Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τσίπρας: Στο ψυγείο τα σχέδια των μονομερών ενεργειών...


Τα σχέδια των μονομερών ενεργειών μπαίνουν  στο ψυγείο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι «έγινε πράξη αυτό που προσπαθούσαμε εδώ και τρεις μήνες, δηλαδή να έχουμε κοινή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και η οποία είναι διεθνής, αφορά την Ε.Ε. στο σύνολό της».
«Πετύχαμε απόφαση για άμεση ενίσχυση στις υποδομές μας και ενίσχυση στην υπηρεσία ασύλου. Για να συνδράμουν στις προσπάθειες της υπηρεσίες ασύλου. 2400 άτομα θα έρθουν τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Η απόφαση που πήραμε έχει κεντρική λογική: χτυπάμε τους διακινητές, προσπαθούμε να καταργήσουμε τις παράνομες προσφυγικές ροές αλλά δημιουργούμε μια νόμιμη οδό για τους πρόσφυγες που χρήζουν διεθνούς προστασίας» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: 

Θα υπάρχουν ολόκληρα συστήματα υποδομών και η Τουρκία έχει αναλάβει την υποχρέωση να πλήξει το δίκτυο διακίνησης προσφύγων.

«Δίνουμε ένα ισχυρό αντικίνητρο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να βρεθούν στα ελληνικά νησιά. Αυτοί που θα έρχονται δεν θα έχουν προτεραιότητα στο resetllement. Δεν θα περιλαμβάνονται κατά προτεραιότητα στη διαδικασία του resettlement. Το μήνυμα που βγαίνει σήμερα είναι η ενεργοποίηση των τριών αυτών φίλτρων για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές. Προϋπόθεση της εφαρμογής της συμφωνίας είναι η άμεση έναρξη εφαρμογής και η άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών. Όμως δυστυχώς έχουμε ξαναδει χαμηλές ροές στις Συνόδους και μετά πάλι αυξάνονται» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.