Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αιχμές ΥΠΟΙΚ κατά ΔΝΤ για το αφορολόγητο

Σε παρέμβαση με στόχο να πιεστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να υποχωρήσει από τη θέση του για περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου ορίου, προχώρησαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου. 
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, ότι στο θέμα της φορολογίας εισοδήματος «είμαστε κοντά σε συμφωνία», παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι «έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική» σχετικά με την απαίτηση του Ταμείου για μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου. 
«Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ και παράλληλα δοθεί σε όλους, ακόμη σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!» ανέφεραν από το υπουργείο. Πρόσθεταν, δε, ότι «με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μ​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα...- είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».  
Είναι σαφές ότι το οικονομικό επιτελείο πιέζει το Ταμείο να συγκλίνει στις θέσεις του ευρωπαϊκού σκέλους της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του ύψους του αφορολόγητου ορίου, ώστε να «κλείσει» η συμφωνία για το θέμα των αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.