Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ : Πουλάτε εκδούλευση στους καναλάρχες...


Η ομιλία
21:40 | 11 Φεβ. 2016
tvxs.gr
Το μήνυμα ότι σήμερα μπαίνει τέλος στην διαφθορά και τη διαπλοκή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έστειλε από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός. Λίγο πριν την ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και γενικότερα στην αντιπολίτευση για τη στάση τους απέναντι στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου τονίζοντας ότι «κάνετε πλάτες στους καναλάρχες και τους πουλάτε εκδούλευση».
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει ποιοι επιδιώκουν να μπει τάξη στην ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας και ποιοι επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Και διεμήνυσε: «Δεν θα μας εμποδίσετε, εμείς θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε, είναι λαϊκή επιταγή». 
Σημεία τη ομιλίας του πρωθυπουργού
Οι υπόγειες διαδρομές είναι γνωστές σε όλους μας. Η πολιτική εξουσία νέμει τη μιντιακή κι αυτή προσφέρει υποστήριξη στην πολιτική εξουσία και αναπαράγει το σάπιο σύστημα. Ένα σύστημα που είναι από τις βασικές αιτίες που η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε. Μέσα Ενημέρωσης χρεοκοπημένα στηρίζουν πολιτικά και οικονομικά χρεοκοπημένα κόμματα. 
Αν θέλουμε να πούμε αλήθειες αυτή είναι η δομή της διαπλοκής στη χώρα χρόνια τώρα. Ακόμη κι αν κάποιες κυβερνήσεις θέλησαν να συγκρουστούν δεν τα κατάφεραν. Ή το έκαναν επιφανειακά. Συνέβη όμως εξαιτίας της κρίσης τα δυο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία, να την χάσουν. Έναν χρόνο πριν ο λαός μας έδωσε σαφή εντολή σε μια νέα κυβέρνηση να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα και το κατεστημένο. 
Όσες φορές ήρθαν λίστες φοροδιαφυγής και στοιχεία, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι δικές κυβερνήσεις φρόντιζαν να τις κρύβουν σε συρτάρια. Τώρα που όλοι οι εμπλεκόμενοι καλούνται να πληρώσουν κάποιοι αντιδρούν. Τελικά θα έχουμε όχι δέκα Παπασταύρου, όπως ευχόταν ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά 110 Παπασταύρου. Και θα κληθούν όλοι να πληρώσουν. 
Και βέβαια θα πληρώσουν φόρους και άδειες και πρόστιμα και οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης όπως κάνουν και όλοι οι άλλοι επιχειρηματίες. 
Για τη στάση της αντιπολίτευσης στο διαγωνισμό
Και σήμερα έχουμε το εξής παράδοξο έρχεται όλοι εσείς που συγκροτήσατε αυτό το πλέγμα της διαπλοκής και προσπαθείτε και τώρα να τους κάνετε πλάτες. 
Δεν φτάνει που κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ, δεν φτάνει που καλύπτατε την ασυδοσία των μη αδειοδοτούμενων μέσων ενημέρωσης όσο ήσασταν στην κυβέρνηση κάνετε τώρα ότι δεν καταλαβαίνετε ότι ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει τρεις φορές για να αλλάξουν τα πράγματα. 
Και πουλάτε σε αυτούς τους κυρίους και εκδούλευση ότι θα μας εμποδίσετε να προχωρήσουμε. Ε, λοιπόν δεν θα τα καταφέρετε. Θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά είτε το θέλετε, είτε όχι. 
Αν για κάτι θα μπορούσε να μας κατηγορήσει κανείς για τις τηλεοπτικές άδειες δεν είναι ότι φέρνουμε τη ρύθμιση εσπευσμένα αλλά ότι καθυστερήσαμε να τη φέρουμε. Και καθυστερήσαμε με την αυταπάτη ότι θα υπάρξει συναίνεση.
Στόχος μας μετά την ψήφιση του νόμου ήταν να ορίσουμε συναινετικά τα μέλη του ΕΣΡ στο οποίο είχαμε αποδώσει την υποχρέωση να διεξάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να παρακωλύσει το σχηματισμό της ανεξάρτητης αρχής. Αρχικά ειπώθηκε ότι ήθελε περισσότερα μέλη και τα αυξήσαμε. Μετά είπε ότι έχει υπερεξουσίες ο υπουργός. Και εμείς τις μεταφέραμε στο σώμα της Βουλής. Αποδείχτηκε όμως ότι και αυτό ήταν μια πρόφαση. Η ΝΔ τελικά μας είπε ότι δεν θέλει να γίνει ο διαγωνισμός. Η συναίνεση για τον ορισμό των μελών ανεξάρτητης αρχής είναι συνταγματική υποχρέωση και η ΝΔ την παραβιάζει. 
Για τα μέσα ενημέρωσης
Μέχρι και πριν από έναν χρόνο εξαπέλυαν μύδρους κατά των αγροτών και τώρα τους το παίζουν συνοδοιπόροι. Κι εσάς σας εκβίαζαν και κάνατε πίσω. Και το ίδιο θα κάνουν και με εμάς αλλά εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. 
Υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό να τελειώσουμε το πάρτι της διαπλοκής και θα το τελειώσουμε. Ο αγώνας μας κατά της διαφθοράς ήδη δίνει αποτελέσματα καθώς αυξάνουμε τα δημόσια έσοδα. 
Για τον αριθμό των αδειών
Αν κάναμε διαγωνισμό με απεριόριστες άδειες δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Θα ήταν σαν να πήγαινες να πουλήσεις άμμο στην έρημο. Απευθύνω σε εσάς που λέτε ότι είναι λίγες οι τέσσερις άδειες μια ερώτηση: Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ηλίθιοι που έχουν περιορισμένο αριθμό αδειών; 
Στη Γαλλία με πέντε φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας οι άδειες είναι πέντε. Στη Γερμανία που είναι ακόμη μεγαλύτερη, έξι. Μόνη εξαίρεση η Ιταλία με τα φαινόμενα μπερλουσκονισμού. 
Εσείς λοιπόν που το καλοκαίρι μας λέγατε ότι θέλετε να μείνετε Ευρώπη γιατί λέτε όχι; Γιατί εσείς θέλετε Ευρώπη για τους λίγους και μπανανία για τους πολλούς. Με αυτή την Ευρώπη είστε. 
Για το τι ορίζει το Σύνταγμα 
Επικαλείστε το Σύνταγμα της χώρας. Εσείς που το έχετε παρακάμψει τόσες φορές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι αρμοδιότητα του κράτους κι όχι του ΕΣΡ. Διαφορετικά θα το όριζε ρητά και δεν το κάνει. 
Αποφασίσατε να παρακάμψετε το Σύνταγμα. Εμείς θα υλοποιήσουμε την δέσμευση βάση της οποίας εκλεγήκαμε. Βλέπω ότι έχετε κάνει πολύ φασαρία αλλά ονομαστική ψηφοφορία δεν έχετε ζητήσει. Αν δεν το κάνετε εσείς, λοιπόν, θα το κάνουμε εμείς. Γιατί πρέπει ο κόσμος να δει τι θα ψηφίσει ο καθένας σε αυτή την δημοκρατική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.