαζική κινητοποίηση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, την ερχόμενη Παρασκευή, ωστόσο...
αγρότες των Τεμπών, των Μικροθηβών και του Προμαχώνα φαίνεται πως κρατούν αποστάσεις από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Μάλιστα, κατέγραψαν και τις δικές τους προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και τις απέστειλαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «επιδιώκουμε συζήτηση» και για το κόστος παραγωγής. Απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό, δηλώνουν έτοιμοι να απαντήσουν τεκμηριωμένα, δείχνοντας πως η προοπτική ενός διαλόγου δεν έχει αποκλειστεί εντελώς από τα σχέδιά τους: 

Οι χιλιάδες κινητοποιημένοι αγρότες της χώρας και ειδικά οι νέοι, αγωνιούμε για το μέλλον μας. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ζητάμε την απόσυρση του. Επιδιώκουμε συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης. Απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τεκμηριωμένα για το ασφαλιστικό το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε πολλές περιοχές της χώρας. Μεταξύ άλλων, σε αποκλεισμό επαρχιακών οδών εντός Νομού Λάρισας που χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές διαδρομές κυκλοφορίας, προχώρησαν σήμερα (Τρίτη) οι αγρότες από τον μπλόκο της Νίκαιας. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 3 το μεσημέρι έχουν ανοίξει τα Τέμπη και ο προγραμματισμός είναι να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ και εν συνεχεία να κλείσουν εκ νέου με αρχική κατεύθυνση νέο 24ωρο αποκλεισμό.

Κλειστό παραμένει το τελωνείο του Προμαχώνα, όπου έχει σχηματιστεί ουρά πολλών χιλιομέτρων από φορτηγά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα.

Στο Ασπρόχωμα (κοντά στην Καλαμάτα), οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 4η μέρα σήμερα, με 12ωρο αποκλεισμό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, αφήνοντας ανοιχτούς τους παράδρομους και τον κόμβο του αεροδρομίου ελεύθερο, ώστε να εξυπηρετούνται οι οδηγοί. Στο Καλό Νερό Μεσσηνίας, οι αγρότες της Τριφυλίας συνεχίζουν με 4ωρους αποκλεισμούς από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.