Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
Tvxs.gr 21:30 | 11 Απρ. 2016
1. Προσφυγικό: Επιχείρηση εκκένωσης του Πειραιά: Εκατοντάδες πρόσφυγες μεταφέρονται στο κέντρο του Σκαραμαγκά και νέα διαμαρτυρία προσφύγων στην Ειδομένη, μία μέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες εκεί μεταξύ προσφύγων που διαμαρτύρονταν και συνοριοφυλάκων της ΠΓΔΜ, που επί 7 ώρες τους έπνιξαν στα χημικά κι έριξαν πλαστικές σφαίρες εναντίον τους. Κυρίτσης: Στην Ειδομένη ασκήθηκε αψυχολόγητη βία. Τόσκας: Οι χθεσινοί δαρμένοι, θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές. Ειδομένη: Τρία παιδιά τραυματίστηκαν στο κεφάλι από πλαστικές σφαίρες. Tvxs Ανάλυση - Πολιτικοί φόβοι μετά τη βία της Ειδομένης.
2. Αξιολόγηση: Tvxs Ανάλυση - Πόσο δύσκολο είναι να τα… θαλασσώσουν οι Ευρωπαίοι; Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση μετά το αδιέξοδο της ολονύχτιας διαπραγμάτευσης. Λαγκάρντ: Τα λάθη που το ΔΝΤ έκανε στην Ελλάδα. Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος, στόχος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Νέες βολές Τσίπρα κατά ΔΝΤ
3Κοινή διακήρυξη κατά της λιτότητας υπέγραψαν Τσίπρας και Κόστα
4. Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση: Οι Λ.Ε.Π.ΕΝ της Ελλάδος (Ή η Χρυσή Αυγή αλλιώς). Χθες διαδήλωσαν τα ρατσιστικά, ξενοφοβικά και φασιστικά τους «αισθήματα» στον  Πειραιά, προσπαθώντας να εισβάλλουν στο λιμάνι και να επιτεθούν στους πρόσφυγες κράζοντας: «Μαχαίρι στην καρδιά του κάθε antifa». Επικροτούσαν τη δολοφονία Φύσσα και απειλούσαν με νέες. Πόση σχέση έχουν με τη Χρυσή Αυγή;
5. Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τους ανασφάλιστους. Δίχτυ προστασίας, το οποίο έχει ως στόχο να καλύψει πάνω από 2 εκατ. ανασφάλιστους που εκτιμάται ότι αναζητούν περίθαλψη στη χώρα μας, «στήνει» το υπουργείο Υγείας με τις ρυθμίσεις που προβλέπει στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία αφορά τους ανασφάλιστους και είναι σε εφαρμογή από τις 4 Απριλίου.
6. Το EURO 2016 είχαν βάλει στόχο οι τζιχαντιστές. Το σχέδιο ήταν έτοιμο σύμφωνα με τη «Liberation». 
7. Οι BRICS απέκτησαν το δικό τους ΔΝΤ στέλνοντας μήνυμα στη Δύση. Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, γνωστές και ως BRICS, μετά από τρία χρόνια διεργασιών εγκαινίασαν  τη νέα αναπτυξιακή τους τράπεζα τη New Development Bank (NDB).
8. Ομπάμα: Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν η Λιβύη. «Δεν προετοιμάσαμε την επόμενη ημέρα μετά την ανατροπή του Καντάφι». 
9. Το Διαδίκτυο και η αυτοκρατορία της επιτήρησης. Συνέντευξη του Ιγκνάσιο Ραμονέ: «Κίνδυνος να βιώσουμε όσα κατήγγειλε ο Όργουελ». 
10. Tvxs Cinema - Λάντλοου: Οι Έλληνες στους πολέμους του Άνθρακα
* Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.