Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
22:28 | 01 Φεβ. 2016
tvxs.gr
1. Πρεμιέρα έκανε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το «κουαρτέτο» των δανειστών. Ένας γύρος που η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στην έναρξη της συζήτησης για το χρέος, αλλά ουδείς μπορεί ακόμη να προεξοφλήσει τη διάρκεια και το τίμημά του.
2. H Ευρώπη υποκύπτει στον φοβικό λαϊκισμό και στον πειρασμό των κλειστών συνόρων, μια Ένωση 500 εκατομμυρίων ανθρώπων προτιμά το ρίσκο της αυτοδιάλυσης από εκείνο της συμβίωσης με 1,8 εκατομμύρια πρόσφυγες και η Ελλάδα αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο την - υπόγεια, αλλά υπαρκτή - απειλή ενός Grexit.
3. Ο 29χρονος Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στα ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης, μαζί με έναν 20χρονο με καταγωγή από την Υεμένη. Η σύλληψή του σήμανε συναγερμό καθώς θεωρείται πιθανό να έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα Βαλκάνια. Στο παρελθόν υπήρξε μέλος της Αλ Κάιντα και είναι γνωστός με το κωδικό όνομα «Μάξιμος». Το προφίλ του. 
4. Οι υπογραφές στο διαδικτυακό αίτημα για να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους εθελοντές του Αιγαίου έχουν ήδη ξεπεράσει στις 620 χιλιάδες και όλο και περισσότερες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται. Δείτε ποια είναι τα πρόσωπα που προτείνονται. 
5. «Ο επινοημένος κιτρινισμός δεν είναι δημοσιογραφία, οπότε ενίοτε τα όρια μπορεί να τα θέτει και η δικαιοσύνη», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων που τον φωτογράφιζαν να έχει παντρευτεί στη Νέα Υόρκη τον γιο γνωστής οικογένειας Ελλήνων κροίσων.
6. Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπ. Εργασίας και της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την παρουσίαση που έκανε ο συνδικαλιστικός φορέας για το νέο ασφαλιστικό και τους ισχυρισμούς της πως θα υπάρξουν μειώσεις στις μελλοντικές συντάξεις έως και 35%. Δείτε την παρουσίαση της ΑΔΕΔΥ και την αντίδραση του υπουργείου που της καταλογίζει «διαδοχικές λαθροχειρίες».
7. Για άλλη μια φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν κατάφερε να προχωρήσει στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να επιχειρούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 
8. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια και κάτω από αυστηρότατους όρους, Γερμανοί βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα κείμενα διαπραγματεύσεων της διατλαντικής συμφωνίας ΤΤΙΡ σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ανάγνωσης. Δείτε επίσης τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου να εξηγεί τι είναι η συμφωνία TISA «αδελφάκι» της TTIP που προωθούν τα οικονομικά λόμπι και την κρατούν μυστική.  
9. Το Πρόγραμμα act4Greece παρουσιάστηκε σήμερα από την Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το act4Greece αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής. Στόχος η χρηματοδότηση και προώθηση δράσεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών. Διαβάστε περισσότερα. 
10. Ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανήλικων κοριτσιών στη Μοζαμβίκη στρέφεται στον γάμο με την ελπίδα της «απόδρασης» από τις οικονομικά εξαθλιωμένες οικογένειες τους.
Δείτε επίσης «Το Δώρο», μια τετράλεπτη ταινία που θα αγγίξει τις καρδιές σας αλλά και τη «Βαλσαμωμένη γιαγιά» την καλύτερη ελληνική ταινία animation του 2015. 
* Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού για το Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.