Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ιαβέρηδες στα κάγκελα...



Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι (συγγνώμη για τον αναχρονισμό) στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, όπου υπήρχαν υπαινιγμοί για την ταυτότητα των δραστών που έκαναν τις υποκλοπές και... τη διαρροή (φωτογραφίζονταν το Μαξίμου και ο βραχίονάς του, η ΕΥΠ), και έσπευσαν τα ανιδιοτελή μέσα ενημέρωσης να υιοθετήσουν το περιεχόμενό της. Καπάκι ήρθε και ένα δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας (αναπαράχθηκε δεόντως), σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες κρύβονται πίσω από το γεγονός και έτσι ξεκίνησε το μεγάλο καλαμπούρι.
Η διάψευση του επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη δεν κατάφερε να διασκεδάσει τη βεβαιότητα που είχαν στο κεφάλι τους αυτοί που ανησυχούν για την ασφάλεια των επικοινωνιών. Το δάσος (οι συνομιλίες και τα συμφραζόμενά τους) πέρασε στα ψιλά και οι προβολείς έπεσαν στον θάμνο (πρακτική). Δημοσιολόγοι, κόμματα της αντιπολίτευσης, τυφλωμένοι από το μίσος ρεβανσιστές κάθε είδους και περιφερόμενοι μετά Χριστόν προφήτες δεν διστάζουν να ταυτιστούν με τον οποιοδήποτε, αρκεί να γίνει η δουλειά τους.
Και η δουλειά τους είναι ιερή, εξόχως πατριωτική και συνάμα πλέρια δημοκρατική: αυτός ο συρφετός ανικάνων, επικίνδυνων και τυχοδιωκτών πρέπει να φύγει με κάθε μέσο γιατί όσο μένει στα πράγματα η οικονομία βουλιάζει, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείται, οι θεσμοί καταρρακώνονται και οι άλλοι θεσμοί (το κουαρτέτο) έχουν θυμώσει και αρχίζουν να ξανασκέφτονται το Grexit.
Τόσο μεγάλη συσσώρευση δεινών σε τόσο μικρό διάστημα δεν έχει ζήσει το έθνος ποτέ. Ούτε την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Για την ώρα, η κομπανία των Ιαβέρηδων προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα γενικευμένης πολιτικής αστάθειας. Πάντως μια εκτροπή σαν κι αυτή που είχαμε το 2011 δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί -πρέπει να βρεθούν πρόθυμοι από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συμπράξουν- αν και έχουν σκάσει μύτη διάφοροι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία, έτοιμοι να σώσουν την πατρίδα από τον όλεθρο και εν ανάγκη να θυσιαστούν για το καλό της, βεβαίως βεβαίως. Το σχέδιο όμως χωλαίνει γιατί οι εμπλεκόμενοι δεν μπορούν να ομονοήσουν ως προς τη μεθόδευση.
Θέλουν εκλογές (Ν.Δ.); Θέλουν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης από την παρούσα Βουλή (Δημοκρατική Συμπαράταξη); Θέλουν κυβέρνηση επαϊόντων χωρίς τον Τσίπρα (Ποτάμι); Θέλουν οικουμενική (Ενωση Κεντρώων και λοιποί πικραμένοι); Ψαρεύουν στα θολά νερά. Θα συνεχίσουν να το κάνουν και ενδεχομένως να διευρύνουν το ακροατήριό τους, όσο η κυβέρνηση μένει εγκλωβισμένη σε μια λογική μίζερης διαχείρισης της πραγματικότητας.
 
Τάσος Παππάς
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.