Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε Τίτλους

tvxs.gr 22:45 | 09 Φεβ. 2016
1. Οι συζητήσεις των επικεφαλής των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση «πήγαν πολύ καλά», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης. Όπως είπε είμαστε σε δρόμο σύγκλισης για το ασφαλιστικό, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποιες διαφορές. Παράλληλαυπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία της αξιολόγησης. Όπως τόνισε με αυτό συμφωνεί και η ελληνική πλευρά. Υπενθυμίζεται πως και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως «ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη έχουν καιρό για χάσιμο», ενώ και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση.

2. Σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες οδηγεί η αδυναμία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να συγκροτηθεί ΕΣΡ (Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο). Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συναίνεσαν ώστε να σχηματιστεί η ανεξάρτητη αρχή που κατόπιν θα διενεργούσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα δεν πρόκειται να ξανάρθει στη Διάσκεψη των Πρόεδρων και πλέον αναμένεται το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών στη Βουλή. Για τον αριθμό των αδειών προδίκασε ότι θα είναι μέχρι τέσσερις. Ευπρόσδεκτος από τους φορείς ο διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών.
3. Με ανοιχτά τα σκληρά μέτωπα, αλλά και με διχασμένα πλέον τα στρατόπεδα των αγροτών για την κάθοδο στην Αθήνα παίζεται η νέα πράξη της αναμέτρησης κυβέρνησης και μπλόκων. Παρά την απόφαση της συνέλευσης της Νίκαιας για «απόβαση» στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή και στρατοπέδευση στο Σύνταγμα το Σαββατοκύριακο, οι αγρότες των Τεμπών δείχνουν να διαχωρίζουν τη θέση τους: Παρ’ ότι εξακολουθούν να κρατούν κλειστή την εθνική οδό, επ' αόριστον, λένε ότι δεν θα κατέβουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ετοιμάζουν ξεχωριστό κείμενο θέσεων και προτάσεων. Τα μπλόκα των αγροτών σήμεραΔέσμευση των αγροτών να ανοίξουν προσωρινά το τελωνείο του Προμαχώνα. 
4. Τσίπρας σε Μέρκελ: Εμπλοκή του ΝΑΤΟ μόνο σε τουρκικά ύδατα. Το ενδεχόμενο εμπλοκής του ΝΑΤΟ, βάσει της γερματουρκικής πρότασης, με στόχο των έλεγχο των τουρκικών συνόρων για μείωση των προσφυγικό ροών στο Αιγαίο, θα τεθεί επί τάπητος στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε πως το αίτημα θα μελετηθεί «πολύ σοβαρά». Την πρόταση Γερμανίας - Τουρκίας χαιρέτισε και η Κομισιόν, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά την οποία ενημερώθηκε για τη συμφωνία Βερολίνου - Άγκυρας και κατέστησε σαφές πως οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
5. Παράταση έως και τις 30 Απριλίου στην επικαιροποίηση των στοιχείων των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη, των οποίων εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τους από τις 19 Αυγούστου 2015 στα Ειρηνοδικεία, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Πώς μπορούν να ενταχθούν στο «Νόμο Κατσέλη» οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ. 
6. Η Ιταλία προσκάλεσε την Τρίτη στη Ρώμη τις έξι ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία), η οποία μετεξελίχθηκε στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, με επιδίωξη να υπάρξει μια συμφωνία για την επανεκκίνηση, από τώρα και μέχρι τον επόμενο χρόνο, του ευρωπαϊκού σχεδίου, που πλέον με τις πολιτικές που εφαρμόζονται κινδυνεύει με διάλυση. Δίνοντας το στίγμα της κρισιμότητας για το μέλλον της Ευρώπης, ο Ιταλός πρωθυπουργός διαμηνύει: Η Ευρώπη ή αλλάζει ή διαλύεται
7. Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και του Ποταμιού με αφορμή την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων. Μετά τους ισχυρισμούς του Ποταμιού ότι δεν έχει διορίσει κοντινά του πρόσωπα ως μετακλητούς, ο Χρήστος Σπίρτζης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ΦΕΚ διορισμών στελεχών του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, ρωτώντας παράλληλα για τη σχέση αυτών με το κόμμα. Τι απαντά το Ποτάμι.  Στοιχεία και για τη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Εμείς με 144 βουλευτές έχουμε 17 υπαλλήλους κι εσείς 53
8. Φόβοι για τη «φούσκα» της Deutsche Bank. Με μια ανακοίνωση της η Deutsche Bank επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες για το μέλλον της, μετά την κατάρρευση της τραπεζικής της μετοχής, η οποία έχει χάσει σχεδόν το 40% της αξίας της από την αρχή του έτους. Ωστόσο διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν τον κίνδυνο για σκάσιμο της «φούσκας» της Deutsche Bank, που διαθέτει έναν από τους πιο αδύναμους λόγους αποθεματικών κεφαλαίων μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων τραπεζών.
9. Δήμαρχος Περάματος: Πίσω από τις κινήσεις πολιτών κατά του hot spot είναι η Χρυσή Αυγή. Στην καταγγελία ότι πίσω από τις κινήσεις πολιτών στο Σχιστό κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, βρίσκεται η Χρυσή Αυγήπροχώρησε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.
10. Απίστευτη κινητοποίηση για τη Ντένια που πάσχει από καρκίνο στην καρδιά. Η Ντένια Παράσχη από τη Ζάκυνθο είναι μόλις 28 χρονών. Διαγνώστηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνο κοντά στην καρδιά. Η ιστορία της έγινε γνωστή μέσα από τα social media. Και από την ώρα εκείνη μια μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης προς το πρόσωπό της ξεκίνησε από πολίτες και φορείς. Τα χρήματα συγκεντρώνονται και η Ντένια τελικά θα πετάξει για τη Βοστώνη άμεσα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος - μετά από συνεννόηση του συντοπίτη της Σταύρου Κοντονή με τον πρωθυπουργό - το οποίο θα εξοπλιστεί κατάλληλα. 
11. Γερμανία: Τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνουν τη χρήση κάνναβης. Η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες. Μια κρατική υπηρεσία κάνναβης στη Γερμανία, θα μπορεί σύντομα να δίνει την κάνναβη με ιατρική συνταγή - και τα ταμεία ασφάλισης θα καλύπτουν το κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.