Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Απίστευτη επίθεση σε Τσίπρα και Παυλόπουλο από το τουρκικό ΥΠΕΞ…

Από τη συνάντηση Τσίπρα - Σαρκισιάν

«Αξιοθρήνητη η νοοτροπία τους»…
Σε μια άνευ προηγουμένου και πρωτοφανούς σκληρότητας ανακοίνωση κατά των Προκόπη Παυλόπουλου και Αλέξη Τσίπρα προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις δηλώσεις της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την αρμενική Γενοκτονία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης...
του Αρμένιου προέδρου, Σερζ Σαρκισιάν, στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη Σαρκισάν, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε αυστηρό ύφος, παρατηρεί ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».
|
Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί Γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.
Επισημαίνει, ταυτόχρονα, ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.