Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
tvxs.gr | 17 Μαρ. 2016
1. Προσφυγικό: Τι επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής. Με συγκρατημένη αισιοδοξία προσήλθαν στη Σύνοδο Κορυφής οι ευρωπαίοι ηγέτες. Τι ζήτησε και τι πήρε ο Τσίπρας στη συνάντηση με Μέρκελ - Ολάντ. Ποιά είναι τα 8 βασικά σημεία του προσχεδίου της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Δεν θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων, δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί από τη Λέσβο, στο πλαίσιο της επίσκεψης της ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

2Καμμένος ή Μουζάλας; 'Ενα επικίνδυνο δίλημμα. Η κρίση της κυβερνητικής «συγκατοίκησης», το δείπνο ανακωχής, το «κίνημα» στήριξης, αλλά και το παρασκήνιο της συνέντευξης Μουζάλα στον ΣΚΑΪ
3Προς συμβιβασμό για το ασφαλιστικό. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «για πρώτη φορά δεν έχουμε κάθετες αρνήσεις σε τίποτα κι ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία». Έκανε επίσης λόγο «αναγκαίες υποχωρήσεις» ώστε να υπάρξει συμβιβασμός. 
4. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετείχε στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ως παρατηρητής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς -από όπου και η «οικογενειακή φωτογραφία». Αν και παρατηρητής ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην πρώτη σειρά μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Στο βάθος της φωτογραφίας διακρίνεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Σάντσες: Ζήτησα από τον Τσίπρα να παρέμβει στους Podemos για να κάνουμε κυβέρνηση. 
5Οι Κούρδοι της Συρίας ανακήρυξαν την αυτονομία τους. Τί σημαίνει αυτή η απόφαση - ορόσημο, ποιές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις. 
6Η νίκη του Τραμπ μεταξύ των 10 μεγαλύτερων παγκόσμιων κινδύνων. Στη διαβάθμιση από το 1 ως το 25 που χρησιμοποιεί η EIU (Economist Intelligence Unit) για να καταρτίσει τον κατάλογό της, ο Τραμπ αξιολογείται στο 12, στο ίδιο επίπεδο με «την αυξανόμενη απειλή η τρομοκρατία των τζιχαντιστών να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία».
7. Βραζιλία: Διαταγή άρσης διορισμού του Λούλα εξέδωσε ομοσπονδιακός δικαστής, αφού ως επιτελάρχης της προέδρου της Βραζιλίας, ο Λούλα μπορεί να δικαστεί μόνον από το Ανώτατο Δικαστήριο, έχοντας ασυλία από τους υπόλοιπους βαθμούς Δικαιοσύνης.
8.  Ο Αυστριακός που άλλαξε τη ζωή του και αφιερώθηκε στους Έλληνες και στους πρόσφυγες. Ποιός είναι ο Erwin Schrümpf που εύχεται να έρθει μια μέρα στην Ελλάδα με το φορτηγάκι του άδειο... 
9Κρύβουν τη Νεφερτίτη οι δύο θάλαμοι πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών; Πιθανώς, οι αρχαιολόγοι βρίσκονται κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον -ηλικίας 3.300 και πλέον ετών- τάφο της καλλονής βασίλισσας Νεφερτίτης. 
10. To Τvxs προτείνει: Οι τέσσερις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας
* Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.