Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

20:06 | 03 Μαρ. 2016
tvxs.gr
1. Μέτρα 9 δις ευρώ έως το 2018 επιμένει να ζητά από την Ελλάδα το ΔΝΤ, παραμένοντας αμετακίνητο στις θέσεις του και εγείροντας νέα ερωτήματα για το πώς και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Την ίδια στιγμή, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώνεται σήμερα σε επίπεδα υψηλότερα απ' ό,τι στην Αμερική την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, που ξεκίνησε με το Χρηματιστηριακό Κραχ του 1929

2. Την απόφαση για ματαίωση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας έλαβε ο Σταύρος Κοντονής, μετά τα επεισόδια στον ημιτελικό του θεσμού μεταξύ του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας. Νωρίτερα ανακοινώθηκε και η αναβολή του αγώνα ΑΕΚ - Ατρομήτου. Στην ανακοίνωσή του το υφυπουργείο Αθλητισμού στρέφεται κατά εκείνων που προκαλούν επεισόδια, του διαιτητή Ανδρέα Παππά για τον οποίο διερωτάται γιατί δεν διέκοψε εξαρχής τον αγώνα αλλά προσπάθησε τρεις φορές να τον ολοκληρώσει, της ΕΠΟ και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τα κριτήρια επιλογής των διαιτητών αλλά και τους παράγοντες των ομάδων που καλύπτουν και δικαιολογούν τα έκτροπα.
3. «Πάρκινγκ» προσφύγων… μακράς διάρκειας στην Ελλάδα, ένα ακόμη αβέβαιο παζάρι με την Τουρκία και προκλητική ανοχή στους φράχτες της ακροδεξιάς και του Visegrad  προβλέπει το – τουλάχιστον επισφαλές – σχέδιο της θολωμένης Ευρώπης για την προσφυγική κρίση. Τα 4 επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση και οι θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής της 7ης Μαρτίου καθορίστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Στέλιος Κούλογλου γράφει σήμερα στο tvxs.gr ότι πρόκειται για «το σχέδιο που κάνει τη βρόμικη δουλειά της Μέρκελ».
4. Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον Νίκο Μαζιώτη για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Στο εδώλιο εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη κάθισαν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιώργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.
5. Τρεις βουλευτές με ανακοίνωσή τους ζητούν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη την απομάκρυνση του Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Γιώργο Μπουλούκο, ο οποίος όπως καταγγέλλουν έχει κληθεί ως μάρτυρας  υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.
6. Ένα δριμύτατο «κατηγορώ» εναντίον της «απαράδεκτης ενοχοποίησης» της Ελλάδας σε σχέση με την προσφυγική κρίση, απευθύνουν προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς την αυστριακή κυβέρνηση, οι 90 γνωστότεροι συγγραφείς της Αυστρίας, ανάμεσά τους η βραβευμένη με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ελφρίντε Γέλινεκ, σε μακροσκελή Διακήρυξη Διαμαρτυρίας, που θα επιδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θα παρουσιαστεί προς συζήτηση και για προσυπογραφή από άλλους διανοούμενους, στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Λειψία.
7. Ευκαιρία επανένταξης στο πρόγραμμα των 100 δόσεων δίνει το υπουργείο Εργασίας σε όσους οφειλέτες είχαν τεθεί εκτός της ρύθμισης λόγω νέων ασφαλιστικών οφειλών, που δεν σχετίζονται με τρέχουσες εισφορές.
8. Ποιος (δεν) φοβάται τον Ντόναλντ Τραμπ; Μήπως οι Γερμανοί; Το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ τρομάζει τη γερμανική κυβέρνηση, αν και δεν έχει εκδηλωθεί. Συγκρατημένη συμπάθεια από την άλλη πλευρά παρατηρείται για την Χίλαρι Κλίντον.
9. Από πού έρχονται τα μυστηριώδη κοσμικά «σήματα»; Περισσότερο από μια δεκαετία, οι ερευνητές προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο με τις «γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων» (Fast Radio Bursts-FRB), η κοινή πηγή των οποίων δείχνει να βρίσκεται πολύ πέρα από τον γαλαξία μας.
10. To Τvxs προτείνει: Οι τρεις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας
* Σκίτσο του Soloup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.