Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ξαναρχίζει το Κύπελλο - Αλλαγές στην ΕΠΟ

No Grexit


Tvxs.gr 18:30 | 12 Απρ. 2016
Ξεκινάει και πάλι το Κύπελλο ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής με τον εκπρόσωπο των FIFA / UEFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τις αλλαγές που δεσμεύτηκε να κάνει η ΕΠΟ υπό την επιτήρηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο υφυπουργός αποδέχτηκε ως εγγύηση τη δέσμευση της FIFA πως από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει τις διεργασίες για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου. Οι δυο τους στη συνάντηση που είχαν, συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτές οι κινήσεις είναι:
συνέχεια
  • Η ΕΠΟ θα αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και θα αιτηθεί την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας.
  • Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα δεχθεί το αίτημα και θα αποφασίσει την επανεκκίνηση της διοργάνωσης.
  • Η FIFA από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει εργασίες για την εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΠΟ με αυτό τη FIFA.
«Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου. Στη συνέχεια θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή το Υφυπουργείο θα δώσει την συγκατάθεσή του, αφού πρώτα ΕΠΟ και Υπουργείο βρουν τον τρόπο που θα συνεχιστεί ο θεσμός και θα εγγυηθούν την ασφάλεια των οπαδών», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουτσοκούμνης και πρόσθεσε:
«Η FIFA ξεκινά εργασία σε ολόκληρο το καταστατικό της ΕΠΟ και θέτει ως προτεραιότητα της επιτροπή δεοντολογίας. Επίσης έχει δεσμευτεί πως θα κοιτάξει τους υφιστάμενους κανονισμούς δεοντολογίας και θα πάρει απαντήσεις σχετικά με το γιατί υποθέσεις που εκκρεμούν δεν έχουν παραπεμφθεί ενώπιον της επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν έχουν παραπεμφθεί άτομα ενώ έπρεπε θα λειτουργήσει από την ΕΠΟ επιτροπή δεοντολογίας. Είναι ευκαιρία και για τα άτομα αυτά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους ενώπιον των οργάνων».
«Δεν τέθηκε θέμα ατόμων, είπαμε ότι θα πρέπει η FIFA να κοιτάξει διάφορα θέματα της ΕΠΟ. Κρίνουμε πως ο νόμος του 15 και του 16 περιέχουν διατάξεις που προσβάλουν το αυτοδιοίκητο και δεσμεύτηκε πως οι διατάξεις που εμείς πιστεύουμε ότι προσβάλουν το αυτοδιοίκητο θα τις κοιτάξει», συνέχισε ο εκπρόσωπος των FIFA, UEFA και σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Ελλάδας σημείωσε:  «Μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι δικό μας θέμα, η ΕΠΟ θα στείλει τις προτάσεις στο Υφυπουργείο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης υπογράμμισε: «Ας μη βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα πω αν το ποδόσφαιρο βγαίνει ηττημένο. Το θέμα είναι να έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Ίσως έχει αποφευχθεί το Grexit.  Εμείς κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για το Κύπελλο. Από τη στιγμή που θα γίνει, δεν υπάρχει λόγος προσφυγής. Προλαβαίνουμε να τελειώσουμε με το Κύπελλο, αρκεί να το οριστικοποιήσουμε την Παρασκευή».
Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής, αμέσως μετά το τέλος των συζητήσεων που είχε με τον εκπρόσωπο των FIFA και UEFA, δεν έκανε δηλώσεις, καθώς έφυγε για το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις και εκείνος να αποφασίσει αν η συμφωνία καλύπτει και την κυβέρνηση. Στο περιβάλλον του, ο υφυπουργός τόνιζε πως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία από την τροπή που έλαβαν τα πράγματα και τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσουν στην κάθαρση του αθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.