Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Διαμαρτυρία Τσίπρα στο ΝΑΤΟ για το Αιγαίο


Την δυσαρέσκειά του για την έλλειψη αποτελεσματικότητας της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για τη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, σε επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικώς την Τετάρτη με τον κ. Γενς Στόλτενμπεργκ και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι οι περιπολίες των Νατοϊκών σκαφών στο Αιγαίο δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι είναι ακόμα νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την αποτελεσματικότητα της Νατοϊκής επιχείρησης.

Στο Αιγαίο πλέουν το καναδικό «Fredericton» (στη διαδρομή της Λέσβου), το αγγλικό «Mount’s Bay», το ελληνικό «Σαλαμίς», το γαλλικό «Commandant Bouan», ενώ το τουρκικό «Barbaros» αντικαταστάθηκε από τη φρεγάτα «Gokova». Χθές, κατά την διάρκεια των ελληνοτουρκικών αερομαχιών στη θαλάσσια μέση γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έπλεαν από την περιοχή βόρεια της Λέσβου μέχρι και τα βόρεια της Χίου τέσσερα πολεμικά, και συγκεκριμένα το ελληνικό «Σαλαμίς», το γερμανικό «Bonn», το γαλλικό «Commandant Bouan» και η ολλανδική φρεγάτα «Van Amstel».

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.