Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα θέλει ο Παυλόπουλος...

Παυλόπουλος: Έπρεπε από καιρό η ΕΕ να είχε αναλάβει το ρόλο του ΔΝΤ

Την πεποίθησή του, που έχει εκφράσει και δημόσια, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε από καιρό να έχει αναλάβει το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό με φόντο την αποκάλυψη του Wikileaks για τη διαπραγμάτευση με...
την Ελλάδα.

«Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των ευρωπαϊκών θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δεν θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.