Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Τσίπρας: Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου εμπόδιο στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στην προσπάθεια μείωσης των προσφυγικών ροών, στη συνάντηση που είχε με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ
Nick Paleologos / SOOC
O πρωθυπουργός σημείωσε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει ως μόνο στόχο τη μείωση των προσφυγικών ροών και πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο.
Ωστόσο, όπως ανέφερε στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, «ορισμένες μονομερείς αξιώσεις που εκφράζονται με συνεχείς παραβατικές πτήσεις στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, δημιουργούν εμπόδια στις επιχειρήσεις».
«Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι σαφές ότι δεν θα σταματήσουμε τις σκληρές μας προσπάθειες να καταστήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματική τη συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε λόγο για ουσιαστικές συνομιλίες, συγχαίροντας τον Α. Τσίπρα για τη δέσμευση της κυβέρνησης στη συνεργασία με τη συμμαχία.
Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας στο Αιγαίο ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι «πρόκειται  για επιχειρήσεις ουσίας που ήδη κάνουν τη διαφορά και που ήδη έχουν μειώσει τις προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά. Χρειάζεται να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας», υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.  

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.