Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Διευκρινίσεις για το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ


REUTERS/LEONHARD FOEGER

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο απόσυρσης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ προχωράει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καθιστώντας σαφές ότι προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση από την ΕΚΤ.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι εφόσον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ λάβει κάποια στιγμή στο μέλλον, την απόφαση απόσυρσης του τραπεζογραμματίου των 500 ευρώ, τότε αυτό θα παύσει να διαθέτει - από συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά - ισχύ νόμιμου χρήματος. Δηλαδή - εξηγεί - δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καθημερινές μας συναλλαγές.
Διευκρινίζεται βέβαια, ότι θα προβλεφθεί η δυνατότητα ανταλλαγής του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της ανταλλαγής των τραπεζογραμματίων σε δραχμές, η χρονική περίοδος ανταλλαγής τους διήρκεσε περισσότερα από 10 έτη (από την 1/1/2002 έως και την 1/3/2012). Μάλιστα, ορισμένα παλαιά εθνικά νομίσματα (γερμανικό μάρκο, βελγικό φράγκο, αυστριακό σελίνι, ιρλανδική λίρα, κ.λπ.) ανταλλάσσονται με ευρώ από τις αντίστοιχες εθνικές Κεντρικές Τράπεζες επ’ αόριστον.
Καταλήγοντας, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών καθιστά σαφές ότι όσοι επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τα τραπεζογραμμάτια των 500 ευρώ με άλλα, μικρότερης αξίας, απευθυνόμενοι στην τράπεζα όπου διατηρούν καταθετικό λογαριασμό.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.