Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

«Χαλαρώστε το πρόγραμμα»...


Με τους πολίτες στο δρόμο, την τρόικα να πιέζει ασφυκτικά και την Αθήνα να καταθέτει ανερμάτιστες προτάσεις, η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της...
Διάσκεψης των Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα ζητήσει, μεταξύ άλλων, από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς την ύπαρξη θυμάτων όπως χαρακτηριστικά θα πει, αλλά και τη χαλάρωση του Προγράμματος, σε συνδυασμό με το κόστος που λαμβάνει η χώρα από το προσφυγικό πρόβλημα.

Για το προσφυγικό, άλλωστε, θα υπάρξει στο περιθώριο της Συνόδου εξαμερής συνάντηση με τη συμμετοχή της Άγκελα Μέρκελ, του Αλέξη Τσίπρα, του Αυστριακού Καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Αθήνα επιδιώκει να πιεστεί η Άγκυρα να αναλάβει τις ευθύνες της, πολύ περισσότερο καθώς σε λίγες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και να μην κλείσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και παραμείνουν οι πρόσφυγες στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επιστρέφει αύριο στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας που επισκέπτονται τη χώρα μας με στόχο να αυξηθούν οι πιέσεις ώστε να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.