Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Αθήνα καλεί Κομισιόν...

για βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο προσφυγικό...

Την κατάρτιση σχεδίου έκτακτης ανάγκης, με την παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας, προσωπικού και χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.

«Αυτή...
τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έναν μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό. Παράλληλα, τόνισε ότι η Αθήνα υπολογίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ 2.000-3.000.

Στο σχέδιο που υπέβαλε η κυβέρνηση στην Ε.Ε. αναφέρεται ότι οι χώροι υποδοχής που υπάρχουν ήδη στον Ελαιώνα, Ελληνικό, Σχιστό, Ειδομενή, Πολύκαστρο, Ορεστιάδα δεν επαρκούν και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα και έκτακτα καταλύματα σε όλη την χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ πρόσφερε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 500 εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού. Την ίδια ώρα, πάντως o υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, υπολογισε ότι το κόστος θα άγγιζε μέχρι και το 1 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η Επιτροπή ψάχνει τρόπους να αντλήσει χρήματα για να βοηθήσει στην Ελλάδα, δίχως ωστόσο να αναφέρει ποσά...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.