Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Απορίες...

► «Ο νεοφιλελεύθερος κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του στη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να φύγει γρήγορα από την εξουσία.
*Απορία: Αν ο Τσίπρας έχει προσχωρήσει στον νεοφιλελευθερισμό, όπως τον κατηγορεί η Ν.Δ., δηλαδή στο δικό της σχέδιο και πρόγραμμα, γιατί δεν τον αφήνει να τελειώσει τη δουλειά, να φάει τη χλαπάτσα από τους ψηφοφόρους του και να πέσει σαν ώριμο φρούτο, παρασύροντας και την Αριστερά (στην εκδοχή που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ) στην πλήρη ανυποληψία;
Έτσι θα ξεμπερδέψει για αρκετά χρόνια και με τον Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ύστερα από τη συντριβή που θα έχει υποστεί θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια και την ανθρωποφαγία- στις συνήθεις δραστηριότητες της Αριστεράς σε συνθήκες ήττας.
► «Ο Τσίπρας αντί να σκίσει το μνημόνιο όπως υποσχόταν σκίζει τους πολίτες με τους φόρους. Πρέπει να παραδεχτεί ότι απέτυχε και να παραιτηθεί» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
*Απορία: Ήθελε η κ. Γεννηματά να σκίσει ο Τσίπρας το μνημόνιο; Μα, αν το έκανε θα έφευγε η χώρα από το ευρώ, κάτι που θα ήταν εθνικό έγκλημα, σύμφωνα με όσα έλεγε τότε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έχει ξεχάσει η κ. Γεννηματά πως το κόμμα της πίεζε τον Τσίπρα να υπογράψει πάση θυσία συμφωνία τον Ιούλιο, την οποία και ψήφισε στη Βουλή;
Διαθέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη εναλλακτικό σχέδιο για το οικονομικό μείγμα (φόροι-δαπάνες) που θα μπορούσαν να δεχθούν οι δανειστές; Αν πράγματι έχει να μας το πει. Θα το παρουσιάσει μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που είναι το βασικό αίτημα της;
Για τέτοια κυβέρνηση όμως από την παρούσα Βουλή (η κ. Γεννηματά ξορκίζει τις κάλπες), απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα. Αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα. Μ' άλλα λόγια, κατά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας είναι άχρηστος και επικίνδυνος αν κυβερνά με τους ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά θα γίνει χρήσιμος, ρεαλιστής και σοβαρός αν συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τους άλλους.
Να το πει πάντως και στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι κυβέρνηση συνεργασίας με ιθύνουσα δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι βιώσιμη και δεν είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα.
Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.