Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου...

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου

Εκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου για το έγγραφο του Wikileaks, όπου αποκαλύπτονται διάλογοι-φωτιά μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουκέσκου.

Στην σύσκεψη συμμετέχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όλο το οικονομικό επιτελείο καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Οι διάλογοι έδειξαν πως το ΔΝΤ σχεδίαζε να πει στη Γερμανία ότι θα εγκαταλείψει την τρόικα αν το ΔΝΤ και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ ανέφεραν πως μια απειλή για άμεση οικονομική καταστροφή είναι απαραίτητη ώστε να αναγκαστούν οι άλλοι «παίκτες» να δεχθούν τα μέτρα του Ταμείου, ωστόσο το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα παραλύσει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στην ΕΕ σε μια κρίσιμη στιγμή, σύμφωνα με το έγγραφο.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ ανέφεραν πως η απειλή αυτή είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε ένα «σημείο απόφασης», πείθοντας την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της ελάφρυνσης χρέους και την Ελλάδα να αποδεχθεί τα μέτρα του ΔΝΤ για τις συντάξεις και τα εργασιακά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.