Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
22:04 | 17 Φεβ. 2016
tvxs.gr
1. Μία πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στρατιωτικό κοιτώνα στο κέντρο της Άγκυρας. Το σημείο είναι πολύ κοντά στο γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια. Πάνω από 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
2. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτηση του για λόγους «ευθιξίας», μετά τον σάλο που προκλήθηκε από σχετικά με τη δήλωση του ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες. Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για το μέλλον του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ υφυπουργού μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. 
3. Δυο νεόδμητα στρατόπεδα και μια κατά συνθήκη νέα συμμαχία αναμετρώνται στις Βρυξέλλες υπό το βάρος του προσφυγικού και επαναπροσδιορίζουν από αύριο το μέλλον – κι ίσως και τον χάρτη – της Ευρώπης.
4. Nέα νάρκη στην αξιολόγηση βάζει το ΔΝΤ απαιτώντας, σύμφωνα με το Bloomberg, πλήρη απελευθέρωση στις πωλήσεις κόκκινων δανείων.
5. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία και μη, ταυτοποίησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν τη λίστα Μπόργιανς με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της UBS. Όμως τα «λαβράκια» της λίστας δεν περιορίζονται στους πολιτικούς, αλλά και σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, τραγουδιστές ακόμη και ανεπάγγελτους με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Διαβάστε επίσης: Τι απαντάει η Έλλη Στάη για τη λίστα Μπόργιανς
6. Το νέο σόου που έδωσαν σήμερα οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχε τα πάντα. Προκλήσεις, ύβρεις, απειλές αλλά και κάμερες για να απαθανατίσουν τα κατορθώματα τους. Μάλιστα για να είναι βέβαιος ότι το κοινό θα τον δει να παραληρεί ο γνωστός πρωταγωνιστής τέτοιων σκηνών Ηλίας Κασιδιάρης, έστησε από μόνος του την κάμερα του κινητού του, για να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του.
7. Αντιδράσεις ξεσήκωσαν τα όσα είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι» για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Δείτε την επίμαχη δήλωση αλλά και την απάντηση του ηθοποιού στα Άτομα με Αναπηρία. Διαβάστε επίσης: Ο Λαζόπουλος, ο Μητσοτάκης και το αποκαλυπτικό θέμα του «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα». 
8. Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος. Ο άνθρωπος που σύνδεσε το όνομά του με την αποκάλυψη της ελληνικής πτυχής του σκανδάλου Watergate. Ο άνθρωπος που τόλμησε να τα βάλει με τη CIA. 
9. Ένα ακόμη περιστατικό, που καταδεικνύει την τραγωδία των προσφύγων, καταγράφηκε στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης στη Χίο. Ένα ζευγάρι Αφγανών, που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, έφτασε με μια βάρκα στο νησί αγκαλιά με το νεκρό παιδί τους, μόλις τεσσάρων ετών.
10. Φτωχότερος είναι από σήμερα ο χώρος της Έβδομης Τέχνης, καθώς αποχαιρετά έναν σπουδαίο και αυθεντικό κινηματογραφιστή. Ο Αντρέι Ζουλάφσκι, έφυγε σε ηλικία 75 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Ο εμβληματικός Πολωνός σκηνοθέτης, που μας ταξίδεψε μοναδικά μέσα από τις ταινίες, υπήρξε ένας πιστός και ακούραστος υπηρέτης του Σινεμά. 
11. Δύο ελληνικές παραλίες, αλλά όχι από τις γνωστές για την ομορφιά τους, συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τις καλύτερες 50 παραλίες του κόσμου ο βρετανικός Guardian. Δείτε ποιες είναι!
ΕΧΤΡΑ
Διαβάστε επίσης στο tvxs.gr ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον εκκεντρικό και ασυμβίβαστο συνθέτη της τζαζ Τελόνιους Μονκ, ενημερωθείτε για ένα πολύ ιδιαίτερο project που ετοιμάζει ο Γερμανός κινηματογραφιστής Όλιβερ Κυρ για τα παιδιά της Ευρώπης και μάθετε γιατί η Ελλάδα καλλιεργούσε και εξήγαγε κάνναβη προ Μεταξά και μετά σταμάτησε να το κάνει…
* Σκίτσο του Σατυρικού για το Ποντίκι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.