Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Βγάζουν εκτός τον κυρ Σταύρο...

Στο Μega εκβιάζουν μέχρι τελευταία στιγμή...

Τέλος ανοχής και αντοχής για το Mega. Όπως λέει το ρεπορτάζ αν αύριο, σε μια ακόμη καθοριστική συνεδρίαση του ΔΣ της “Τηλέτυπος”, δεν δώσουν τα… ρέστα τους οι μεγαλομέτοχοι, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης, το...
κανάλι κινδυνεύει με φούντο. 


Σε αυτό το κλίμα, οι τρεις εκδότες, μεγαλοιδιοκτήτες, επιχειρηματίες, αυτούς που κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ονομάτισε με τον όρο “διαπλεκόμενοι”, συνεχίζουν να εκβιάζουν. Στο πολιτικό τραπέζι, έχοντας απέναντι τους την κυβέρνηση και τον Νίκο Παππά, τραβάνε το τελευταίο τους χαρτί. Τους εργαζόμενους! Μάλιστα, εκβιάζουν με την ανεργία 510 ανθρώπων, ασχέτως αν ανάμεσα τους βρίσκονται ενσωματωμένοι και κολαούζοι τους. Τους χρησιμοποιούν, ότι δεν θα λάβουν αποζημίωση, ότι θα μείνουν στο δρόμο. Και γιατί όλα αυτά; Επειδή, λέει, συσχετίζουν την αύξηση του..
μετοχικού κεφαλαίου στο κανάλι τους με την τηλεοπτική αδειοδότηση! Ούτε η μαφία…
Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε. Ούτε τον εκβιασμό, ούτε ότι θα κλείσει το κανάλι. Με τέτοιους ιδιοκτήτες που έχουν φάει κυβερνήσεις και κυβερνήσεις για κρύο πιάτο, το παιχνίδι είναι πιο χοντρό.
Συμφωνούν να βγει ο Σταύρος Ψυχάρης εκτός κάδρου αλλά δεν το λένε ανοιχτά. Συνομιλούν με την κυβέρνηση παρασκηνιακά και αφήνουν τον Ψυχάρη να σκοτωθεί μαζί της. Περιμένουν τις τράπεζες των οποίων τα στελέχη γνωρίζουν πως αν το Mega φουντάρει κάποιοι κινδυνεύουν με φυλακή.

Σε όλη αυτή την ιστορία, πάλι τσιμπάνε σαν μικρά ψάρια οι εργαζόμενοι. Χαμός από τηλέφωνα σε Μαξίμου, ΕΣΗΕΑ, πολιτικούς και θεσμικούς. Θα χάσουν τη δουλειά τους 510 άνθρωποι! Τρέχουν συνδικαλιστές να σώσουν το… κανάλι(;).
Αν το Mega και οι μεγαλομέτοχοι του θέλουν τη στήριξη των εργαζομένων τους, είναι απλό. Πληρώνουν μισθούς, δίνουν και αύξηση, βάζουν τα λεφτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε αναμονή της επόμενης κίνησης στο πολιτικό πόκερ ανάμεσα σε διαπλεκόμενους media-άρχες και κυβερνώντες που στήνουν τη δική τους διαπλοκή, περιμένουμε να μιλήσουν και οι τράπεζες. Ο Νίκος Παππάς εξάλλου φρόντισε από πέρυσι να γίνει ισχυρός παίκτης στο παιχνίδι της διαπλοκής, με τη δυνατότητα που έδωσε στον εαυτό του, να κλείνει κανάλια αν δεν έχουν ιδία κεφάλαια! Οπότε αν δεν βάλουν τα λεφτά οι μέτοχοι τώρα, οι τράπεζες παίρνουν το κανάλι. Πριν βάλει… λουκέτο, όπως λένε, θα ακολουθήσουν οι γύροι προσφοράς. Πάλι σε διαπλεκόμενους. Θα δούμε τότε αν βρεθούν ιδιοκτήτες να βάλουν λεφτά για να αγοράσουν μπιτ παρά το άλλοτε κραταιό mega κανάλι της διαπλοκής...

- πηγή: mediatvnews.gr
zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.